Wat is het nummer 1 hondenras ter wereld?

De Labrador Retriever is's werelds populairste hond. Een van de vele redenen voor de populariteit van de Labrador is de grote variëteit waarin de hond langskomt. Labradors kunnen sterk verschillen in vachtkleur, pigmentatie en zelfs grootte. Vanwege hun vriendelijke en extraverte karakter zijn Labradors fantastische gezinshonden en worden ze tegenwoordig in de eerste plaats als zodanig beschouwd.

Ze worden echter ook gebruikt als werkhonden, voornamelijk in de hulp van gehandicapten en voor therapiewerk. De Duitse herdershond is een directe afstammeling van de Continentale Herdershond van Europa die gewend was om, niet verwonderlijk, schapen te hoeden en boeren te helpen bij andere werken. Ergens in de jaren 1800, tijdens de industriële revolutie, vond de Duitse variant vervolgens steeds meer zijn weg naar stedelijke gebieden, waar hij de favoriete hond was die werd gebruikt voor huisbescherming. Tegenwoordig wordt de Duitse herder zowel als huisdier- of gezinshond als werkhond gebruikt in de landbouw of, bijvoorbeeld, in politiewerk.

Eigenaren waarderen de grote loyaliteit die Duitse herders tonen aan hun meesters en hun menselijke families. Duitse herders vertonen ook aantoonbaar een ruim boven het gemiddelde intelligentieniveau voor honden. Dit fijne en welverdiende algemene beeld maakte de Duitse herder het op één na populairste hondenras ter wereld. Als ultieme hond zijn poedels de afgelopen decennia over de hele wereld aanzienlijk aan populariteit gewonnen.

Poedels kunnen sterk variëren in uiterlijk, niet alleen door de kleur van hun vacht, maar ook in hun grootte. Hoewel ze er misschien niet altijd zo uitzien, behoren poedels tot de meest intelligente hondenrassen. Dit maakt ze tot een heel sociaal, maar tegelijkertijd ook erg aardig en onderhoudsarm ras. Geen wonder dat zoveel gezinnen over de hele wereld verliefd werden op hun poedels.

Het zijn misschien wel de kleinste honden ter wereld, maar Chihuahua's behoren ook tot de oudste nog bestaande hondenrassen ter wereld. De oude beschavingen van het moderne Mexico waren al bekend met de kleine, schattige hond. De Chihuahua is daarom ook een van de weinige nog levende hondenrassen die niet in Europa zijn oorsprong vond. Chihuahua's worden meestal als honden gehouden en worden vaak beschreven als de „katten onder honden”, omdat ze in veel situaties katachtig gedrag vertonen.

Tegelijkertijd staan Chihuahua's ook bekend om hun grote loyaliteit aan hun eigenaar. Ondanks hun kleine omvang kan dit niet zelden leiden tot overbezorgd gedrag in waargenomen gevarensituaties. De Golden Retriver is een genetisch familielid van de Labrador en deelt de meeste eigenschappen van de Labrador. Er is echter minder variatie tussen de individuele honden van dit ras in vergelijking met Labradors.

Alle Golden Retrievers zijn blond tot geelachtig bruinachtig goud. Golden Retrievers behoren ook tot de intelligentste honden op aarde en staan net als de Labradors bekend om hun vriendelijkheid en gezelligheid. Ze hebben daarom de voorkeur als therapiehond of hulphond voor mensen met een handicap of speciale behoeften. Natuurlijk worden ze ook veel gebruikt als huisdier en gezinshond.

De Franse Bulldog is de afgelopen jaren populair geworden en sprong twee plaatsen hoger dan vorig jaar. Het is onwaarschijnlijk dat ze de Labrador zullen inhalen, maar ze zijn met een behoorlijke marge het populairste kleine ras. Franse Bulldogs hebben een schattige persoonlijkheid gecombineerd met lage tot matige trainingsvereisten. Ze zijn een geweldige keuze voor het leven in de stad.

Franse Bulldogs zijn echter duur en hebben een paar gezondheidsproblemen waarover eigenaren moeten lezen voordat ze de sprong wagen. De Beagle is ongelooflijk loyaal, maar ze hebben ook een onafhankelijke streak die je zult zien wanneer ze de geur van iets interessants opvangen. Dit is een vrolijk en gelukkig ras dat hun baasjes altijd laat glimlachen. Ze zijn dol op gezelschap, wat gezien hun geschiedenis als roedelhond niet verrassend is.

Beagles zijn een actief ras, maar ze mogen niet van de lijn worden gelaten, anders kunnen ze weglopen. Hun liefde voor het volgen van geuren is zo sterk, ze zullen vaak proberen hekken te springen of eronder te graven om dat pad te volgen. De gespierde en sterke Rottweilers zijn ongelooflijk zachtaardig en loyaal rond hun families, maar ze delen hetzelfde deel van hun karakter niet met vreemden. Ze kunnen een beetje afstandelijk zijn tegenover mensen die ze niet kennen, maar ze zullen er niet van weerhouden hun dierbaren te laten weten hoeveel ze van hen houden.

Rottweilers hebben veel energie, wat in combinatie met hun intelligentie betekent dat ze een huis nodig hebben waar ze regelmatig veel mentale en fysieke lichaamsbeweging krijgen. Doorzoek onze database met meer dan 8089 berichten met actuele informatie van onze experts en dierenartsen. De aankondiging van 15 maart omvatte ranglijsten van 197 hondenrassen op basis van meer dan 800.000 raszuivere puppy's en honden. De kwaliteiten die Labs zulke geweldige gezinshonden en jachtmetgezellen maken, helpen hen ook uit te blinken als werkhonden, merkte hij op.

Labs werken bijvoorbeeld als honden voor detectie van bommen en brandstichting; epilepsie en diabetische waakhonden; zoek- en reddingshonden; natuurbeschermingsdetectiehonden; hulphonden voor mensen met mobiliteitsproblemen, posttraumatische stressstoornis en autisme; hulphonden voor mensen met gehoorverlies; en geleidehonden. Maar hij is helemaal niet verbaasd dat Labs al meer dan drie decennia Amerika's tophond is. Hij weet hoeveel werk er in de kieskeurige verzorging zit en wil die inspanningen niet kleineren. Toch werden poedels gefokt als honden die water ophalen en de volledige vacht beschermde hun interne organen tegen de kou, merkte hij op.

Om te beginnen is het klassieke „Peanuts” -personage Snoopy een beagle. Hoe kan Amerika niet van dit ras houden? Beagles houden van mensen, maar zijn ook onafhankelijk omdat ze hun krachtige neus overal volgen, een reden waarom ze uitblinken in het opsnuiven van smokkelwaar bij douanecontroleposten of bedwantsen in hotels. Frei noemt rottweilers graag „de middelste linebacker van honden” en zei dat hij van het ras houdt. Maar zoals bij elke hond, is het belangrijk om te weten hoe hun temperament is en wat hun trainingsbehoeften zijn voordat ze één huis verwelkomen, merkte hij op.

Rottweilers werkte oorspronkelijk als droverhonden die het vee naar de markt brachten. Dat vereiste atletiek en taaiheid „je moet af en toe een hoef in de borst nemen, zoals hij opmerkte. Pembroke Welsh corgi's zijn letterlijk goed genoeg voor een koningin. Koningin Elizabeth II omringde zich met de stevige kleine honden.

Het internet houdt ook van hen, inclusief hun „peuken” met de aangemeerde staarten, die je zult vinden op T-shirts, hoeden en zelfs uitsteken aan de binnenkant van koffiekopjes. De Yorkshire terriër, herkenbaar aan die lange, luxe jas, weegt meestal slechts 7 pond. Maar de kleine grootte van de Yorkie duidt niet op een kleine persoonlijkheid. In feite omvat de rasstandaard van de AKC: „De hoge hoofdwagen en de zelfverzekerde manier van de hond moeten de indruk wekken van kracht en eigenbelang.

Boxers hebben een gezicht dat de neiging heeft om een glimlach op het onze te toveren. Bovendien zijn ze speels, slim en aanhankelijk; zoals de American Boxer Club opmerkt: „Het meest opvallende kenmerk van The Boxer is zijn verlangen naar menselijke genegenheid. Mensen houden van Cavalier King Charles spaniels, niet alleen vanwege hun lieve, „lapminnende persoonlijkheden”, maar ook omdat het multifunctionele honden zijn, volgens Kim Campbell Thornton, een hondenschrijver en redacteur en Cavalier-liefhebber. De Doberman-pinscher kan een angstaanjagende reputatie hebben.

Maar de hond „van de enge films van gisteren is nog steeds beschermend, maar nu ook een vrolijke atletische hond en „veeleisende metgezel”, volgens de Doberman Pinscher Club of America. Het lijdt geen twijfel dat Siberische husky's hoofddraaiers zijn, maar ze zijn meer dan alleen een mooi gezicht. Heather Mundt, inwoner van Colorado, een freelanceschrijver en expert op het gebied van gezinsreizen, zei dat zij en haar man hun eerste husky kregen in 1997 en verliefd werden op de liefde van het ras voor lichaamsbeweging. Ze zei al snel dat deze affiniteit hen „monsters zonder genoeg ervan kan maken en dat ze gemakkelijk vervelen).

Rijdend door Zwitserland en in de stad Bern zie je afbeeldingen van de Berner Sennenhond op ansichtkaarten en souvenirs. Het is niet meer dan normaal dat de Zwitsers trots zouden zijn op de zachte reuzen die bekend staan als aanhankelijk, winterhard, sterk, intelligent, gelijkmatig gehumeurd en gretig om te behagen. Kies dus zorgvuldig dat familielid en houd er rekening mee dat de meest populaire honden misschien niet voor iedereen de juiste huisdieren zijn. Er is geen ras zo toegewijd en aanhankelijk als de Golden Retriever.

Het zijn absoluut de beste gezinshonden. Weet jij welke hondenrassen het populairst zijn? Van retrievers tot Duitse herders, bekijk deze verrassende Top 10-lijst van de meest populaire hondenrassen. De American Kennel Association heeft hun statistieken vrijgegeven over de meest populaire hondenrassen in de Verenigde Staten, en het is niet verrassend dat sommige favorieten aller tijden bovenaan de lijst stonden. Van klassieke pups zoals de Golden Retriever en de Duitse herder, tot enkele verrassingen zoals de Bulldog en Rottweiler, hier zijn de 10 meest populaire hondenrassen.

Ondanks een groot en soms intimiderend uiterlijk, zijn Duitse herders vaak zachtaardige, intelligente honden met de reputatie hardwerkende en loyale huisdieren te zijn. Het hoge niveau van intelligentie, nieuwsgierige aard en scherpe zintuigen van de Duitse herder maken ze tot een populaire waakhond, en ze staan erom bekend dat ze hun familie en territorium zeer beschermend zijn. Net als de Labrador Retriever staat de Golden Retriever bekend om zijn vriendelijke karakter, slimheid en vaardigheden als werkhond. Vaak gebruikt als geleidehond, maakt de loyale en speelse instelling van de Golden Retriever ze een populaire keuze voor gezinnen met kleine kinderen.

Schattig, compact en gelijkmatig gehumeurd, Beagles werden oorspronkelijk gefokt als jachthonden, dankzij hun vermogen om prooien van grote afstanden op te snuiven. Beagles staan ook bekend om hun vermogen om snel op te warmen voor vreemden, waardoor ze minder dan ideaal zijn als waakhonden, maar geweldig voor sociale eigenaren. Over het algemeen gehoorzaam en ontspannen, is een van de aantrekkelijkste eigenschappen van de Bulldog het gebrek aan ruimte en zware lichaamsbeweging die ze nodig hebben. Volgzaam en vriendelijk, Bulldogs zijn ideaal voor mensen met kleine huizen en werven.

Klein en schattig, de Yorkshire Terrier is een populaire hond voor mensen met allergieën (hun jassen, hoewel niet hypoallergeen, zijn minder vatbaar voor afstoten). Yorkshire Terriers, een zeer actief pup ras, zijn een relatief gemakkelijke hond om te trainen, maar soms onstuimig en luid. Bekend om extreme loyaliteit en een speelse maar beschermende houding, Boxers zijn intelligente honden, hoewel koppig en niet altijd het gemakkelijkst te trainen. De naam van het ras zou gebaseerd zijn op hun neiging om op hun achterpoten te staan en"doos” met hun poten.

De poedle is gefokt in middelgrote, miniatuur- en speelgoedmaten en is een actieve, intelligente hond met een voorliefde voor onheil. Hun talent voor onstuimig spel wordt ongetwijfeld weerspiegeld in hun naam, aangezien het woord poedle zich ruwweg vertaalt naar het Duitse woord pudle, wat betekent „rondspatten”. Die vrolijke buitenkant maskeert een felle intelligentie en een sterke arbeidsethos, waardoor ze de beste keuze zijn als geleidehonden en de perfecte gezinsgenoot. Elaine Gewirtz, inwoner van Californië en hondenschrijver, zegt dat haar corgi, Midge, een personage is, net als de meeste corgi's die je zult ontmoeten.

Er zijn veel populaire hondenrassen in de wereld, en dat komt omdat er veel persoonlijkheden van mensen zijn. Dit middelgrote ras is een favoriet van veel hondenliefhebbers dankzij hun gezinsvriendelijke karakter, vertrouwende aard en hoge mate van intelligentie. Oorspronkelijk gefokt om vee te hoeden, overschaduwt de reputatie van de Rottweiler als agressieve waakhond vaak hun goedaardige, gezinsvriendelijke houding. Bulldogs zijn populaire huisdieren, evenals schoolmascottes, een bulldog is een mascotte voor meer dan 40 hogescholen en universiteiten in Amerika, volgens Frei.

Sommige rassen daalden in populariteit, zelfs de schattige Coton de Tulear, die 50 plekken daalde van 31 naar 81, en de Boerbel, die bijna 60 plekken daalde. .