Wat is de meest voorkomende hond ooit?

Elk jaar publiceert de American Kennel Club onze ranglijst van de meest populaire hondenrassen op basis van AKC-registratiestatistieken voor het voorgaande jaar. De Labrador Retriever staat op de eerste plaats, en deze vriendelijke favoriet was Nee. De Labrador Retriever is's werelds populairste hond. Een van de vele redenen voor de populariteit van de Labrador is de grote variëteit waarin de hond langskomt.

Labradors kunnen sterk verschillen in vachtkleur, pigmentatie en zelfs grootte. Vanwege hun vriendelijke en extraverte karakter zijn Labradors fantastische gezinshonden en worden ze tegenwoordig in de eerste plaats als zodanig beschouwd. Ze worden echter ook gebruikt als werkhonden, voornamelijk in de hulp van gehandicapten en voor therapiewerk. De Duitse herdershond is een directe afstammeling van de Continentale Herdershond van Europa die gewend was om, niet verwonderlijk, schapen te hoeden en boeren te helpen bij andere werken.

Ergens in de jaren 1800, tijdens de industriële revolutie, vond de Duitse variant vervolgens steeds meer zijn weg naar stedelijke gebieden, waar hij de favoriete hond was die werd gebruikt voor huisbescherming. Tegenwoordig wordt de Duitse herder zowel als huisdier- of gezinshond als werkhond gebruikt in de landbouw of, bijvoorbeeld, in politiewerk. Eigenaren waarderen de grote loyaliteit die Duitse herders tonen aan hun meesters en hun menselijke families. Duitse herders vertonen ook aantoonbaar een ruim boven het gemiddelde intelligentieniveau voor honden.

Dit fijne en welverdiende algemene beeld maakte de Duitse herder het op één na populairste hondenras ter wereld. Misschien herinner je je het Beagle-ras uit de film Shiloh, of je herkent misschien de beroemdste Beagle ooit, Snoopy, de hond uit de strip Peanuts. Als je één keer naar een Beagle kijkt, is het gemakkelijk om de aantrekkingskracht te zien. De poedels bekleedde bijna 20 jaar de titel van populairste ras in de Verenigde Staten.

Hoewel ze misschien prim en gepast lijken voor degenen die alleen de chique haardragende pups van hondenshows hebben gezien, weten degenen die bekend zijn met Poodles hoe vriendelijk en loyaal ze kunnen zijn. En dat mooie kapsel is vandaag misschien voor de show, maar het diende ooit een belangrijk doel. Poedels werden oorspronkelijk gefokt als watervogeljagers. Hun vacht zou op sommige plaatsen worden afgebroken om te voorkomen dat ze door onderwaterpuin werden gevangen, maar bleef lang rond de gewrichten en organen achter om de hond te beschermen tegen koud water.

. Duitse herdershonden danken hun populariteit, althans gedeeltelijk, aan de hond die Hollywood redde, Rin Tin Tin Tin. GSD's behielden echter hun status als een van de tien meest populaire rassen in de Verenigde Staten met hun vermogen om getraind te worden om zo ongeveer alles te doen. De Bulldog heeft misschien wel een van de meest unieke looks in de hondenwereld.

Misschien is het hun gemakkelijk herkenbare uiterlijk dat het zo populair maakt. Of misschien is het hun vriendelijke, zij het luie gedrag. De Bulldog werd in Engeland gefokt uit Mastiff-honden met het oog op stierenaas, wat een bloedige, wrede sport was waarbij de hond in de neus van een stier bijt en hem schudde. Uiteindelijk werd de sport verboden en verloor de Bulldog hun doel als werkhond.

In plaats van de Bulldog langs de boot te laten vallen, selecteerden patiëntenfokkers alleen de vriendelijkste, meest aangenaam getemperde leden van het ras om zich voort te planten. Dus de Bulldogs die we vandaag hebben, hebben geen van de wrede neigingen van hun voorvaderen. De Labrador Retriever is het populairste ras in de Verenigde Staten, en als je ooit een Labrador Retriever hebt ontmoet, is het gemakkelijk in te zien waarom. Ze zijn ongelooflijk vriendelijk en loyaal, geweldig voor gezinnen en perfecte gezelschapshonden.

In feite zijn ze beroemd gemaakt door kunst, boeken en films, zoals Old Yeller en Marley %26 Me. Maar een goedaardige persoonlijkheid is niet de enige kracht van de Labrador Retriever. Ze zijn gefokt als werkhonden. Het zal niet lang duren voordat je merkt dat Labrador Retrievers dol zijn op het water.

Dat komt omdat ze hun oorsprong vonden in Newfoundland en Labrador, Canada, waar ze vissers vergezelden en hielpen met werken op schepen. De trouwe Labrador zou netten binnenhalen, touwen halen en vis vangen die van de haak kwam. Labradors helpen vissers tegenwoordig misschien niet zoveel, maar dat betekent niet dat ze nog steeds geen werkhonden zijn. Labrador Retrievers worden gebruikt als hulphonden voor gehandicapten, therapiehonden, zoek- en reddingshonden en jachthonden.

Het Lab is een van de beste, zo niet de beste, allround honden. Het is geen verrassing dat ze de meest populaire hondenrassen ter wereld zijn. Weet jij welke hondenrassen het populairst zijn? Van retrievers tot Duitse herders, bekijk deze verrassende Top 10-lijst van de meest populaire hondenrassen. De American Kennel Association heeft hun statistieken vrijgegeven over de meest populaire hondenrassen in de Verenigde Staten, en het is niet verrassend dat sommige favorieten aller tijden bovenaan de lijst stonden.

Van klassieke pups zoals de Golden Retriever en de Duitse herder, tot enkele verrassingen zoals de Bulldog en Rottweiler, hier zijn de 10 meest populaire hondenrassen. Ondanks een groot en soms intimiderend uiterlijk, zijn Duitse herders vaak zachtaardige, intelligente honden met de reputatie hardwerkende en loyale huisdieren te zijn. Het hoge niveau van intelligentie, nieuwsgierige aard en scherpe zintuigen van de Duitse herder maken ze tot een populaire waakhond, en ze staan erom bekend dat ze hun familie en territorium zeer beschermend zijn. Net als de Labrador Retriever staat de Golden Retriever bekend om zijn vriendelijke karakter, slimheid en vaardigheden als werkhond.

Vaak gebruikt als geleidehond, maakt de loyale en speelse instelling van de Golden Retriever ze een populaire keuze voor gezinnen met kleine kinderen. Schattig, compact en gelijkmatig gehumeurd, Beagles werden oorspronkelijk gefokt als jachthonden, dankzij hun vermogen om prooien van grote afstanden op te snuiven. Beagles staan ook bekend om hun vermogen om snel op te warmen voor vreemden, waardoor ze minder dan ideaal zijn als waakhonden, maar geweldig voor sociale eigenaren. Over het algemeen gehoorzaam en ontspannen, is een van de aantrekkelijkste eigenschappen van de Bulldog het gebrek aan ruimte en zware lichaamsbeweging die ze nodig hebben.

Volgzaam en vriendelijk, Bulldogs zijn ideaal voor mensen met kleine huizen en werven. Klein en schattig, de Yorkshire Terrier is een populaire hond voor mensen met allergieën (hun jassen, hoewel niet hypoallergeen, zijn minder vatbaar voor afstoten). Yorkshire Terriers, een zeer actief pup ras, zijn een relatief gemakkelijke hond om te trainen, maar soms onstuimig en luid. De reden waarom Labrador Retrievers de meest populaire hondenrassen zijn, is dat ze in een grote variëteit voorkomen.

Ze zijn uiterst veelzijdig - naast hun gebruik als huisdieren, is een Boxer ook te vinden als politiehond, waakhond en zelfs als hulphond. De American Pit Bull Terrier wordt momenteel niet erkend op de hondenrassenlijst van de AKC, en veel andere landen hebben rasbeperkingen opgelegd of eigendom verboden. De Frenchie dateert uit de late jaren 1800, toen kantmakers in Engeland met hun Bulldogs ter grootte van speelgoed naar het noorden van Frankrijk verhuisden. De hond is een nationaal icoon in Engeland, en tijdens de Tweede Wereldoorlog werd de uitdagende houding van premier Winston Churchill - om nog maar te zwijgen van zijn uiterlijk - vergeleken met die van de Bulldog.

Duitse herders zijn loyaal, soms tot een fout, en moeten al vroeg worden gesocialiseerd om vriendelijk te zijn tegen andere honden en mensen. Dit middelgrote ras is een favoriet van veel hondenliefhebbers dankzij hun gezinsvriendelijke karakter, vertrouwende aard en hoge mate van intelligentie. Hoewel ze trainbaar zijn, is de poedels intelligent en vereist geduld van zowel eigenaren als hondentrainers. Golden Retrievers behoren ook tot de intelligentste honden op aarde en staan net als de Labradors bekend om hun vriendelijkheid en gezelligheid.

Bulldogs zijn populaire huisdieren, evenals schoolmascottes, een bulldog is volgens Frei een mascotte voor meer dan 40 hogescholen en universiteiten in Amerika. .