Wat zijn de 5 meest voorkomende hondenrassen?

Elk jaar publiceert de American Kennel Club onze ranglijst van de meest populaire hondenrassen op basis van AKC-registratiestatistieken voor het voorgaande jaar. Voor het 31e jaar op rij hebben Labrador retrievers de eerste plaats opgeëist als Amerika's meest geliefde ras en het is gemakkelijk in te zien waarom. Deze happy-go-lucky honden zijn altijd in voor een leuke tijd. Zwemmen in het meer? Heck, ja.

Ga wandelen? Laten we het doen. Knuffelen op de bank? Zeker. Misschien herinner je je het Beagle-ras uit de film Shiloh, of je herkent misschien de beroemdste Beagle ooit, Snoopy, de hond uit de strip Peanuts. Als je één keer naar een Beagle kijkt, is het gemakkelijk om de aantrekkingskracht te zien.

De poedels bekleedde bijna 20 jaar de titel van populairste ras in de Verenigde Staten. Hoewel ze misschien prim en gepast lijken voor degenen die alleen de chique haardragende pups van hondenshows hebben gezien, weten degenen die bekend zijn met Poodles hoe vriendelijk en loyaal ze kunnen zijn. En dat mooie kapsel is vandaag misschien voor de show, maar het diende ooit een belangrijk doel. Poedels werden oorspronkelijk gefokt als watervogeljagers.

Hun vacht zou op sommige plaatsen worden afgebroken om te voorkomen dat ze door onderwaterpuin werden gevangen, maar bleef lang rond de gewrichten en organen achter om de hond te beschermen tegen koud water. Tegenwoordig blijven Poedels het publiek verblinden met hun gehoorzaamheid en behendigheidsprestaties, waardoor ze hoge onderscheidingen krijgen in veel hondenshows. Duitse herdershonden danken hun populariteit, althans gedeeltelijk, aan de hond die Hollywood redde, Rin Tin Tin Tin. GSD's behielden echter hun status als een van de tien meest populaire rassen in de Verenigde Staten met hun vermogen om getraind te worden om zo ongeveer alles te doen.

De Bulldog heeft misschien wel een van de meest unieke looks in de hondenwereld. Misschien is het hun gemakkelijk herkenbare uiterlijk dat het zo populair maakt. Of misschien is het hun vriendelijke, zij het luie gedrag. De Bulldog werd in Engeland gefokt uit Mastiff-honden met het oog op stierenaas, wat een bloedige, wrede sport was waarbij de hond in de neus van een stier bijt en hem schudde.

Uiteindelijk werd de sport verboden en verloor de Bulldog hun doel als werkhond. In plaats van de Bulldog langs de boot te laten vallen, selecteerden patiëntenfokkers alleen de vriendelijkste, meest aangenaam getemperde leden van het ras om zich voort te planten. Dus de Bulldogs die we vandaag hebben, hebben geen van de wrede neigingen van hun voorvaderen. De Labrador Retriever is het populairste ras in de Verenigde Staten, en als je ooit een Labrador Retriever hebt ontmoet, is het gemakkelijk in te zien waarom.

Ze zijn ongelooflijk vriendelijk en loyaal, geweldig voor gezinnen en perfecte gezelschapshonden. In feite zijn ze beroemd gemaakt door kunst, boeken en films, zoals Old Yeller en Marley %26 Me. Maar een goedaardige persoonlijkheid is niet de enige kracht van de Labrador Retriever. Ze zijn gefokt als werkhonden.

Het zal niet lang duren voordat je merkt dat Labrador Retrievers dol zijn op het water. Dat komt omdat ze hun oorsprong vonden in Newfoundland en Labrador, Canada, waar ze vissers vergezelden en hielpen met werken op schepen. De trouwe Labrador zou netten binnenhalen, touwen halen en vis vangen die van de haak kwam. Labradors helpen vissers tegenwoordig misschien niet zoveel, maar dat betekent niet dat ze nog steeds geen werkhonden zijn.

Labrador Retrievers worden gebruikt als hulphonden voor gehandicapten, therapiehonden, zoek- en reddingshonden en jachthonden. De aankondiging van 15 maart omvatte ranglijsten van 197 hondenrassen op basis van meer dan 800.000 raszuivere puppy's en honden. De kwaliteiten die Labs zulke geweldige gezinshonden en jachtmetgezellen maken, helpen hen ook uit te blinken als werkhonden, merkte hij op. Labs werken bijvoorbeeld als honden voor detectie van bommen en brandstichting; epilepsie en diabetische waakhonden; zoek- en reddingshonden; natuurbeschermingsdetectiehonden; hulphonden voor mensen met mobiliteitsproblemen, posttraumatische stressstoornis en autisme; hulphonden voor mensen met gehoorverlies; en geleidehonden.

Maar hij is helemaal niet verbaasd dat Labs al meer dan drie decennia Amerika's tophond is. Hij weet hoeveel werk er in de kieskeurige verzorging zit en wil die inspanningen niet kleineren. Toch werden poedels gefokt als honden die water ophalen en de volledige vacht beschermde hun interne organen tegen de kou, merkte hij op. Om te beginnen is het klassieke „Peanuts” -personage Snoopy een beagle.

Hoe kan Amerika niet van dit ras houden? Beagles houden van mensen, maar zijn ook onafhankelijk omdat ze hun krachtige neus overal volgen, een reden waarom ze uitblinken in het opsnuiven van smokkelwaar bij douanecontroleposten of bedwantsen in hotels. Frei noemt rottweilers graag „de middelste linebacker van honden” en zei dat hij van het ras houdt. Maar zoals bij elke hond, is het belangrijk om te weten hoe hun temperament is en wat hun trainingsbehoeften zijn voordat ze één huis verwelkomen, merkte hij op. Rottweilers werkte oorspronkelijk als droverhonden die het vee naar de markt brachten.

Dat vereiste atletiek en taaiheid „je moet af en toe een hoef in de borst nemen, zoals hij opmerkte. Pembroke Welsh corgi's zijn letterlijk goed genoeg voor een koningin. Koningin Elizabeth II omringde zich met de stevige kleine honden. Het internet houdt ook van hen, inclusief hun „peuken” met de aangemeerde staarten, die je zult vinden op T-shirts, hoeden en zelfs uitsteken aan de binnenkant van koffiekopjes.

De Yorkshire terriër, herkenbaar aan die lange, luxe jas, weegt meestal slechts 7 pond. Maar de kleine grootte van de Yorkie duidt niet op een kleine persoonlijkheid. In feite omvat de rasstandaard van de AKC: „De hoge hoofdwagen en de zelfverzekerde manier van de hond moeten de indruk wekken van kracht en eigenbelang. Boxers hebben een gezicht dat de neiging heeft om een glimlach op het onze te toveren.

Bovendien zijn ze speels, slim en aanhankelijk; zoals de American Boxer Club opmerkt: „Het meest opvallende kenmerk van The Boxer is zijn verlangen naar menselijke genegenheid. Mensen houden van Cavalier King Charles spaniels, niet alleen vanwege hun lieve, „lapminnende persoonlijkheden”, maar ook omdat het multifunctionele honden zijn, volgens Kim Campbell Thornton, een hondenschrijver en redacteur en Cavalier-liefhebber. De Doberman-pinscher kan een angstaanjagende reputatie hebben. Maar de hond „van de enge films van gisteren is nog steeds beschermend, maar nu ook een vrolijke atletische hond en „veeleisende metgezel”, volgens de Doberman Pinscher Club of America.

Het lijdt geen twijfel dat Siberische husky's hoofddraaiers zijn, maar ze zijn meer dan alleen een mooi gezicht. Heather Mundt, inwoner van Colorado, een freelanceschrijver en expert op het gebied van gezinsreizen, zei dat zij en haar man hun eerste husky kregen in 1997 en verliefd werden op de liefde van het ras voor lichaamsbeweging. Ze zei al snel dat deze affiniteit hen „monsters zonder genoeg ervan kan maken en dat ze gemakkelijk vervelen). Rijdend door Zwitserland en in de stad Bern zie je afbeeldingen van de Berner Sennenhond op ansichtkaarten en souvenirs.

Het is niet meer dan normaal dat de Zwitsers trots zouden zijn op de zachte reuzen die bekend staan als aanhankelijk, winterhard, sterk, intelligent, gelijkmatig gehumeurd en gretig om te behagen. Kies dus zorgvuldig dat familielid en houd er rekening mee dat de meest populaire honden misschien niet voor iedereen de juiste huisdieren zijn. De Franse Bulldog stijgt snel naar de top van de lijst en komt in de tweede twee jaar op rij. De Golden Retriever nam zijn plek terug in de top drie.

En pas op Duitse herder, de poedle zit vlak achter je. Er zijn ook enkele nieuwkomers op de lijst, waaronder kleinere speelgoedrassen zoals teckels en corgi's. De Beagles verliezen in de loop der jaren ook aan populariteit. Weet jij welke hondenrassen het populairst zijn? Van retrievers tot Duitse herders, bekijk deze verrassende Top 10-lijst van de meest populaire hondenrassen.

De American Kennel Association heeft hun statistieken vrijgegeven over de meest populaire hondenrassen in de Verenigde Staten, en het is niet verrassend dat sommige favorieten aller tijden bovenaan de lijst stonden. Van klassieke pups zoals de Golden Retriever en de Duitse herder, tot enkele verrassingen zoals de Bulldog en Rottweiler, hier zijn de 10 meest populaire hondenrassen. Ondanks een groot en soms intimiderend uiterlijk, zijn Duitse herders vaak zachtaardige, intelligente honden met de reputatie hardwerkende en loyale huisdieren te zijn. Het hoge niveau van intelligentie, nieuwsgierige aard en scherpe zintuigen van de Duitse herder maken ze tot een populaire waakhond, en ze staan erom bekend dat ze hun familie en territorium zeer beschermend zijn.

Net als de Labrador Retriever staat de Golden Retriever bekend om zijn vriendelijke karakter, slimheid en vaardigheden als werkhond. Vaak gebruikt als geleidehond, maakt de loyale en speelse instelling van de Golden Retriever ze een populaire keuze voor gezinnen met kleine kinderen. Schattig, compact en gelijkmatig gehumeurd, Beagles werden oorspronkelijk gefokt als jachthonden, dankzij hun vermogen om prooien van grote afstanden op te snuiven. Beagles staan ook bekend om hun vermogen om snel op te warmen voor vreemden, waardoor ze minder dan ideaal zijn als waakhonden, maar geweldig voor sociale eigenaren.

Over het algemeen gehoorzaam en ontspannen, is een van de aantrekkelijkste eigenschappen van de Bulldog het gebrek aan ruimte en zware lichaamsbeweging die ze nodig hebben. Volgzaam en vriendelijk, Bulldogs zijn ideaal voor mensen met kleine huizen en werven. Klein en schattig, de Yorkshire Terrier is een populaire hond voor mensen met allergieën (hun jassen, hoewel niet hypoallergeen, zijn minder vatbaar voor afstoten). Yorkshire Terriers, een zeer actief pup ras, zijn een relatief gemakkelijke hond om te trainen, maar soms onstuimig en luid.

Bekend om extreme loyaliteit en een speelse maar beschermende houding, Boxers zijn intelligente honden, hoewel koppig en niet altijd het gemakkelijkst te trainen. De naam van het ras zou gebaseerd zijn op hun neiging om op hun achterpoten te staan en"doos” met hun poten. De poedle is gefokt in middelgrote, miniatuur- en speelgoedmaten en is een actieve, intelligente hond met een voorliefde voor onheil. Hun talent voor onstuimig spel wordt ongetwijfeld weerspiegeld in hun naam, aangezien het woord poedle zich ruwweg vertaalt naar het Duitse woord pudle, wat betekent „rondspatten”.

Volgens AKC blijft de Franse bulldog oppermachtig regeren en bekleedt hij de eerste plaats onder eigenaren van gezelschapsdieren in Houston, evenals in Los Angeles en New York City. Thomas werd bijvoorbeeld de eerste blinde persoon die de bijna 500 mijl lange Colorado Trail voltooide zonder menselijke gids, en Tennille was de eerste geleidehond die het afmaakte. Labs zijn ook populaire gids- en reddingshonden, omdat ze gemakkelijk kunnen worden getraind om verschillende taken uit te voeren. Bulldogs zijn populaire huisdieren, evenals schoolmascottes, een bulldog is een mascotte voor meer dan 40 hogescholen en universiteiten in Amerika, volgens Frei.

De reputatie van de Duitse herder als een intelligente, trainbare hond met een sterk loyaliteitsgevoel maakt ze favoriet als werkhond en als vaste metgezel. Net als de Labrador retriever heeft een golden retriever nooit de beste show gewonnen op prestigieuze Amerikaanse hondenshows zoals de Westminster Kennel Club Dog show of de National Dog Show, tot grote consternatie van fans van de geliefde gezinshond. .