Welke honden worden gebruikt tijdens een jacht?

Geclassificeerd als het meest populaire hondenras door de AKC gedurende twee opeenvolgende decennia, de Labrador is een effectieve vogelhond vanwege zijn „zachte mond”, een eigenschap die veel voorkomt bij retrievers en setters. De Labrador retriever is een van de meest populaire geweerhonden. Dit enthousiaste, energieke en loyale hondenras is bestand tegen koude temperaturen en zwemt gemakkelijk door koud water. Labradors worden vaak als het beste beschouwd voor de jacht op eenden.

Wanneer ze niet op jacht zijn, zijn Labs een uitstekende metgezel en gezinshond dankzij hun vriendelijkheid en bereidheid om te behagen. Net als bij Labradors zijn golden retrievers ook geweerhonden. Ze zijn uitstekend geschikt voor het jagen op vogels en andere kleine prooien. Goldens zijn enthousiast, loyaal en zeer trainbaar.

Ze zijn ook geweldige familiegenoten en hebben de reputatie heel goed met kinderen om te gaan. Maar ze hebben wel veel activiteit nodig om hun geest en lichaam te oefenen. De beagle is een geurhond met een geweldige neus en een luide stem. Dit ras wordt voornamelijk gebruikt om op klein wild te jagen, vooral konijnen.

Beagles zijn ook uitstekende metgezellen voor allerlei soorten huishoudens en zijn meestal goed met kinderen. Ze staan bekend als heel liefdevol en gretig om te behagen. De Amerikaanse vossenhond is een geurhond vol vastberadenheid. Deze hardloophond gedijt op de achtervolging.

Gefokt uit Engelse vossenhonden, werd het ras voor het eerst voornamelijk gebruikt om op vossen te jagen. Na verloop van tijd was het ras ook betrokken bij de jacht op herten. Foxhounds zijn liefdevolle en loyale metgezellen, maar ze hebben elke dag veel beweging nodig om hun hoge energie- en duurzaamheidsniveau te bevredigen. De Engelse springer spaniël is een uitstekende vogelhond die vooral goed is in het doorspoelen en achtervolgen van fazanten.

Deze hond heeft ophaalvaardigheden die passen bij die van de Labrador en golden retriever. En het iets kleinere formaat van de Engelse springer spaniël maakt hem beter geschikt om tijdens de jacht door kleinere ruimtes te navigeren. Als hij niet op het werk is, is de springer een uitstekende gezinshond. De aanwijzer, ook wel de Engelse aanwijzer genoemd, is een vogelhond met een hoge prooiaandrijving en een vastberaden geest.

De aanwijzer zal met kracht prooien achtervolgen, zoals kwartels en fazanten. Bovendien is het ras redelijk hittetolerant en daarom geschikt voor de jacht in warmere klimaten. Of het nu op jacht is of op de bank, een aanwijzer is een trouwe, liefdevolle metgezel. Enkele van de beste jachthondrassen zijn Labrador Retriever, bloedhond, Amerikaanse Foxhound, Golden Retriever, aanwijzer en beagle.

De effectiviteit van een bepaald ras hangt vaak af van het type jacht. Zoals je je misschien kunt voorstellen uit hun naam, werden Amerikaanse foxhounds speciaal gefokt met het doel van de jacht. Hun erfgoed, gecombineerd met een lange geschiedenis van loyaliteit en bekwaamheid, maakt hen uitstekende kandidaten voor allerlei soorten jagen, volgen en meer, hoewel ze zeker uitblinken als het gaat om, je raadt het al, jagen op vossen. Hoewel ze voor sommigen misschien op beagles lijken, zijn Amerikaanse foxhounds meestal wat groter en slanker, wat geloofwaardigheid geeft aan hun reputatie als atletische, hardwerkende hoektanden.

Ze zijn ook extreem gemakkelijk te verzorgen, omdat ze weinig verzorging nodig hebben, en geweldige gezinshonden zijn omdat hun gemakkelijke houding hen vriendelijke, liefdevolle metgezellen maakt voor zowel volwassenen als kinderen. Maar laat hun vriendelijkheid je niet afschrikken, deze honden kunnen erg scrappy zijn als het gaat om de jacht. Rondom zijn dit uitstekende jachthonden. Wat veel mensen niet weten over pitbulls, is dat een van hun oorspronkelijke functies was om te dienen als oppashonden voor gezinnen met kleine kinderen, omdat ze zowel ongelooflijk liefdevol als opmerkelijk loyaal kunnen zijn.

Sterker nog, wanneer ze met respect en liefde worden getraind, zijn ze enkele van de liefste dieren ter wereld. Natuurlijk hebben ze ook de reputatie opmerkelijk robuust, vasthoudend en gevaarlijk te zijn, daarom hebben veel mensen zich tot hen gewend voor gebruik als waakhonden. Die gecombineerde attributen maken ze ook topjagers, vooral voor groot, scrappy, ontmoedigend wild zoals het wilde zwijn. Tussen hun gespierde frames en opmerkelijk sterke kaken zijn Amerikaanse pitbull-terriërs uitstekende sportdieren (nogmaals, met de juiste training) en nog betere metgezellen.

Met dit ras kunnen we echter niet genoeg benadrukken hoe belangrijk adoptie is, aangezien er zoveel over de hele wereld zijn die een goed, liefdevol huis nodig hebben. De meerjarige gezinshond, beagles, hebben de neiging speels, nieuwsgierig en schattig te zijn. Maar het is belangrijk om te onthouden dat ze oorspronkelijk ook werden gefokt voor het jagen op wild zoals vossen, konijnen en zelfs vogels en kleine herten. Een beetje stouter dan hun Amerikaanse foxhound tegenhangers, delen ze veel van dezelfde kwaliteiten, waaronder hun kleuren, hun vasthoudendheid en hun loyale en gehoorzame houding.

Het is ook vermeldenswaard dat, als het gaat om hondenhonden, deze het populairst zijn in Amerika en dat al jaren zijn, wat betekent dat het niet zo moeilijk zou moeten zijn om er een te vinden die ter adoptie staat. Ze kunnen ook behoorlijk intelligent zijn, wat leidt tot matig eenvoudige training onder de juiste voogdij. Dit is vooral handig als het gaat om het leren hoe ze naast je moeten jagen, wat je prooi ook mag zijn. Als Sherlock Holmes een hond was, is de kans vrij groot dat hij een bloedhond zou zijn, niet alleen vanwege hun erfgoed en uiterlijk, maar ook vanwege hun uitstekende onderzoeksvaardigheden.

Weinig honden op deze lijst zijn zo scherpzinnig als de bloedhond als het gaat om het volgen van de geur van hun steengroeve. En het is hun legendarische neus die vooral kan worden toegeschreven aan hun speelse bijnaam, Sleuth Hound. Dat is ook de reden waarom ze zo vaak worden gebruikt door wetshandhavingsinstanties om vermiste personen te helpen vinden. Als je iets zoekt, is de bloedhond de hond voor jou.

Het kan ook geen kwaad dat ze, wanneer ze niet belast zijn met een zoektocht, opmerkelijk volgzaam en gemakkelijk in de omgang zijn, waardoor ze een geweldige metgezel zijn, zowel op als buiten het spelspoor. In alle waarheid is elk spanielras een solide keuze voor een goede jachthond, vooral als je favoriete jacht op vogels is. Experts in blozen en ophalen, de Boykin is misschien wel de beste van de grotere klasse, zowel vanwege hun gemakkelijke trainbaarheid als hun totale en compromisloze vastberadenheid tijdens de jacht. Afkomstig uit South Carolina, is dit specifieke hondenras zeer geschikt voor zware borstel- en wetlands, waardoor het ideaal is voor het schieten van watervogels, zoals kalkoen en eend.

Wat nog beter is, is dat deze honden buiten de jachtcontext buitengewoon liefdevol en gemakkelijk in de omgang zijn, waardoor ze ook uitstekende huishuisdieren zijn. Vanwege hun lange vacht hebben ze echter iets meer onderhoud nodig dan bijvoorbeeld een beagle. Maar dat wordt gecompenseerd door hoe vorstelijk en knap ze eruit zien (als dat een zorg van je is). De Chesapeake Bay-retriever onderscheidt zich als de enige hond op onze lijst die volledig in de Verenigde Staten is gefokt, wat het een beetje een boost geeft aan iedereen die waarde hecht aan Amerikaans enthousiasme en patriottisme.

Maar hun erfgoed is verre van het enige dat ze voor hen hebben, omdat ze ook ongelooflijk atletisch zijn, geweldig om te jagen in natte gebieden zoals die waar je watervogels zou vinden en ze zijn onvermoeibaar als ze een taak krijgen om uit te voeren. Het is ook vermeldenswaard dat hun vacht waterdicht is en daarom niet vastloopt bij het ophalen van eenden, ganzen of welke andere vogels je ook in de wetlands kunt vinden. Net als bij andere retrievers zijn ze ook geweldige gezelschapshonden, wat een extra bonus is. In kalenders en sappige wenskaarten cavort en knuffelen Labrador retriever puppy's, maar dat zijn niet de Labs waar een jager van houdt.

Voor een jager is schattig een Lab met een vogel in zijn mond, jas besprenkeld met eendenkroos, poten afgeslankt met modder. Wat het hart van een jager doet smelten, is een Lab 100 meter voorbij de verste lokvogel, duikt naar een kreupele, nooit opgeven. Ik heb natte Labs op de achterbank laten opkrullen, stinkend naar moeras, te moe om te lopen, maar laat dat hondje het jangle horen van een eend-call lanyard en daar is hij, aan je zijde en klaar om te gaan. Dat, mijn vriend, is een hond.

Ondanks de naam komen Labrador retrievers eigenlijk uit het naburige Newfoundland, waar kleine waterhonden werden gefokt met de gigantische, winterharde Newfies om een middelgrote retriever te baren met fijne benen en een korte, waterafstotende jas. De tweede graaf van Malmesbury zou een van deze „St. John's waterhonden en noemde het een Labrador retriever. Het traditionele beagle-pakket kan een half dozijn tot 30 leden tellen, en wanneer die honden heet zijn op een konijnenbaan, zwermen ze door briers en brambles met de coördinatie van een cavalerie-squadron.

Maar het feit is dat een paar beagles of zelfs een enkele hond dodelijk kunnen zijn tijdens een konijnenjacht, en het instinct is verstrengeld in hun DNA als een cocklebur. Ik heb een maatje wiens beagle 355 dagen per jaar op de bank zit. Maar op die 10 dagen is Bailey in het bos, wee de konijntjes. De eerste vermelding van beagles in het Engels dateert uit ongeveer 1475, en de naam kan afkomstig zijn van het Franse woord begueule, wat „open keel” betekent.

Henry VII hield kleine honden die handschoenbeagles werden genoemd vanwege hun kleine formaat. Koningin Elizabeth I hield een lijn zogenaamde 8 inch hoge zakbeagles bij die in zadeltassen naar de jacht reden. De moderne lijnen werden opgericht in de jaren 1830 en Amerika werd gek voor beagles rond het begin van de 20e eeuw. Ik heb nooit een Boykin-spaniël gepland.

Ik was er zeker van dat mijn volgende hond een Labrador retriever zou zijn, maar mijn vrouw, Jenny, had andere gedachten. Ik ben blij dat ik naar haar heb geluisterd. Hoewel jagen met cockers niet nieuw is voor deze kusten, sprak Frank Forester, Amerika's eerste belangrijke buitenschrijver, gloeiend over het ras in de jaren 1850, tegen de jaren zestig waren ze hier van het toneel vervaagd. Hun renaissance begon in de jaren 80, en in de afgelopen 20 jaar hebben ze bewezen dat ze niet alleen functionele game-getters zijn, maar ook over de meest opwindende honden waar je met een jachtgeweer over kunt zwaaien.

Ik raakte bijna per ongeluk geïntrigeerd door Jack Russells. Ik wilde een werkhond die klein en gemakkelijk in huis te houden was, en een vriend stelde een JRT voor als een kleine hond met een grote hondenpersoonlijkheid. Iemand bracht een puppy van 10 weken oud naar mijn kantoor, en deze hond was moedig en extravert. De pup kwam naar me toe en pakte mijn broekmanchet.

Ik lachte en dacht, Dit is het ras voor mij. Spuug op een stok, houd drogerlakens bij de hand, maak een liktak en 10 andere manieren om je trail-cam-spel naar een nieuw niveau te tillen. Een jachthond is een hond die jaagt met of voor jagers. Er zijn verschillende soorten jachthonden ontwikkeld voor verschillende taken en doeleinden.

De belangrijkste categorieën jachthonden zijn honden, terriërs, teckels, honden van het type cur en geweerhonden. Verdere onderscheidingen binnen deze categorieën kunnen worden gemaakt op basis van de vaardigheden en capaciteiten van de hond. Ze zijn meestal groter en hebben een gevoeligere geur dan normale honden. Een van de zeldzaamste hondenrassen op onze lijst komt uit Afrika.

Azawakhs zijn oude honden die duizenden jaren bij de Toearegs hebben gewoond, nomadische mensen die in de Azawakh-vallei tussen Niger en Mali wonen. Hoewel benig en zoet, zijn ze eigenlijk heel goed in het jagen op zwijnen en antilopen. Als sighthounds vertrouwen ze op hun goede gezichtsvermogen en ongelooflijke snelheid om prooien te vangen. Zoals veel waterhonden die zijn gefokt om vogels weg te spoelen en op te halen voor hun medejagers, hebben Barbets gekrulde jassen die bedoeld zijn om ze warm te houden, zelfs als ze nat zijn.

Het zijn uitstekende geweerhonden uit Frankrijk die ook genieten van sociale bijeenkomsten (erg vriendelijk met andere mensen, kinderen en honden). Maak je klaar voor extra verzorging, maar weinig tot geen verlies. Aan de wilde Amerikaanse grens, als je wasberen niet kon ruziën, had je pech. Black and Tan Coonhounds werden gefokt om wasberen te vangen en te jagen om mensen te voorzien van calorieën (vlees en vet) en warme hoeden (bont).

Met neuzen die wonderen kunnen verrichten tijdens het jagen, zijn deze pups opmerkelijk kil als ze buiten dienst zijn. Bloodhounds, een neef van de Black and Tan Coonhound, worden verondersteld enkele millennia geleden in West-Europa te zijn ontstaan. Hun neuzen hebben veel ervaring met het volgen van herten en wilde zwijnen. Bloedhonden, genoemd tijdens de Middeleeuwen toen monniken verantwoordelijk waren voor het fokken van volbloedhonden, zijn ook bedreven in het volgen van mensen en het helpen oplossen van misdaden.

Met prachtige gespikkelde jassen en aanhankelijke disposities zijn Bluetick Coonhounds zeker knallers. Hun hoge prooidrift betekent dat stevige training in een vroeg stadium de sleutel is. Ze begonnen wasberen te jagen naast Black and Tan Coonhounds, maar werden ook aan de grens in groepen gebruikt om grotere dieren zoals beren of poema"s neer te halen. Dat komt zeker door hun slimme snuiten en legendarische trailtaaiheid, maar beagles zijn misschien wel ongeveer de glimlachende honden ter wereld, net zo vrolijk als elk ras in de buurt.

Ik hou er gewoon van om erop uit te gaan en te jagen met rode botten, niet zozeer het doden van de beer of de wasberen meer, maar het achtervolgen en kijken naar de honden werken. Deze speelse snoepjes zijn gefokt als vogelhonden en zijn ondanks hun middelgrote gestalte erg sterk en atletisch. Alleen het idee om deze hond die je hebt getraind naar buiten te zien rennen en dat punt vast te houden totdat je naar boven komt en de vogel doorspoelt, en dan de vogel naar je terug te brengen nadat je hem hebt neergeschoten, dat is zeer bevredigend. Bedenk dat het overgrote deel van de tijd die u met uw hond doorbrengt niet in het veld plaatsvindt, maar thuis en op de trainingswerf.

Als je het niet erg vindt om te verzorgen, is er geen reden waarom de Engelse Setter niet bovenaan je lijst met jachthonden zou moeten staan, vooral als je geïnteresseerd bent in het schieten van vogels. Er wordt aangenomen dat mensen en honden samen jagen sinds het begin van de domesticatie van honden, lang voor het tijdperk van de landbouw. Als het gaat om goede korhoenhonden, is een neus die scherp genoeg is om de spookachtige vogels te ruiken zonder ze te stoten de belangrijkste vereiste. Labradors, de beste allround watervogelhond die je kunt vinden, zijn zonder twijfel gefokt voor het markeren, ophalen en leveren van watervogels aan de hand van een jager.

Hun dunne vacht zorgt ervoor dat ze koel blijven in de hitte en hun uithoudingsvermogen zorgt ervoor dat er genoeg hond is voor elke jacht. Dit stelt ons in staat om een breed scala aan rassen te bestrijken en u een beter idee te geven van de sterke punten van elke hond. .