Wie is geen 1 hond in de wereld?

Elk jaar publiceert de American Kennel Club onze ranglijst van de meest populaire hondenrassen op basis van AKC-registratiestatistieken voor het voorgaande jaar. De Labrador Retriever staat op de eerste plaats, en deze vriendelijke favoriet was Nee. De Labrador Retriever is's werelds populairste hond. Een van de vele redenen voor de populariteit van de Labrador is de grote variëteit waarin de hond langskomt.

Labradors kunnen sterk verschillen in vachtkleur, pigmentatie en zelfs grootte. Vanwege hun vriendelijke en extraverte karakter zijn Labradors fantastische gezinshonden en worden ze tegenwoordig in de eerste plaats als zodanig beschouwd. Ze worden echter ook gebruikt als werkhonden, voornamelijk in de hulp van gehandicapten en voor therapiewerk. De Duitse herdershond is een directe afstammeling van de Continentale Herdershond van Europa die gewend was om, niet verwonderlijk, schapen te hoeden en boeren te helpen bij andere werken.

Ergens in de jaren 1800, tijdens de industriële revolutie, vond de Duitse variant vervolgens steeds meer zijn weg naar stedelijke gebieden, waar hij de favoriete hond was die werd gebruikt voor huisbescherming. Tegenwoordig wordt de Duitse herder zowel als huisdier- of gezinshond als werkhond gebruikt in de landbouw of, bijvoorbeeld, in politiewerk. Eigenaren waarderen de grote loyaliteit die Duitse herders tonen aan hun meesters en hun menselijke families. Duitse herders vertonen ook aantoonbaar een ruim boven het gemiddelde intelligentieniveau voor honden.

Dit fijne en welverdiende algemene beeld maakte de Duitse herder het op één na populairste hondenras ter wereld. Weet jij welke hondenrassen het populairst zijn? Van retrievers tot Duitse herders, bekijk deze verrassende Top 10-lijst van de meest populaire hondenrassen. De American Kennel Association heeft hun statistieken vrijgegeven over de meest populaire hondenrassen in de Verenigde Staten, en het is niet verrassend dat sommige favorieten aller tijden bovenaan de lijst stonden. Van klassieke pups zoals de Golden Retriever en de Duitse herder, tot enkele verrassingen zoals de Bulldog en Rottweiler, hier zijn de 10 meest populaire hondenrassen.

Ondanks een groot en soms intimiderend uiterlijk, zijn Duitse herders vaak zachtaardige, intelligente honden met de reputatie hardwerkende en loyale huisdieren te zijn. Het hoge niveau van intelligentie, nieuwsgierige aard en scherpe zintuigen van de Duitse herder maken ze tot een populaire waakhond, en ze staan erom bekend dat ze hun familie en territorium zeer beschermend zijn. Net als de Labrador Retriever staat de Golden Retriever bekend om zijn vriendelijke karakter, slimheid en vaardigheden als werkhond. Vaak gebruikt als geleidehond, maakt de loyale en speelse instelling van de Golden Retriever ze een populaire keuze voor gezinnen met kleine kinderen.

Schattig, compact en gelijkmatig gehumeurd, Beagles werden oorspronkelijk gefokt als jachthonden, dankzij hun vermogen om prooien van grote afstanden op te snuiven. Beagles staan ook bekend om hun vermogen om snel op te warmen voor vreemden, waardoor ze minder dan ideaal zijn als waakhonden, maar geweldig voor sociale eigenaren. Over het algemeen gehoorzaam en ontspannen, is een van de aantrekkelijkste eigenschappen van de Bulldog het gebrek aan ruimte en zware lichaamsbeweging die ze nodig hebben. Volgzaam en vriendelijk, Bulldogs zijn ideaal voor mensen met kleine huizen en werven.

Klein en schattig, de Yorkshire Terrier is een populaire hond voor mensen met allergieën (hun jassen, hoewel niet hypoallergeen, zijn minder vatbaar voor afstoten). Yorkshire Terriers, een zeer actief pup ras, zijn een relatief gemakkelijke hond om te trainen, maar soms onstuimig en luid. Bekend om extreme loyaliteit en een speelse maar beschermende houding, Boxers zijn intelligente honden, hoewel koppig en niet altijd het gemakkelijkst te trainen. De naam van het ras zou gebaseerd zijn op hun neiging om op hun achterpoten te staan en"doos” met hun poten.

De poedle is gefokt in middelgrote, miniatuur- en speelgoedmaten en is een actieve, intelligente hond met een voorliefde voor onheil. Hun talent voor onstuimig spel wordt ongetwijfeld weerspiegeld in hun naam, aangezien het woord poedle zich ruwweg vertaalt naar het Duitse woord pudle, wat betekent „rondspatten”. Labrador Retriever is een middelgrote tot grote jacht hondenras. Dit is een van de meest populaire hondenrassen ter wereld en dit populaire ras komt oorspronkelijk uit het Verenigd Koninkrijk in de jaren 1830.

Het wordt ook beschouwd als de meest populaire hondenrassen in de VS. Zacht, vriendelijk en liefdevol, de Bichon Frise is een sociale hond waarvan de Europese voorouders daadwerkelijk werden gebruikt als retrievers of waterhonden. De naam voor deze kleine, witte honden is afgeleid van het Frans voor gekrulde schoothondje, maar Bichons komen oorspronkelijk uit de Middellandse Zee - maar het was in Frankrijk waar hun moderne reputatie als schoothondjes werd gekweekt. Ze hebben daarom de voorkeur als therapiehond of hulphond voor mensen met een handicap of speciale behoeften.

De fluctuatie hangt af van het feit dat de nieuwe hondenrassen worden herkend en dat sommige hondenrassen uit de lijst worden verwijderd. Deze grote werkhonden zijn gefokt vanwege hun kracht en uithoudingsvermogen om zware vracht over het moeilijke terrein van Alaska te vervoeren. De maten van deze honden zijn te vinden in verschillende variëteiten en hoogtes tussen soorten honden in dit ras variëren van land tot land. Het gemiddelde gewicht van deze honden is 50-60 kg voor mannen en 35-48 kg voor vrouwelijke honden, samen met een gemiddelde lengte van ongeveer 61-69 cm voor mannen en 56-63 voor vrouwen.

John's Water Dog werd vervolgens in de jaren 1830 naar Engeland gebracht en werd gefokt met jachthonden om de moderne Labrador Retriever te creëren. Deze honden zijn middelgroot tot groot en hun belangrijkste gebruik is om vee te hoeden en worden ook gebruikt om karren te trekken. Het zijn misschien wel de kleinste honden ter wereld, maar Chihuahua's behoren ook tot de oudste nog bestaande hondenrassen ter wereld. Duitse kortharige aanwijzer is een middelgroot tot groot hondenras dat in de negentiende eeuw in Duitsland werd ontwikkeld voor de jacht en die dagen te veel populair was.

Malteses leidde vervolgens de weg als de meest populaire hond van 1936 tot 1952, toen de Beagle de nummer één hond werd tot 1959.Daarnaast worden Labs in veel landen opgeleid als hulphonden; ze kunnen blinden helpen, hulp bieden aan mensen met autisme of optreden als therapiehond. .