Hoe heet een Spaanse hond?

Spaanse Galgo Ze worden vaak de Spaanse windhond genoemd. Hoewel ze iets kleiner zijn, zien ze er hetzelfde uit en hebben ze een vergelijkbaar temperament. Galgos, met hun ongelooflijke uitbarstingen van snelheid, behendigheid en uithoudingsvermogen, worden al honderden jaren gebruikt voor de jacht in Spanje. De Spaanse Mastiff is een zeer intelligente, mooie hond die van oudsher is vertrouwd om vee op de boerderij te beschermen.

Ze hebben enorme blokachtige hoofden en sterke gespierde lichamen die veel andere Spaanse hondenrassen in de schaduw stellen. Hun moedige houding weerhoudt hen ervan zich terug te trekken wanneer roofdieren hun gezicht laten zien. De Andalusische hond is efficiënt in de jacht en is loyaal aan de roedelleider. Hun visie is uitstekend, hun gehoor is geweldig en hun reukvermogen is verbluffend.

Hoewel dit smerig ogende hondenras niet wordt erkend door veel kennelclubs over de hele wereld, wordt het erkend door de Spaanse Royal Canine Society. Dit grote Spaanse hondenras heeft intense ogen en een onafhankelijke geest, waardoor ze in eerste instantie intimiderend lijken. Maar al snel merken mensen dat deze honden die van de Canarische Eilanden komen vriendelijk en vrolijk zijn. Traditioneel gebruikt om op konijnen te jagen, wordt de Podenco Canario nu ook vereerd als beschermend huisdier.

Spaanse windhonden hebben zulke indrukwekkende jachtvaardigheden dat ze ooit de voorkeur kregen van Spaanse koningen. Hoewel het behendige en actieve honden zijn, hebben ze geen probleem om zich in huis te nestelen terwijl hun familieleden om hen heen leven. Ze zijn helder en attent, waardoor ze goede waakhonden zijn voor het huishouden. Zoals de meeste Spaanse hondenrassen, is de Ibizan Hound een fervent jager die ongeveer 3.000 jaar geleden door handelaren naar eilanden voor de kust van Spanje werd gebracht.

Hun lange, rechtopstaande oren laten ze er een beetje dom uitzien, maar hun elegante lichamen vertellen een verhaal over vertrouwen, onafhankelijkheid en intelligentie. Ze zijn beschermend en loyaal, maar ze zijn bereid vreemden te verwelkomen als ze niet als een bedreiging worden gezien. Dit grote jachtras komt uit Noord-Spanje en werd halverwege de jaren zestig beschouwd als een uitgestorven ras. Gelukkig begonnen de herstelinspanningen ongeveer tien jaar later, en het ras heeft sindsdien erkenning gekregen als een gestandaardiseerd ras door de Spaanse regering.

Deze honden vertonen meestal kort, glad haar dat wit en bruin of oranje is. Dit Spaanse hondenras is aan de kleinere kant en heeft kort, glad haar dat zwart is met bruine markeringen. Ze komen van het Spaanse eiland Mallorca en zijn het resultaat van inteelthonden die ergens in de jaren 1900 naar het eiland werden gebracht. Dit zijn echte werkhonden met Terrier-temperamenten, en ze hebben veel beweging en aandacht nodig.

Deze honden zouden Spanje hebben bereikt rond de 5e eeuw na Christus, D. Ze worden soms gebruikt om op zwijnen te jagen, en het zijn tegenwoordig populaire stierenvechters. Ze hebben een sterke, omvangrijke bouw en toch een vrolijk en loyaal temperament. Ze hebben niet veel geduld, dus training is een noodzaak waaraan gedurende hun hele leven consequent moet worden gewerkt.

Deze honden zijn ontstaan op de grens van Frankrijk en Spanje, in een plaats genaamd de Pyreneeën. De Grote Pyreneeën zijn echte berghonden met grote lichamen en enorme kracht. Ze kunnen gemakkelijk 100 pond wegen, maar door hun liefdevolle karakter lijken ze op grote teddyberen. Hoewel ze lui kunnen zijn, zullen ze in actie komen bij een waargenomen dreiging.

De Valenciaanse podenco, zoals de naam al doet vermoeden, komt oorspronkelijk uit de regio Valencia, Spanje en staat ook bekend als Xarnego. Dit Spaanse hondenras werd oorspronkelijk gebruikt voor de jacht op konijnen en onderscheidt zich momenteel als een ongelooflijk actieve hond. Afkomstig uit de prachtige Pyreneeën, is de Catalaanse herdershond een Spaans hondenras dat is gemaakt voor het bewaken en hoeden van kuddes schapen, een doel waarvoor ze tot op de dag van vandaag nog steeds worden gebruikt. Men denkt dat dit ras een van de oudste ter wereld is en zelfs terug te voeren is tot de Romeinse tijd.

In de wereld van vandaag, wanneer ze geen vee bewaken en hoeden, zijn ze populair in gezinswoningen vanwege hun vriendelijke en moedige aard, maar het is altijd de moeite waard om je ervan bewust te zijn dat hun eigenschappen voor het bewaken kunnen betekenen dat ze nerveus of zelfs agressief kunnen zijn, vooral wanneer ze vreemden ontmoeten. Ongelooflijk elegant van uiterlijk, de Ibizaanse hond komt van de Balearen voor de kust van Spanje, maar hun voorouders zijn terug te voeren tot Egypte. Sommigen geloven zelfs dat deze Spaanse hond lijkt op de Egyptische jakhalsgod Anubis, vanwege hun grote oren en lange, smalle kop. Eerder gefokt voor de jacht op konijnen en klein wild, worden Ibizan Hounds nu vaak gebruikt voor behendigheid vanwege hun atletische bouw en verbazingwekkende vermogen om grote hoogten te springen.

Afgezien hiervan, mits ze voldoende beweging en stimulatie krijgen, houden ze ervan om samen met hun mensen op de bank te kruipen en kunnen ze fantastische huisdieren maken. Met hun krullende, wollige vacht die zich kan vormen tot strakke koorden wanneer ze worden gelaten om te groeien, ziet de Spaanse Waterhond er niet uit als je typische Spaanse hondenras. In termen van hun oorsprong weet niemand echt helemaal zeker waar ze vandaan kwamen, omdat sommigen geloven dat ze uit Noord-Afrika zijn gebracht door de Moren die ooit Spanje bezetten, terwijl anderen geloven dat ze zijn geïntroduceerd door Turkse handelaren. Waar ze ook vandaan kwamen, ze werden al snel in Spanje werkzaam als herdershonden en retrievers.

In kustgebieden werkten ze als vissershanden, een baan waar ze zeer succesvol in waren vanwege hun liefde voor zwemmen. Eind 1800 raakte het ras uit de gratie bij de adel, maar vanwege hun scherpe vermogen om trucs te leren, gecombineerd met hun schattige uiterlijk, veranderden ze hun poot snel in circushonden. Ze blijven tegenwoordig erg populaire metgezellen, wat niet verwonderlijk is vanwege hun schattige zwarte knoopneuzen en vrolijke disposities. De Spaanse Mastiff is een zeer groot en gespierd Spaans hondenras dat terug te voeren is tot in de 10e eeuw.

Ze werden eerder gefokt om gigantisch en krachtig te zijn en werden eerder gebruikt om kuddes schapen en hun herders te beschermen tegen wolven en andere woeste roofdieren. Spaanse Mastiffs zijn buitengewoon loyaal, wat een eigenschap is die ze tot op de dag van vandaag populair maakt als huisdier, het is ook belangrijk om te bedenken dat, aangezien deze honden oorspronkelijk als waakhonden werden gefokt, hun bewakingskenmerken ook kunnen betekenen dat ze minder vriendelijk of zelfs agressief kunnen zijn, vooral bij vreemden. Bovendien is dit Spaanse hondenras zeer intelligent, maar toch zeer onafhankelijk, waardoor ze niet bijzonder geschikt zijn voor beginnende hondenouders, omdat ze veel gehoorzaamheidstraining, structuur en een sterke leider nodig hebben. De Galgo Espanol, ook bekend als de Spaanse windhond, is een oud jachthond dat werd gefokt voor het voeren van hazen en konijnen, een doel waarvoor het ras tot op de dag van vandaag nog steeds wordt gebruikt.

Velen verwarren het ras met Greyhounds, maar ze hebben een kleinere en lichtere bouw en liefhebbers van dit Spaanse hondenras noemen ze vaak „een windhond met humor”. Aanvankelijk verlegen en gereserveerd rond vreemden, de Galgo Espanol is ongelooflijk aardig en aanhankelijk met hun gezin. Vanwege hun neiging om terughoudender te zijn, is het essentieel dat ze goed gesocialiseerd zijn als puppy's. De Perdiguero de Burgo, gewoonlijk aangeduid als de Spaanse aanwijzer, is terug te voeren op de jaren 1500 en men denkt dat ze een hand hadden bij het ontwikkelen van andere grote wijzende rassen.

Als zodanig lijken ze qua uiterlijk erg op de Engelse Pointer, maar met veel donkerdere kleuren. Dit Spaanse hondenras wordt voornamelijk gebruikt om op herten te jagen en wordt ook gebruikt om op kwartels, patrijs en haas te jagen en, vanwege hun zachte en rustige karakter, zijn ze ook geweldige metgezellen. Omdat dit echter een werkend ras is, is het essentieel dat ze veel stimulatie en lichaamsbeweging krijgen. Galgos is een oud jachthondras dat ooit uitsluitend door Spaanse edelen werd grootgebracht.

Tegenwoordig moeten ze een van de meest misbruikte hondenrassen ter wereld zijn. Elk jaar worden er tienduizenden gedood in Spanje, vaak op gruwelijke manieren. Deze honden zijn over het algemeen prachtige jacht- en hoedhonden, evenals geweldige huisdieren. We hebben de Spanjaarden veel te danken voor tapas, sangria, flamenco; en Spaanse hondenrassen zoals de Purdeguero de Burgos, Spaanse Pointer en de Spaanse Mastiff Ons eerste Spaanse hondenras is de ongelooflijk krachtige Spaanse Mastiff staat 28 tot 35 centimeter lang op de schouder.

Ze hebben een groot hoofd met een hangende huid die ze een slaperige maar nobele uitdrukking geeft. De Spaanse Mastiff is over het algemeen een gezonde hond en heeft een gemiddelde levensverwachting van ongeveer 10 tot 11 jaar. Deze statige, knappe honden, ook bekend als de Pyrenese berghond, staan 27 tot 32 centimeter lang op de schouder. Ze hebben een kenmerkende, dikke witte vacht en een vriendelijk, kalm gezicht.

Dit ras vindt zijn oorsprong in de Pyreneeën, op de grens tussen Spanje en Frankrijk. Net als bij de Spaanse Mastiff fokten mensen deze honden om kuddes schapen te beschermen tegen wilde dieren of dieven. Hun kalme, geduldige aard kwam goed van pas voor deze klus, omdat ze urenlang moesten zitten kijken naar de schapen die aan hun zorg waren toevertrouwd. Het is bekend dat de Grote Pyreneeën lijden aan bepaalde neurologische en immuungerelateerde aandoeningen.

Ze kunnen ook problemen ondervinden met heupdysplasie, luxerende patella en hun ogen. Ethische fokkers zullen ervoor zorgen dat hun honden worden gescreend op gezondheidsproblemen die kunnen opduiken. Maar ondanks inspanningen om verantwoord te broeden, kunnen de Grote Pyreneeën nog steeds vatbaar zijn voor een opgeblazen gevoel. Deze Spaanse honden hebben een levensverwachting van 10 tot 12 jaar.

Mensen verwarren de Galgo Espanol (Spaanse windhond) vaak met de Greyhound. Deze honden zien er hetzelfde uit met hun sierlijke, slanke bouw en atletische vaardigheden. Maar ze komen uit verschillende genetische bestanden. Ze hebben een gemiddelde levensverwachting van 10 tot 13 jaar.

De Spaanse Waterhond is een onderscheidend ogend hondje. Het is een middelgroot Spaans hondenras met een gekrulde vacht. De gemiddelde levensverwachting van een Spaanse waterhond is 12 tot 14 jaar. De Spaanse aanwijzer bestaat al sinds de jaren 1500.

En ze speelden waarschijnlijk een rol in de ontwikkeling van enkele van de andere aanwijzerrassen die we vandaag zien. De Spaanse aanwijzer heeft een gemiddelde levensduur van ongeveer 12 tot 15 jaar. Deze slanke kleine honden hebben een geschiedenis van meer dan 3000 jaar. En we kunnen ze herleiden tot het oude Egypte.

Dit Spaanse hondenras kan heel snel rennen en ook springen alsof het veerbelast is. Sommige mensen kennen Ibizan Hounds die zo hoog springen als 5 of 6 voet van stilstand. De Ibizan Hound heeft een levensduur van 11 tot 14 jaar. Ze variëren in gewicht van ongeveer 18 tot 25 pond en zijn zo hoog als 14 inch.

Ze lijken een gezond ras te zijn met een levensduur van 15 tot 18 jaar. Dit ras is vrij stevig en ze zijn relatief gezond met een levensverwachting van 15 tot 18 jaar. In de jaren vijftig en zestig gingen deze honden snel in verval toen traditionele landbouwmethoden begonnen uit te sterven. In de jaren zeventig stond een groep toegewijde fokkers echter op het punt het ras te redden dat de afgelopen tijd heeft geleid tot zijn heropleving als huisdier.

Als bewijs van hun geschiedenis als winterharde werknemers voor alle weersomstandigheden, zijn deze honden redelijk gezond. Hun gemiddelde levensverwachting is ongeveer 12 tot 14 jaar. Dit sterke en gespierde Spaanse hondenras staat op een gemiddelde hoogte van 24 inch en weegt gemiddeld tussen de 72 en 99 pond. Deze honden dateren uit de 5e eeuw na Christus in Spanje.

En mensen geloven dat ze afkomstig zijn van de Alani-stam in een regio van Iran. De Spaanse Alano heeft een gemiddelde levensduur van 10 tot 12 jaar en is een relatief stevige en gezonde hond. De Ibizaanse hond (Podenco Ibenico) is slechts één categorie van 'Podenco' (wat Spaans is voor 'hound'). Er zijn verschillende soorten — zoals Podenco Andaluz, Podenco Canario, Podenco Manchego, Podenco Maneto, Podenco Orito en veel mooie kruisen.

Podencos lijden net zo erg als Galgos in Spanje, om soortgelijke redenen. Ze worden overfokt en vervolgens gebruikt voor de jacht op 12 zondagen in een jaar, uitgehongerd in de overtuiging dat het hen betere jagers maakt, in het donker aan korte kettingen gehouden en vervolgens verlaten of misbruikt totdat ze tot een vreselijk einde komen. Als iemand erover denkt om een Podenco te kopen, dring ik er bij u op aan om er een uit Spanje te adopteren in plaats van een fokker te gebruiken. Er zijn verschillende zeer gerenommeerde reddingsorganisaties in heel Spanje die wereldwijd werken - zoek gewoon op internet.

Onthoud ook dat Podencos waarschijnlijk geen beginnershond zijn - ze zijn intelligent, koppig, hebben een sterke prooidrift en weinig terugroepactie en hebben veel beweging nodig - een grote beveiligde tuin is een must. Maar ze zijn ook aanhankelijk en geweldig met kinderen en zijn een geweldig huisdier. Pilar Perez Martinez is een dierenarts in Murcia die regelmatig werkt met de geredde honden in Galgos de Sol. In de middeleeuwen vergezelde deze hond de kuddes schapen die van noord naar Zuid-Spanje overstaken en vee verdedigde tegen aanvallen door wolven en andere roofdieren.

In 1526, tijdens een massale migratie van 3,5 miljoen merinoschapen, vergezelde een grote groep Spaanse Mastiff de kudde. Het is het ongebreidelde, ongecontroleerde fokken, de honden worden zelden gesteriliseerd of gecastreerd, wat leidt tot het grote aantal afgedankte galgo's, evenals het feit dat de honden slechts voor zo'n korte tijd nuttig zijn. Middelgroot en toch groot van hart, de Spaanse Waterhond is een levendig ras met een stevige bouw en een talent voor watersporten. Ze zijn een ras van de Catalaanse Pyrenese hond, maar ze zijn gespecialiseerd in het werken als herdershond of herder.

De Spaanse Mastiff is een zeer grote en krachtige hond, vergelijkbaar in uiterlijk met de andere mastiff rassen. Zoals de naam al doet vermoeden, is de Grote Pyreneeën een enorme hond afkomstig uit de regio die Frankrijk van Spanje scheidt, de Pyreneeën genaamd. De Pastor garafiano is een Spaans herdershondras van de Canarische Eilanden en wordt beschouwd als een geweldige waakhond. Een ander Spaans ras met een uiterst onderscheidende uitstraling is de perro de agua español, of de Spaanse Waterhond.

Ze presteren echter beter als jachthonden in gebieden met schaarse en lage vegetatie (vanwege hun kleine pootjes). Hoewel groot en onverschrokken, is de Alano Español meestal vriendelijk voor vreemde mensen en honden, tenzij ze een reden krijgen om dat niet te zijn. De Pachon Navarro werd verondersteld een van de meest populaire rassen te zijn onder Spaanse aristocraten in de 18e en 19e eeuw. Niet te verwarren met de kaas met dezelfde naam, deze honden zijn actief, nieuwsgierig en altijd op zoek naar een plek om te graven, rond te rollen of te spelen.

We hebben de Spanjaarden veel te danken voor tapas, sangria, flamenco; en Spaanse hondenrassen zoals de Purdeguero de Burgos, Spaanse Pointer en de Spaanse Mastiff. .