Zijn honden populair in Europa?

In Europa werden de Border Collie en Cane Corse beide gerangschikt als de meest populaire hondenrassen in 14 landen (elk zeven). Border Collies waren het populairst in IJsland, Spanje, België, Slovenië, Hongarije, Tsjechië en Andorra. De border collie en de Cane Corso zijn gebonden voor de populairste hond van Europa. Elk is een tophond in zeven Europese landen.

De border collie is een bekende herdershond, maar hoe zit het met de Cane Corso? Deze „aanhankelijke, intelligente, majestueuze waakhond kan haar erfgoed herleiden tot de Romeinse tijd en is geliefd in de Balkan en omliggende landen. De populatie honden in Europa is de afgelopen tien jaar gestaag gegroeid. Tegenwoordig zijn er naar schatting 65,5 miljoen honden en 75,3 miljoen katten in de Europese Unie. Gezelschapsdieren, vooral honden, bieden hun eigenaren aanzienlijke psychologische en fysiologische voordelen en helpen bij het creëren van sociale bruggen in de gemeenschap.

Naast hun sociale voordelen ondersteunen honden ook de dierenvoedingsindustrie en het fokken en verhandelen van honden, die beide belangrijke economische sectoren zijn. Volgens gegevens over het bezit van huisdieren van de European Pet Food Federation (FEDIAF) bezit 24% van de huishoudens in de Europese Unie honden. Duitsland leidt in hondenbezit met in totaal 9,2 miljoen honden, gevolgd door het Verenigd Koninkrijk, dat 9 miljoen honden heeft. Andere landen met het meeste hondenbezit zijn Polen, Italië, Frankrijk, Spanje, Roemenië, Tsjechië en Portugal.

Dit is duidelijk niet het geval in de Verenigde Staten, en ik vroeg me af waarom Europese honden en Amerikaanse honden zich zo anders gedragen. In Europa zijn honden meestal welkom in de meeste openbare ruimtes en ze zijn daar kalm, ontspannen en stil. In de Verenigde Staten zijn honden echter niet welkom in de meeste openbare ruimtes en worstelen ze vaak op de openbare plaatsen waar ze zijn toegestaan. Honden zijn honden, ongeacht waar ze worden geboren, en de verschillen in gedrag komen vaak neer op het temperament van een individuele hond, evenals socialisatie en training die als puppy wordt ontvangen.

Vraag voordat je begroet en geef ze over het algemeen de ruimte in plaats van aan te nemen dat alle honden het prettig willen of zullen voelen om met vreemden om te gaan. Er is nog geen adequaat onderzoek uitgevoerd om het aantal honden zonder eigendom te bepalen, maar schattingen variëren van 500.000 tot 3 miljoen. De Labrador Retriever is misschien net voor het 27e jaar op rij uitgeroepen tot het populairste hondenras in de Verenigde Staten, maar in het buitenland heeft deze opgewekte metgezel niet dezelfde soort invloed. Als je een hond hebt, kun je je pup helpen door zijn pleitbezorger te zijn en mensen eraan te herinneren dat je hond geen wandelend knuffeldier is.

Dus gezien onze rijke geschiedenis en sterke band, is het geen verrassing dat honden een van's werelds favoriete huisdieren zijn. Resultaten van een recent onderzoek tonen aan dat twee op de vijf huishoudens in het land honden hebben en 40% van de hondenbezitters hun huisdieren in hun bed laat. Ondanks liefdevolle gezelschapshonden heeft Italië ook incidenten van vrij rondlopende honden die zijn achtergelaten door eigenaren die hun interesse hebben verloren. De populariteit van het ras in Europa is misschien te danken aan de klim met 13 plekken in de ranglijst van AKC in de afgelopen vijf jaar.

Katten blijven de meest populaire huisdieren in Europese huishoudens met een stabiele bevolking van 74,4 miljoen in de EU en 102,7 miljoen in Europa en Rusland. Door familie en vrienden van alle leeftijden te informeren over wanneer het wel en niet oké is om uw hond te betrekken, zorgt ervoor dat iedereen zich veilig blijft en voelt, inclusief uw hond. Het zijn grote waakhonden overal in het Midden-Oosten en Centraal-Azië, aangezien Dobermanns en Rottweilers veel van de resterende landen bezetten. De wet vereiste de registratie en microchipping van alle honden in een nationale database en de sterilisatie van kruishonden.

Aziatische rassen zoals de shiba inu hebben hun weg naar het westen gevonden, mede dankzij hoe internetvriendelijk deze nette kleine hond (of doge) is.