Wie is's werelds beste hondenras?

De 11 beste hondenrassen, gerangschikt ingemengde rassen. Adopteer een mutt in de familie, Labrador Retrievers. Het gelijkmatige temperament van Labs maakt ze ongelooflijk nuttig als hulphonden. Elk jaar publiceert de American Kennel Club onze ranglijst van de meest populaire hondenrassen op basis van AKC-registratiestatistieken van het voorgaande jaar.

Tegenwoordig kun je kakapoos, whoodles en goldendoodles adopteren, om er maar een paar te noemen, maar fokkers houden van gewone oude poedels voor meer dan alleen hun hypoallergene eigenschappen. De cuties met krullende coating namen ook de zilveren medaille voor werkende intelligentie in het onderzoek van Coren. Duitse herders dienen graag als politiehonden, zien ooghonden, medische hulphonden en therapiehonden, dus het is geen verrassing dat consistente gehoorzaamheid standaard bij dit ras hoort. Met hun grote bruine ogen en smileygezichten is het onmogelijk om niet verliefd te worden op een Labrador Retriever, en je kunt garanderen dat het ook niet lang duurt voordat ze verliefd op je worden.

Deze lieve pups zijn loyaal en altijd blij om in de buurt van mensen te zijn. Poedels worden vaak verkeerd voorgesteld als snooty of afstandelijk, maar dit kan niet verder van de waarheid zijn. Dit aanhankelijke ras is buitengewoon liefdevol en brengt graag tijd door met hun baasjes. Ze zijn ook echt intelligent en vormen de perfecte metgezel voor elk gezin.

Een vriendelijke hond met een happy go lucky houding, de Ierse Setter is een grote gever van genegenheid. Deze honden hebben veel energie, maar ze zijn altijd in voor een leuke tijd en hun liefde voor lichaamsbeweging maakt ze een geweldige wandelmetgezel voor zowel volwassenen als kinderen. Als u erover denkt om een hond voor uw gezin te kopen, wilt u ervoor zorgen dat u een ras kiest dat perfect is voor uw gezin. Dit zijn onze top 10 hondenrassen voor gezinnen.

De afscheidsmannen van de hondenwereld, deze herders namen de eerste plaats in de inlichtingenranglijst van Stanley Coren, wat betekent dat de meesten een nieuw commando kunnen leren in minder dan vijf herhalingen en het minstens 95% van de tijd kunnen volgen. Maar andere factoren, zoals de omgeving van de hond, kunnen belangrijker zijn dan hun ras bij het bepalen van hun onafhankelijkheid. Deze kleine pup is gefokt als gezelschapshond, dus het zou geen verrassing moeten zijn dat sociaal zijn iets is waar ze van genieten. Ze worden meestal gebruikt als hulphonden en politiehonden om agenten te beschermen en drugs of menselijke resten te lokaliseren.

Een middelgrote herdershond met een dikke, witte, dubbellaagse vacht, de Samojeed ontleent zijn naam aan de Samoyedische volkeren van Siberië. Deze prachtige pups zijn sociale vlinders die graag spelen met hun mensen en andere vriendelijke honden. Ze worden sinds het einde van de negentiende eeuw gebruikt om schapen te hoeden en concurreren vaak in hondensporten zoals behendigheid, gehoorzaamheid en flyball. Honden zoals retrievers en terriers vallen in een familie van hoektanden waarvan bekend is dat ze gezinsvriendelijker en socialer zijn, volgens Shapard.

Shapard benadrukt dat je, ongeacht hondenras, een pup niet langer dan zes tot acht uur alleen moet laten. Shutterstock Een van de oudste speelgoedrassen, Maltese honden werden gefokt om lief en aanbiddend te zijn voor hun baasjes. Deze vriendelijke honden houden ervan om bemind te worden en zijn nooit gelukkiger dan wanneer ze met hun baasje op de bank liggen. Gedurende de rest van de jaren 1800 werkten rasliefhebbers om de kenmerken van het ras te verfijnen, de felle agressie af te zwakken en er iets van te maken dat meer lijkt op een gezelschapshond.

Naast hun historische rol als herdershond, kan de hedendaagse Belgische herder voor vele doeleinden worden gebruikt, waaronder politiehonden, hulphonden of zoek- en reddingshonden. Hun oorsprong als jachthond is terug te voeren tot het moderne Kroatië en de historische regio Dalmatië. Oorspronkelijk gefokt als gezelschapshond voor Chinese royalty's, bracht de mopshond een groot deel van zijn vroege jaren door in luxe.