Welke hond is afkomstig uit spanje?

Spaans Galgo Misschien wel de meest herkenbare van alle rassen die afkomstig zijn uit Spanje, de Galgo Espanol is gemakkelijk te verwarren met de windhond. Ze worden vaak de Spaanse windhond genoemd. Hoewel ze iets kleiner zijn, zien ze er hetzelfde uit en hebben ze een vergelijkbaar temperament. De Spaanse windhond valt op tussen alle windhondenrassen door zijn gestileerde uiterlijk en helaas door het ernstige misbruik dat hij momenteel in Spanje lijdt.

Honderden windhonden worden jaarlijks verlaten en geslacht, en dit gebeurt aan het einde van het jachtseizoen of wanneer ze niet langer nuttig zijn voor windhondenraces. De Spaanse windhond wordt ook beschouwd als een van de snelste hondenrassen ter wereld. De oorsprong van de Spaanse windhond gaat terug tot de tweede eeuw voor Christus. Net als andere hondenrassen heeft het in de loop van de tijd ongelooflijke veranderingen ondergaan.

Het valt op door zijn gestileerde, dunne en sterke lichaam. Bovendien heeft het een korte en gladde vacht die in verschillende tinten kan verschijnen, zoals donker of lichtbruin, zwart, wit en roodachtig. De zorg voor Spaanse windhonden moet zich richten op wandelingen, voldoende lichaamsbeweging, rust en mantelzorg, vooral in koude klimaten. De Spaanse windhond wordt erkend door de FCI.

Voor meer informatie raden we aan ons artikel te lezen waarin we bespreken hoe je voor een Spaanse windhond kunt zorgen. De Podenco Canario, ook wel bekend als de Canarische hond, is een hondenras dat endemisch is op de Canarische Eilanden en werd traditioneel gebruikt voor de jacht op konijnen. Dit hondenras heeft een uitstekend reukvermogen, zicht en gehoor. Het maakt deel uit van de grote Spaanse hondenrassen en reikt tussen 53 en 60 centimeter aan het kruis.

De kanarie Podenco is herkenbaar aan zijn puntige oren en strakke effen mantel, van intens rood (in kleur) met witte vlekken. De Canarische eilandhond wordt erkend door de FCI en de Spaanse Royal Canine Society. De Valenciaanse podenco, zoals de naam al doet vermoeden, komt oorspronkelijk uit de regio Valencia, Spanje en staat ook bekend als Xarnego. Dit Spaanse hondenras werd oorspronkelijk gebruikt voor de jacht op konijnen en onderscheidt zich momenteel als een ongelooflijk actieve hond.

De Ibizaanse hond, ook wel bekend als de Ibizaanse Warrenhond, komt oorspronkelijk uit de eilanden Mallorca, Ibiza, Formentera en Menorca. Het is een primitief hondenras waarvan wordt vermoed dat het is geïntroduceerd door de Feniciërs, de Carthagers en de Romeinen. Dit hondenras is oorspronkelijk ontwikkeld voor de jacht op konijnen en wild. Bekend om zijn wonderbaarlijke neus, meet hij ook tussen de 67 en 72 centimeter aan het kruis.

De Ibizaanse hond draagt een gladde korte of lange vacht, die in kleur varieert van vuurtinten vermengd met wit en wordt herkend door de FCI. De Andalusische Hound Manteno is een ander Spaans jachthondenras dat oorspronkelijk werd gebruikt voor de jacht op konijnen. Deze honden worden gekenmerkt door hun kleine formaat, korte benen en behendige lichaam. Ze presteren echter beter als jachthonden in gebieden met schaarse en lage vegetatie (vanwege hun kleine pootjes).

Dit hondenras, afkomstig uit Andalusië, is zowel vriendelijk als actief. Het wordt erkend door de Spaanse Royal Canine Society. Dit middelgrote Spaanse hondenras meet tussen de 40 en 50 cm aan het kruis en draagt een overvloedige, krullende en wollige mantel. De rasstandaard wordt erkend door de FCI.

Voor meer informatie over dit mooie hondenras, raden we aan ons artikel te lezen waarin we alles bespreken wat je moet weten over de zorg voor de vacht van een Spaanse waterhond. De Spaanse hond of Sabueso Español is een hondenras waarvan de oorsprong teruggaat tot de veertiende eeuw, toen het werd gebruikt voor de jacht op zowel grote als kleine dieren. Dit middelgrote hondenras heeft een korte vacht en een ietwat trieste gezichtsuitdrukking. Hij meet tussen de 48 en 57 cm hoog aan het kruis en de mantel is wit en oranje.

Het wordt erkend door de FCI. De Pachón Navarro is een groot Spaans jachthondras dat meestal 60 cm bereikt aan het kruis, met een gewicht van ongeveer 30 kilogram. Het is een actief hondenras met gevallen oren en een korte, strakke en gladde vacht. Dit grote Spaanse hondenras wordt erkend door de Spaanse Royal Canine Society.

De Burgos-aanwijzer, ook wel bekend als de Burgalese Pointer of Perdiguero de Burgo, werd ontwikkeld in Castilla y León. Het valt op als een sterk, gehoorzaam en vooral rustig hondenras. Het maakt deel uit van de grote Spaanse hondenrassenlijst, die tussen 59 en 67 cm aan het kruis reikt. Dit ras wordt erkend door de FCI.

De Pyrenese Mastiff is een liefdevol, nobel, moedig en zeer actief Spaans hondenras. Het kan een aanzienlijke hoogte bereiken, meer dan 72 cm aan het kruis. De Presa Canario, ook wel bekend als de Canarische Mastiff of Dogo Canario, is een nationaal symbool van de Canarische eilanden. Dit is een extreem oud hondenras, bekend om zijn nobele en trouwe karakter.

De Presa Canario is een groot Spaans hondenras dat tussen de 56 en 66 cm kan reiken aan het kruis. Helaas dreigt dit ras, erkend door de FCI, met uitsterven. De Perro de Presa Mallorquin, ook wel bekend als Ca de Bou, is een hondenras van het Molosssische type met een sociaal, gehoorzaam en kalm karakter. Het is middelgroot, reikt tussen 52 en 58 cm aan het kruis en wordt herkend door de FCI.

De Majorca herdershond, ook bekend als Ca de Bestiar, is een gedomesticeerd hondenras uit Mallorca. Deze Spaanse herdershond valt op door zijn onmiskenbare zwarte mantel. Hij is groot van formaat en kan aan het kruis tussen de 62 en 73 cm meten. De Majorca Shepherd dog wordt erkend door de FCI.

Het blik de Palleiro, ook wel bekend als de Galicische herdershond, komt oorspronkelijk uit Galicië. Dit Galicische hondenras is oorspronkelijk ontwikkeld voor sierkunst en kan 60 of 62 cm bereiken aan het kruis. Het wordt momenteel erkend door de Club Can de Palleiro. We beëindigen onze uitgebreide lijst met Spaanse hondenrassen en presenteren de Villano de Las Encartaciones.

De Villano-hond, oorspronkelijk uit Vizcaya, werd vroeger gebruikt voor de jacht op groot wild. Dit middelgrote Spaanse hondenras wordt gekenmerkt door zijn compacte lichaamsstructuur en krachtige kaak. Hij kan tussen de 55 en 63 cm aan het kruis meten. Als u soortgelijke artikelen wilt lezen als Spaanse hondenrassen- Top 26, raden we u aan onze categorie Vergelijkingen te bezoeken.

De Spaanse Mastiff is een zeer intelligente, mooie hond die van oudsher is vertrouwd om vee op de boerderij te beschermen. Ze hebben enorme blokachtige hoofden en sterke gespierde lichamen die veel andere Spaanse hondenrassen in de schaduw stellen. Hun moedige houding weerhoudt hen ervan zich terug te trekken wanneer roofdieren hun gezicht laten zien. De Andalusische hond is efficiënt in de jacht en is loyaal aan de roedelleider.

Hun visie is uitstekend, hun gehoor is geweldig en hun reukvermogen is verbluffend. Hoewel dit smerig ogende hondenras niet wordt erkend door veel kennelclubs over de hele wereld, wordt het erkend door de Spaanse Royal Canine Society. Dit grote Spaanse hondenras heeft intense ogen en een onafhankelijke geest, waardoor ze in eerste instantie intimiderend lijken. Maar al snel merken mensen dat deze honden die van de Canarische Eilanden komen vriendelijk en vrolijk zijn.

Traditioneel gebruikt om op konijnen te jagen, wordt de Podenco Canario nu ook vereerd als beschermend huisdier. Spaanse windhonden hebben zulke indrukwekkende jachtvaardigheden dat ze ooit de voorkeur kregen van Spaanse koningen. Hoewel het behendige en actieve honden zijn, hebben ze geen probleem om zich in huis te nestelen terwijl hun familieleden om hen heen leven. Ze zijn helder en attent, waardoor ze goede waakhonden zijn voor het huishouden.

Zoals de meeste Spaanse hondenrassen, is de Ibizan Hound een fervent jager die ongeveer 3.000 jaar geleden door handelaren naar eilanden voor de kust van Spanje werd gebracht. Hun lange, rechtopstaande oren laten ze er een beetje dom uitzien, maar hun elegante lichamen vertellen een verhaal over vertrouwen, onafhankelijkheid en intelligentie. Ze zijn beschermend en loyaal, maar ze zijn bereid vreemden te verwelkomen als ze niet als een bedreiging worden gezien. Dit grote jachtras komt uit Noord-Spanje en werd halverwege de jaren zestig beschouwd als een uitgestorven ras.

Gelukkig begonnen de herstelinspanningen ongeveer tien jaar later, en het ras heeft sindsdien erkenning gekregen als een gestandaardiseerd ras door de Spaanse regering. Deze honden vertonen meestal kort, glad haar dat wit en bruin of oranje is. Dit Spaanse hondenras is aan de kleinere kant en heeft kort, glad haar dat zwart is met bruine markeringen. Ze komen van het Spaanse eiland Mallorca en zijn het resultaat van inteelthonden die ergens in de jaren 1900 naar het eiland werden gebracht.

Dit zijn echte werkhonden met Terrier-temperamenten, en ze hebben veel beweging en aandacht nodig. Deze honden zouden Spanje hebben bereikt rond de 5e eeuw na Christus, D. Ze worden soms gebruikt om op zwijnen te jagen, en het zijn tegenwoordig populaire stierenvechters. Ze hebben een sterke, omvangrijke bouw en toch een vrolijk en loyaal temperament.

Ze hebben niet veel geduld, dus training is een noodzaak waaraan gedurende hun hele leven consequent moet worden gewerkt. Deze honden zijn ontstaan op de grens van Frankrijk en Spanje, in een plaats genaamd de Pyreneeën. De Grote Pyreneeën zijn echte berghonden met grote lichamen en enorme kracht. Ze kunnen gemakkelijk 100 pond wegen, maar door hun liefdevolle karakter lijken ze op grote teddyberen.

Hoewel ze lui kunnen zijn, zullen ze in actie komen bij een waargenomen dreiging. Afkomstig uit de prachtige Pyreneeën, is de Catalaanse herdershond een Spaans hondenras dat is gemaakt voor het bewaken en hoeden van kuddes schapen, een doel waarvoor ze tot op de dag van vandaag nog steeds worden gebruikt. Men denkt dat dit ras een van de oudste ter wereld is en zelfs terug te voeren is tot de Romeinse tijd. In de wereld van vandaag, wanneer ze geen vee bewaken en hoeden, zijn ze populair in gezinswoningen vanwege hun vriendelijke en moedige aard, maar het is altijd de moeite waard om je ervan bewust te zijn dat hun eigenschappen voor het bewaken kunnen betekenen dat ze nerveus of zelfs agressief kunnen zijn, vooral wanneer ze vreemden ontmoeten.

Ongelooflijk elegant van uiterlijk, de Ibizaanse hond komt van de Balearen voor de kust van Spanje, maar hun voorouders zijn terug te voeren tot Egypte. Sommigen geloven zelfs dat deze Spaanse hond lijkt op de Egyptische jakhalsgod Anubis, vanwege hun grote oren en lange, smalle kop. Eerder gefokt voor de jacht op konijnen en klein wild, worden Ibizan Hounds nu vaak gebruikt voor behendigheid vanwege hun atletische bouw en verbazingwekkende vermogen om grote hoogten te springen. Afgezien hiervan, mits ze voldoende beweging en stimulatie krijgen, houden ze ervan om samen met hun mensen op de bank te kruipen en kunnen ze fantastische huisdieren maken.

Met hun krullende, wollige vacht die zich kan vormen tot strakke koorden wanneer ze worden gelaten om te groeien, ziet de Spaanse Waterhond er niet uit als je typische Spaanse hondenras. In termen van hun oorsprong weet niemand echt helemaal zeker waar ze vandaan kwamen, omdat sommigen geloven dat ze uit Noord-Afrika zijn gebracht door de Moren die ooit Spanje bezetten, terwijl anderen geloven dat ze zijn geïntroduceerd door Turkse handelaren. Waar ze ook vandaan kwamen, ze werden al snel in Spanje werkzaam als herdershonden en retrievers. In kustgebieden werkten ze als vissershanden, een baan waar ze zeer succesvol in waren vanwege hun liefde voor zwemmen.

Eind 1800 raakte het ras uit de gratie bij de adel, maar vanwege hun scherpe vermogen om trucs te leren, gecombineerd met hun schattige uiterlijk, veranderden ze hun poot snel in circushonden. Ze blijven tegenwoordig erg populaire metgezellen, wat niet verwonderlijk is vanwege hun schattige zwarte knoopneuzen en vrolijke disposities. De Spaanse Mastiff is een zeer groot en gespierd Spaans hondenras dat terug te voeren is tot in de 10e eeuw. Ze werden eerder gefokt om gigantisch en krachtig te zijn en werden eerder gebruikt om kuddes schapen en hun herders te beschermen tegen wolven en andere woeste roofdieren.

Spaanse Mastiffs zijn buitengewoon loyaal, wat een eigenschap is die ze tot op de dag van vandaag populair maakt als huisdier, het is ook belangrijk om te bedenken dat, aangezien deze honden oorspronkelijk als waakhonden werden gefokt, hun bewakingskenmerken ook kunnen betekenen dat ze minder vriendelijk of zelfs agressief kunnen zijn, vooral bij vreemden. Bovendien is dit Spaanse hondenras zeer intelligent, maar toch zeer onafhankelijk, waardoor ze niet bijzonder geschikt zijn voor beginnende hondenouders, omdat ze veel gehoorzaamheidstraining, structuur en een sterke leider nodig hebben. De Galgo Espanol, ook bekend als de Spaanse windhond, is een oud jachthond dat werd gefokt voor het voeren van hazen en konijnen, een doel waarvoor het ras tot op de dag van vandaag nog steeds wordt gebruikt. Velen verwarren het ras met Greyhounds, maar ze hebben een kleinere en lichtere bouw en liefhebbers van dit Spaanse hondenras noemen ze vaak „een windhond met humor”.

Aanvankelijk verlegen en gereserveerd rond vreemden, de Galgo Espanol is ongelooflijk aardig en aanhankelijk met hun gezin. Vanwege hun neiging om terughoudender te zijn, is het essentieel dat ze goed gesocialiseerd zijn als puppy's. De Perdiguero de Burgo, gewoonlijk aangeduid als de Spaanse aanwijzer, is terug te voeren op de jaren 1500 en men denkt dat ze een hand hadden bij het ontwikkelen van andere grote wijzende rassen. Als zodanig lijken ze qua uiterlijk erg op de Engelse Pointer, maar met veel donkerdere kleuren.

Dit Spaanse hondenras wordt voornamelijk gebruikt om op herten te jagen en wordt ook gebruikt om op kwartels, patrijs en haas te jagen en, vanwege hun zachte en rustige karakter, zijn ze ook geweldige metgezellen. Omdat dit echter een werkend ras is, is het essentieel dat ze veel stimulatie en lichaamsbeweging krijgen. De oorspronkelijke honden vonden hun weg naar Spanje in de tijd dat de handel tussen de Britse eilanden en de regio Jerez populair was. Deze originele honden waar de Andalusische Rat Terrier vandaan kwam, zijn bekend geworden als Fox Terriers.

Ze zijn een ras van de Catalaanse Pyrenese hond, maar ze zijn gespecialiseerd in het werken als herdershond of herder. In tegenstelling tot veel van de Spaanse hondenrassen die tegenwoordig jagen, werd de Spaanse hond gebruikt om op zowel kleine als grote dieren te jagen, wat verrassend is om hun middelgrote lichaam te zien. Oorspronkelijk werd gedacht dat dit hen de extra capaciteit voor geur gaf, waardoor ze populair waren voor gebruik bij jachtexcursies. Met een geheel zwarte jas en een vriendelijk gezicht wordt de Majorca Shepherd beschouwd als een goede allround boerderijhond.

Deze statige, knappe honden, ook bekend als de Pyrenese berghond, staan 27 tot 32 centimeter lang op de schouder. Niet te verwarren met de kaas met dezelfde naam, deze honden zijn actief, nieuwsgierig en altijd op zoek naar een plek om te graven, rond te rollen of te spelen. Onthoud ook dat Podencos waarschijnlijk geen beginnershond zijn - ze zijn intelligent, koppig, hebben een sterke prooidrift en weinig terugroepactie en hebben veel beweging nodig - een grote beveiligde tuin is een must. Dit hondenras is zowel atletisch als compact en draagt een korte witte vacht op bijna zijn hele lichaam, behalve het hoofd.

Ze worden beschouwd als uitstekende beschermingshonden voor zowel vee als menselijke familieleden waarmee ze hun leven delen. Een ander majestueus mastiff hondenras, de Pyrenese Mastiff, is een formidabel beest dat de mastiff titel waardig is. INTERESSANTE FEITEN Deze honden werden verondersteld afkomstig te zijn van de twee meest voorkomende jachthonden van Spanje in de 13e eeuw. .