Wat voor soort honden hebben Mexicanen?

Alle 5 inheemse Mexicaanse hondenrassen zijn de Chamuco, Chihuahua, Xoloitzcuintli, Chinese kuif en de Calupoh. De Chamuco, ook wel bekend als de Mexicaanse pitbull, is onmiskenbaar het meest woeste en gespierde Mexicaanse hondenras. Ze worden letterlijk „The Devil in Spanish” genoemd, wat laat zien hoe intens en gevreesd dit ras is. Hoewel de Chamuco zeldzaam en bijna uitgestorven is, is deze legendarische hond nog steeds razend populair onder de Mexicaanse folklore en stedelijke verhalen.

Hoewel veel van deze legendes verwijzen naar de echte duivel, verschijnen Chamuco-honden hun opwachting. Helaas zijn Chamuco-honden geen populaire huisdieren in Mexico. In plaats daarvan worden ze gefokt om deel te nemen aan illegale ondergrondse hondengevechten. Het is echt jammer, want ze hebben het potentieel om prachtige huisdieren te maken met de juiste training.

Verrassend genoeg heeft de Chamuco een gunstig temperament wanneer hij goed wordt opgeleid en opgevoed in een liefdevolle omgeving. Chamucos zijn met hun gezin uiterst vriendelijk en vinden het heerlijk om deel te nemen aan alle gezinsactiviteiten. Onnodig te zeggen dat Chamuco-honden altijd vol vertrouwen zijn, of het nu met hun familie of vreemden is. Ze zijn intelligent genoeg om de bedoelingen van een vreemde te interpreteren, waardoor ze tot de beste bewakers en waakhonden behoren die Mexico te bieden heeft.

Wat nog verrassender is, is hun speelse karakter met kinderen. Net als bij de Akita Inu heeft de Chamuco affiniteit met kinderen. Toch moet je altijd voorzichtig zijn wanneer je je kinderen met een Chamuco laat spelen. Maar hoe zit het met alle agressieve Chamuco-honden in hondengevechten? De kans is groot dat ze niet goed gesocialiseerd waren.

Vanwege hun dominante persoonlijkheden is gehoorzaamheid en socialisatie belangrijker dan ooit. Het is een ongelukkige en trieste situatie voor de vechtende Chamucos. Als een van de zeldzaamste Mexicaanse hondenrassen staat de Calupoh-hond ook bekend als de Mexicaanse Wolfhond. Deze unieke hybride honden werden in de jaren negentig ontwikkeld door het kruisen van wilde wolven met verschillende hondenrassen.

The Incredible Stories of 10 Heroic LifeSaving Dogs Mountain xolo zijn de honden die met de voorouders over de Bering Straights kwamen. Dit is het oudste hondenras ter wereld en is te vinden in alle tropische en subtropische klimaten. Grotschilderingen van hen bleken meer dan 11.000 jaar oud te zijn. De meeste mensen noemen ze paria honden.

Volgens onze ouderlingen wacht deze hond op de Grote Reiniging, wanneer ze hun plaats innemen aan de zijde van de mens als zijn partner. De Xōlōitzcuintli, of Xolo, staat ook bekend als de Mexicaanse haarloze hond en wordt beschouwd als een van de oudste hondenrassen. Archeologisch bewijs gevonden in graven dateert van het ras tot meer dan 3.500 jaar geleden. Hoe dan ook, de Chihuahua is zo populair geworden dat het algemeen wordt beschouwd als „het Mexicaanse hondenras” en blijft een van de meest gevraagde honden.

Verrast om de Chinese kuifhond op een lijst van Mexicaanse hondenrassen te zien? Genetisch bewijs onthult dat het ras zijn oorsprong deelt met de Mexicaanse haarloze hond, ook wel bekend als de Xōlōitzcuintli. Is het mogelijk dat dit ras tijdens een koopvaardijexpeditie vanuit Mexico naar China is teruggebracht? Het ras vond zijn weg naar Europa en Engeland in het begin van de 19e eeuw. Als de Chamuco er bekend uitziet, komt dat omdat hij genetische eigenschappen deelt met de Amerikaanse pitbull terrier en Amerikaanse Staffordshire terrier. Gekruist in de jaren zeventig in Mexico en ook bekend als de Mexicaanse pitbull, „Chamuco” is Spaans voor „duivel” en verwijst zogenaamd naar het temperament van het ras.

De Chihuahua-hond is een populair ras dat zijn naam kreeg van de staat Chihuahua, Mexico. Ze zijn's werelds kleinste ras, gemiddeld 2 tot 6 pond in gewicht en lengte van 6 tot 10 inch als volwassene. Burgers maakten kennis met de Chihuahua in de jaren 1850 en de honden werden kort daarna populair onder de grensstaten van Mexico. De Chihuahua Club of America werd opgericht in 1923 en dit ras begon in de jaren zestig aan populariteit te winnen in de Verenigde Staten.

Dit ras is een mengeling van de Amerikaanse Pitbull en de Amerikaanse Staffordshire terriër (om er maar een paar te noemen) die in de jaren zeventig in Mexico werden gekruist. Chamuco betekent in het Spaans „duivel”, wat verwijst naar hun temperament. Helaas worden ze vaak in het geheim gefokt en gebruikt als vechthonden. Ze kunnen echter zeer loyaal zijn en hun menselijke familie beschermen.

Vanwege hun agressie hebben ze vanaf jonge leeftijd een goede socialisatie nodig om een goed familiehuisdier te zijn. Ze hebben een speelse kant en zijn uitstekende waakhonden. Ze zijn een middelgrote hond, weegt 40 pond en is 14 centimeter lang. Deze honden kunnen tot 120 pond wegen en 29 centimeter lang worden, waardoor ze een geweldige waakhond zijn.

Agressiviteit zit niet in hun aard, maar ze zullen je waarschuwen voor een mogelijke dreiging. Ze vinden het leuk om in de buurt van andere honden te zijn en zullen een band krijgen met hun menselijke familie, hoewel ze op hun hoede blijven voor vreemden. Hoe de geur van hondenplassen uit schoenen te krijgen %26 laarzen (5 bewezen methoden). Chihuahua's zijn inheemse Mexicaanse hondenrassen.

Mensen geloven dat deze honden de zielen van zieke mensen door het hiernamaals hebben begeleid, en als gevolg daarvan slachtten ze de Chihuahua's af als onderdeel van het ritueel. De mucuchies of de Venezolaanse herdershond is een grote vee-beschermingshond die afstamt van Spaanse rassen zoals de Spaanse mastiff en de Grote Pyreneeën; het werd sinds de 16e eeuw twee eeuwen gefokt. Over het algemeen wordt aangenomen dat deze intelligente honden de afstammelingen zijn van zwerfhonden en wilde hondenpopulaties die door de straten en stranden van Mexico zwerven. Sommige van deze rassen krijgen niet de aandacht die ze verdienen, en ze hebben veel te bieden aan verantwoordelijke hondenbezitters.

Je leert over de geschiedenis, het gedrag en de verzorgingsvereisten van elk Mexicaans hondenras, plus aanvullende informatie zoals levensduur, lengte en gewicht. Als je denkt aan Latijns-Amerikaanse hondenrassen uit de Nieuwe Wereld, is waarschijnlijk de enige hond die meteen in je opkomt het verkleinwoord Chihuahua uit Mexico. Archeologische vondsten geven aan dat de Chihuahua van Mexicaanse oorsprong is en een afstammeling is van de Techichi, een oud ras dating terug naar de Tolteekse beschaving. Ondanks hun grootte is dit populaire Mexicaanse hondenras kalm van aard, dus u hoeft zich geen zorgen te maken dat ze door het huis rennen en meubels vernietigen terwijl ze gaan.

Een van de meest populaire van alle Latijns-Amerikaanse rassen, de Chihuahua, is nauw verwant aan de Techichi-hond ontwikkeld door de Azteken in het oude Mexico. Maar zelfs met het gebrek aan informatie zijn ze fascinerend en gemakkelijk een van de meest interessante hondenrassen die uit Mexico komen. Deze honden zijn slim en energiek, en ze hebben dagelijks veel beweging en verrijking nodig om te voorkomen dat ze zich vervelen. .