Hoe heten de honden in een jacht?

Over het algemeen zijn de meest voorkomende jachthonden geurhonden of geweerhonden. Wat u van plan bent te jagen, moet bepalen welk type hond u krijgt. Een jachthond is een hond die jaagt met of voor jagers. Er zijn verschillende soorten jachthonden ontwikkeld voor verschillende taken en doeleinden.

De belangrijkste categorieën jachthonden zijn honden, terriërs, teckels, honden van het type cur en geweerhonden. Verdere onderscheidingen binnen deze categorieën kunnen worden gemaakt op basis van de vaardigheden en capaciteiten van de hond. Ze zijn meestal groter en hebben een gevoeligere geur dan normale honden. Een jachthond is elke hond die mensen helpt bij de jacht.

Er zijn verschillende soorten jachthonden. De belangrijkste categorieën jachthonden zijn honden, terriers, honden van het type cur en geweerhonden. Deze categorieën hebben kleinere groepen die gebaseerd zijn op verschillende dingen waar de honden goed in zijn. Tegenwoordig is jagen meer sport dan noodzaak, maar honden zijn nog steeds een van de beste gereedschappen die elke jager tot zijn beschikking kan hebben.

Het punt is dat niet alle hondenrassen geschikt zijn om te jagen zoals hun voorouders zouden kunnen zijn geweest. Als zodanig moeten toegewijde jagers zoeken naar gespecialiseerde rassen die voor de taak zijn ontworpen, als ze succes willen vinden op de wildpaden. Als je jezelf onder hen meetelt, dan wil je zeker een kijkje nemen in onze lijst met de 15 beste hondenrassen om te jagen. Zoals je je misschien kunt voorstellen uit hun naam, werden Amerikaanse foxhounds speciaal gefokt met het doel van de jacht.

Hun erfgoed, gecombineerd met een lange geschiedenis van loyaliteit en bekwaamheid, maakt hen uitstekende kandidaten voor allerlei soorten jagen, volgen en meer, hoewel ze zeker uitblinken als het gaat om, je raadt het al, jagen op vossen. Hoewel ze voor sommigen misschien op beagles lijken, zijn Amerikaanse foxhounds meestal wat groter en slanker, wat geloofwaardigheid geeft aan hun reputatie als atletische, hardwerkende hoektanden. Ze zijn ook extreem gemakkelijk te verzorgen, omdat ze weinig verzorging nodig hebben, en geweldige gezinshonden zijn omdat hun gemakkelijke houding hen vriendelijke, liefdevolle metgezellen maakt voor zowel volwassenen als kinderen. Maar laat hun vriendelijkheid je niet afschrikken, deze honden kunnen erg scrappy zijn als het gaat om de jacht.

Rondom zijn dit uitstekende jachthonden. Wat veel mensen niet weten over pitbulls, is dat een van hun oorspronkelijke functies was om te dienen als oppashonden voor gezinnen met kleine kinderen, omdat ze zowel ongelooflijk liefdevol als opmerkelijk loyaal kunnen zijn. Sterker nog, wanneer ze met respect en liefde worden getraind, zijn ze enkele van de liefste dieren ter wereld. Natuurlijk hebben ze ook de reputatie opmerkelijk robuust, vasthoudend en gevaarlijk te zijn, daarom hebben veel mensen zich tot hen gewend voor gebruik als waakhonden.

Die gecombineerde attributen maken ze ook topjagers, vooral voor groot, scrappy, ontmoedigend wild zoals het wilde zwijn. Tussen hun gespierde frames en opmerkelijk sterke kaken zijn Amerikaanse pitbull-terriërs uitstekende sportdieren (nogmaals, met de juiste training) en nog betere metgezellen. Met dit ras kunnen we echter niet genoeg benadrukken hoe belangrijk adoptie is, aangezien er zoveel over de hele wereld zijn die een goed, liefdevol huis nodig hebben. De meerjarige gezinshond, beagles, hebben de neiging speels, nieuwsgierig en schattig te zijn.

Maar het is belangrijk om te onthouden dat ze oorspronkelijk ook werden gefokt voor het jagen op wild zoals vossen, konijnen en zelfs vogels en kleine herten. Een beetje stouter dan hun Amerikaanse foxhound tegenhangers, delen ze veel van dezelfde kwaliteiten, waaronder hun kleuren, hun vasthoudendheid en hun loyale en gehoorzame houding. Het is ook vermeldenswaard dat, als het gaat om hondenhonden, deze het populairst zijn in Amerika en dat al jaren zijn, wat betekent dat het niet zo moeilijk zou moeten zijn om er een te vinden die ter adoptie staat. Ze kunnen ook behoorlijk intelligent zijn, wat leidt tot matig eenvoudige training onder de juiste voogdij.

Dit is vooral handig als het gaat om het leren hoe ze naast je moeten jagen, wat je prooi ook mag zijn. Als Sherlock Holmes een hond was, is de kans vrij groot dat hij een bloedhond zou zijn, niet alleen vanwege hun erfgoed en uiterlijk, maar ook vanwege hun uitstekende onderzoeksvaardigheden. Weinig honden op deze lijst zijn zo scherpzinnig als de bloedhond als het gaat om het volgen van de geur van hun steengroeve. En het is hun legendarische neus die vooral kan worden toegeschreven aan hun speelse bijnaam, Sleuth Hound.

Dat is ook de reden waarom ze zo vaak worden gebruikt door wetshandhavingsinstanties om vermiste personen te helpen vinden. Als je iets zoekt, is de bloedhond de hond voor jou. Het kan ook geen kwaad dat ze, wanneer ze niet belast zijn met een zoektocht, opmerkelijk volgzaam en gemakkelijk in de omgang zijn, waardoor ze een geweldige metgezel zijn, zowel op als buiten het spelspoor. In alle waarheid is elk spanielras een solide keuze voor een goede jachthond, vooral als je favoriete jacht op vogels is.

Experts in blozen en ophalen, de Boykin is misschien wel de beste van de grotere klasse, zowel vanwege hun gemakkelijke trainbaarheid als hun totale en compromisloze vastberadenheid tijdens de jacht. Afkomstig uit South Carolina, is dit specifieke hondenras zeer geschikt voor zware borstel- en wetlands, waardoor het ideaal is voor het schieten van watervogels, zoals kalkoen en eend. Wat nog beter is, is dat deze honden buiten de jachtcontext buitengewoon liefdevol en gemakkelijk in de omgang zijn, waardoor ze ook uitstekende huishuisdieren zijn. Vanwege hun lange vacht hebben ze echter iets meer onderhoud nodig dan bijvoorbeeld een beagle.

Maar dat wordt gecompenseerd door hoe vorstelijk en knap ze eruit zien (als dat een zorg van je is). Enkele van de beste jachthondrassen zijn Labrador Retriever, bloedhond, Amerikaanse Foxhound, Golden Retriever, aanwijzer en beagle. De effectiviteit van een bepaald ras hangt vaak af van het type jacht. Als je het hebt over het gebruik van een getrainde hond voor andere taken, is de term gewoon een hondengeleider.

Hond, Classificatie van jachthonden die algemener is dan setter, retriever, aanwijzer of andere sporthondcategorieën. De meeste honden zijn gefokt en getraind om te volgen op geur of zicht. Geurhonden (bijv. Zichthonden (bijv.

Honden zoals beagles, bassethonden en foxhounds lopen in packs; Afghaanse honden, borzois, salukis en anderen rennen alleen. Een van de zeldzaamste hondenrassen op onze lijst komt uit Afrika. Azawakhs zijn oude honden die duizenden jaren bij de Toearegs hebben gewoond, nomadische mensen die in de Azawakh-vallei tussen Niger en Mali wonen. Hoewel benig en zoet, zijn ze eigenlijk heel goed in het jagen op zwijnen en antilopen.

Als sighthounds vertrouwen ze op hun goede gezichtsvermogen en ongelooflijke snelheid om prooien te vangen. Zoals veel waterhonden die zijn gefokt om vogels weg te spoelen en op te halen voor hun medejagers, hebben Barbets gekrulde jassen die bedoeld zijn om ze warm te houden, zelfs als ze nat zijn. Het zijn uitstekende geweerhonden uit Frankrijk die ook genieten van sociale bijeenkomsten (erg vriendelijk met andere mensen, kinderen en honden). Maak je klaar voor extra verzorging, maar weinig tot geen verlies.

Aan de wilde Amerikaanse grens, als je wasberen niet kon ruziën, had je pech. Black and Tan Coonhounds werden gefokt om wasberen te vangen en te jagen om mensen te voorzien van calorieën (vlees en vet) en warme hoeden (bont). Met neuzen die wonderen kunnen verrichten tijdens het jagen, zijn deze pups opmerkelijk kil als ze buiten dienst zijn. Bloodhounds, een neef van de Black and Tan Coonhound, worden verondersteld enkele millennia geleden in West-Europa te zijn ontstaan.

Hun neuzen hebben veel ervaring met het volgen van herten en wilde zwijnen. Bloedhonden, genoemd tijdens de Middeleeuwen toen monniken verantwoordelijk waren voor het fokken van volbloedhonden, zijn ook bedreven in het volgen van mensen en het helpen oplossen van misdaden. Met prachtige gespikkelde jassen en aanhankelijke disposities zijn Bluetick Coonhounds zeker knallers. Hun hoge prooidrift betekent dat stevige training in een vroeg stadium de sleutel is.

Ze begonnen wasberen te jagen naast Black and Tan Coonhounds, maar werden ook aan de grens in groepen gebruikt om grotere dieren zoals beren of poema"s neer te halen. Dat gezegd hebbende, ze zijn feilloos loyaal en toegewijd aan hun handler, en zijn doorgaans uitstekende gezinshonden. dispositieHet Duitse Wirehaired Pointer-ras is erg aanhankelijk en coöperatief, waardoor ze loyale jachtgenoten en goede gezinshonden zijn. Deze honden zijn behendig en snel, presteren goed op het land en in het water, maar hebben veel beweging nodig om in vorm te blijven en verveling te voorkomen.

Het is ook vermeldenswaard dat dit specifieke ras al meer dan 200 jaar populair is bij jagers en sporters. Maar hun erfgoed is verre van het enige dat ze voor hen hebben, omdat ze ook ongelooflijk atletisch zijn, geweldig om te jagen in natte gebieden zoals die waar je watervogels zou vinden en ze zijn onvermoeibaar als ze een taak krijgen om uit te voeren. ALGEMEEN VERSCHIJNINGPUDELPOINTERS zijn grote honden met dichte, wiry jassen die voorkomen dat ze doorweekt raken en die niet veel in huis verliezen. ALGEMEEN VERSCHIJNINGLabrador retrievers zijn middelgrote tot grote honden met een korte, dubbellaagse vacht die dicht is en zich strak aan hun lichaam vastklampt.

De Vizsla, een oud en veelzijdig ras uit Hongarije, biedt een stevig en mooi punt, een natuurlijk verlangen om terug te halen en diepe loyaliteit aan zijn eigenaar en jachtpartner. Gefokt met witte en rode jassen, zodat vogeljagers ze beter kunnen zien terwijl ze in de wildernis zijn, zijn deze pups atletisch en hebben tonnen energie. Doorspoelspaniels worden gebruikt wanneer vogels waarop wordt gejaagd, worden aangetroffen in gebieden waar ze zich kunnen verstoppen, bijvoorbeeld hoog gras. dispositieMet zijn intelligentie en kalme manier van doen is de Deutsch-Drahthaar een geweldig jachtras, maar ze zijn ook goed geschikt in huis als gezinshond.

De term is niet zo eenvoudig als iemand zijn die met honden jaagt, zozeer als iemand die met honden jaagt op een manier die puristische jagers-met-honden goedkeuren. .