Wat is de populairste hond in Europa?

De border collie en de Cane Corso zijn gebonden voor de populairste hond van Europa. Elk is een tophond in zeven Europese landen. In Europa werden de Border Collie en Cane Corse beide gerangschikt als de meest populaire hondenrassen in 14 landen (elk zeven). Border Collies waren het populairst in IJsland, Spanje, België, Slovenië, Hongarije, Tsjechië en Andorra.

Terwijl de Cane Corso de meest geliefde hond is in Kroatië, Slowakije, Montenegro, Servië, Georgië, Roemenië en Macedonië. Het meest gegoogelde hondenras in Europa is de Cane Corso. Deze omvangrijke Italiaanse Mastiff kan zwaar wegen. Andere rijzende sterren zijn Labradors, Cockapoos en de intelligente Border Collie.

Naast de meest populaire pups ontdekte Rover ook hoeveel pandemische pups er het afgelopen jaar zijn aangenomen, waarbij 42% van de respondenten zei dat ze een hond in hun huis verwelkomden. Een ondiepere versie op een traditioneel peuterbad, dit hondenspatbord heeft een ingebouwde sproeier om zowel huisdieren als kinderen te verrukken en te koelen. De Duitse herder is het populairst in 14 Afrikaanse landen, net buiten de Rottweiler, die het meest wordt gezocht op 13 plaatsen. Dus gezien onze rijke geschiedenis en sterke band, is het geen verrassing dat honden een van's werelds favoriete huisdieren zijn.

Het kleinste hondenras ter wereld, De Chihuahua is enthousiast en intelligent en erg populair bij stadsbewoners met kleine appartementen. Speels en avontuurlijk, de nationale hond van Frankrijk is verkrijgbaar in verschillende maten en kleuren, zoals wit, zwart en bruin. Oorspronkelijk in Duitsland gefokt als waakhonden en jachtgenoten - Boxers zijn geweldige gezinshonden met hun speelse karakter, intelligentie en liefde voor hun baasjes. De populariteit van het ras in Europa is misschien te danken aan de klim met 13 plekken in de ranglijst van AKC in de afgelopen vijf jaar.

De Frenchie dateert uit de late jaren 1800, toen kantmakers in Engeland met hun Bulldogs ter grootte van speelgoed naar het noorden van Frankrijk verhuisden. De naam voor deze kleine, witte honden is afgeleid van het Frans voor krullende schoothondjes, maar Bichons komen oorspronkelijk uit de Middellandse Zee - maar het was in Frankrijk waar hun moderne reputatie als schoothondjes werd gekweekt. Binnen de regio Rest van Azië en Oceanië maakt de Shiba Inu zijn grootste stempel in Azië, waar ze tophond is in Hong Kong, Japan, Korea en Singapore. In de afgelopen decennia zijn windhonden steeds populairder geworden als huisdier in het VK en Ierland als gevolg van adoptie-initiatieven.