Welke hond is ontstaan in spanje?

Spaans Galgo Misschien wel de meest herkenbare van alle rassen die afkomstig zijn uit Spanje, de Galgo Espanol is gemakkelijk te verwarren met de windhond. Ze worden vaak de Spaanse windhond genoemd. Hoewel ze iets kleiner zijn, zien ze er hetzelfde uit en hebben ze een vergelijkbaar temperament. De Spaanse windhond valt op tussen alle windhondenrassen door zijn gestileerde uiterlijk en helaas door het ernstige misbruik dat hij momenteel in Spanje lijdt.

Honderden windhonden worden jaarlijks verlaten en geslacht, en dit gebeurt aan het einde van het jachtseizoen of wanneer ze niet langer nuttig zijn voor windhondenraces. De Spaanse windhond wordt ook beschouwd als een van de snelste hondenrassen ter wereld. De oorsprong van de Spaanse windhond gaat terug tot de tweede eeuw voor Christus. Net als andere hondenrassen heeft het in de loop van de tijd ongelooflijke veranderingen ondergaan.

Het valt op door zijn gestileerde, dunne en sterke lichaam. Bovendien heeft het een korte en gladde vacht die in verschillende tinten kan verschijnen, zoals donker of lichtbruin, zwart, wit en roodachtig. De zorg voor Spaanse windhonden moet zich richten op wandelingen, voldoende lichaamsbeweging, rust en mantelzorg, vooral in koude klimaten. De Spaanse windhond wordt erkend door de FCI.

Voor meer informatie raden we aan ons artikel te lezen waarin we bespreken hoe je voor een Spaanse windhond kunt zorgen. De Podenco Canario, ook wel bekend als de Canarische hond, is een hondenras dat endemisch is op de Canarische Eilanden en werd traditioneel gebruikt voor de jacht op konijnen. Dit hondenras heeft een uitstekend reukvermogen, zicht en gehoor. Het maakt deel uit van de grote Spaanse hondenrassen en reikt tussen 53 en 60 centimeter aan het kruis.

De kanarie Podenco is herkenbaar aan zijn puntige oren en strakke effen mantel, van intens rood (in kleur) met witte vlekken. De Canarische eilandhond wordt erkend door de FCI en de Spaanse Royal Canine Society. De Valenciaanse podenco, zoals de naam al doet vermoeden, komt oorspronkelijk uit de regio Valencia, Spanje en staat ook bekend als Xarnego. Dit Spaanse hondenras werd oorspronkelijk gebruikt voor de jacht op konijnen en onderscheidt zich momenteel als een ongelooflijk actieve hond.

De Ibizaanse hond, ook wel bekend als de Ibizaanse Warrenhond, komt oorspronkelijk uit de eilanden Mallorca, Ibiza, Formentera en Menorca. Het is een primitief hondenras waarvan wordt vermoed dat het is geïntroduceerd door de Feniciërs, de Carthagers en de Romeinen. Dit hondenras is oorspronkelijk ontwikkeld voor de jacht op konijnen en wild. Bekend om zijn wonderbaarlijke neus, meet hij ook tussen de 67 en 72 centimeter aan het kruis.

De Ibizaanse hond draagt een gladde korte of lange vacht, die in kleur varieert van vuurtinten vermengd met wit en wordt herkend door de FCI. De Andalusische Hound Manteno is een ander Spaans jachthondenras dat oorspronkelijk werd gebruikt voor de jacht op konijnen. Deze honden worden gekenmerkt door hun kleine formaat, korte benen en behendige lichaam. Ze presteren echter beter als jachthonden in gebieden met schaarse en lage vegetatie (vanwege hun kleine pootjes).

Dit hondenras, afkomstig uit Andalusië, is zowel vriendelijk als actief. Het wordt erkend door de Spaanse Royal Canine Society. Dit middelgrote Spaanse hondenras meet tussen de 40 en 50 cm aan het kruis en draagt een overvloedige, krullende en wollige mantel. De rasstandaard wordt erkend door de FCI.

Voor meer informatie over dit mooie hondenras, raden we aan ons artikel te lezen waarin we alles bespreken wat je moet weten over de zorg voor de vacht van een Spaanse waterhond. De Spaanse hond of Sabueso Español is een hondenras waarvan de oorsprong teruggaat tot de veertiende eeuw, toen het werd gebruikt voor de jacht op zowel grote als kleine dieren. Dit middelgrote hondenras heeft een korte vacht en een ietwat trieste gezichtsuitdrukking. Hij meet tussen de 48 en 57 cm hoog aan het kruis en de mantel is wit en oranje.

Het wordt erkend door de FCI. De Pachón Navarro is een groot Spaans jachthondras dat meestal 60 cm bereikt aan het kruis, met een gewicht van ongeveer 30 kilogram. Het is een actief hondenras met gevallen oren en een korte, strakke en gladde vacht. Dit grote Spaanse hondenras wordt erkend door de Spaanse Royal Canine Society.

De Burgos-aanwijzer, ook wel bekend als de Burgalese Pointer of Perdiguero de Burgo, werd ontwikkeld in Castilla y León. Het valt op als een sterk, gehoorzaam en vooral rustig hondenras. Het maakt deel uit van de grote Spaanse hondenrassenlijst, die tussen 59 en 67 cm aan het kruis reikt. Dit ras wordt erkend door de FCI.

De Pyrenese Mastiff is een liefdevol, nobel, moedig en zeer actief Spaans hondenras. Het kan een aanzienlijke hoogte bereiken, meer dan 72 cm aan het kruis. De Presa Canario, ook wel bekend als de Canarische Mastiff of Dogo Canario, is een nationaal symbool van de Canarische eilanden. Dit is een extreem oud hondenras, bekend om zijn nobele en trouwe karakter.

De Presa Canario is een groot Spaans hondenras dat tussen de 56 en 66 cm kan reiken aan het kruis. Helaas dreigt dit ras, erkend door de FCI, met uitsterven. De Perro de Presa Mallorquin, ook wel bekend als Ca de Bou, is een hondenras van het Molosssische type met een sociaal, gehoorzaam en kalm karakter. Het is middelgroot, reikt tussen 52 en 58 cm aan het kruis en wordt herkend door de FCI.

De Majorca herdershond, ook bekend als Ca de Bestiar, is een gedomesticeerd hondenras uit Mallorca. Deze Spaanse herdershond valt op door zijn onmiskenbare zwarte mantel. Hij is groot van formaat en kan aan het kruis tussen de 62 en 73 cm meten. De Majorca Shepherd dog wordt erkend door de FCI.

Het blik de Palleiro, ook wel bekend als de Galicische herdershond, komt oorspronkelijk uit Galicië. Dit Galicische hondenras is oorspronkelijk ontwikkeld voor sierkunst en kan 60 of 62 cm bereiken aan het kruis. Het wordt momenteel erkend door de Club Can de Palleiro. We beëindigen onze uitgebreide lijst met Spaanse hondenrassen en presenteren de Villano de Las Encartaciones.

De Villano-hond, oorspronkelijk uit Vizcaya, werd vroeger gebruikt voor de jacht op groot wild. Dit middelgrote Spaanse hondenras wordt gekenmerkt door zijn compacte lichaamsstructuur en krachtige kaak. Hij kan tussen de 55 en 63 cm aan het kruis meten. Als u soortgelijke artikelen wilt lezen als Spaanse hondenrassen- Top 26, raden we u aan onze categorie Vergelijkingen te bezoeken.

De Spaanse Mastiff is een zeer intelligente, mooie hond die van oudsher is vertrouwd om vee op de boerderij te beschermen. Ze hebben enorme blokachtige hoofden en sterke gespierde lichamen die veel andere Spaanse hondenrassen in de schaduw stellen. Hun moedige houding weerhoudt hen ervan zich terug te trekken wanneer roofdieren hun gezicht laten zien. De Andalusische hond is efficiënt in de jacht en is loyaal aan de roedelleider.

Hun visie is uitstekend, hun gehoor is geweldig en hun reukvermogen is verbluffend. Hoewel dit smerig ogende hondenras niet wordt erkend door veel kennelclubs over de hele wereld, wordt het erkend door de Spaanse Royal Canine Society. Dit grote Spaanse hondenras heeft intense ogen en een onafhankelijke geest, waardoor ze in eerste instantie intimiderend lijken. Maar al snel merken mensen dat deze honden die van de Canarische Eilanden komen vriendelijk en vrolijk zijn.

Traditioneel gebruikt om op konijnen te jagen, wordt de Podenco Canario nu ook vereerd als beschermend huisdier. Spaanse windhonden hebben zulke indrukwekkende jachtvaardigheden dat ze ooit de voorkeur kregen van Spaanse koningen. Hoewel het behendige en actieve honden zijn, hebben ze geen probleem om zich in huis te nestelen terwijl hun familieleden om hen heen leven. Ze zijn helder en attent, waardoor ze goede waakhonden zijn voor het huishouden.

Zoals de meeste Spaanse hondenrassen, is de Ibizan Hound een fervent jager die ongeveer 3.000 jaar geleden door handelaren naar eilanden voor de kust van Spanje werd gebracht. Hun lange, rechtopstaande oren laten ze er een beetje dom uitzien, maar hun elegante lichamen vertellen een verhaal over vertrouwen, onafhankelijkheid en intelligentie. Ze zijn beschermend en loyaal, maar ze zijn bereid vreemden te verwelkomen als ze niet als een bedreiging worden gezien. Dit grote jachtras komt uit Noord-Spanje en werd halverwege de jaren zestig beschouwd als een uitgestorven ras.

Gelukkig begonnen de herstelinspanningen ongeveer tien jaar later, en het ras heeft sindsdien erkenning gekregen als een gestandaardiseerd ras door de Spaanse regering. Deze honden vertonen meestal kort, glad haar dat wit en bruin of oranje is. Dit Spaanse hondenras is aan de kleinere kant en heeft kort, glad haar dat zwart is met bruine markeringen. Ze komen van het Spaanse eiland Mallorca en zijn het resultaat van inteelthonden die ergens in de jaren 1900 naar het eiland werden gebracht.

Dit zijn echte werkhonden met Terrier-temperamenten, en ze hebben veel beweging en aandacht nodig. Deze honden zouden Spanje hebben bereikt rond de 5e eeuw na Christus, D. Ze worden soms gebruikt om op zwijnen te jagen, en het zijn tegenwoordig populaire stierenvechters. Ze hebben een sterke, omvangrijke bouw en toch een vrolijk en loyaal temperament.

Ze hebben niet veel geduld, dus training is een noodzaak waaraan gedurende hun hele leven consequent moet worden gewerkt. Deze honden zijn ontstaan op de grens van Frankrijk en Spanje, in een plaats genaamd de Pyreneeën. De Grote Pyreneeën zijn echte berghonden met grote lichamen en enorme kracht. Ze kunnen gemakkelijk 100 pond wegen, maar door hun liefdevolle karakter lijken ze op grote teddyberen.

Hoewel ze lui kunnen zijn, zullen ze in actie komen bij een waargenomen dreiging. De oorspronkelijke honden vonden hun weg naar Spanje in de tijd dat de handel tussen de Britse eilanden en de regio Jerez populair was. Deze originele honden waar de Andalusische Rat Terrier vandaan kwam, zijn bekend geworden als Fox Terriers. Hoewel de exacte oorsprong van de herdershond onbekend is, is het bekend dat dit ras al lang wordt gebruikt als werkgenoot voor schapenboeren in de middeleeuwen.

De exacte oorsprong van de Ratonero Murciano de Huerta is onbekend omdat men denkt dat ze afkomstig zijn uit een tijd voordat de records begonnen. Ze zijn zeker niet zo agressief en angstaanjagend als de andere mastiffs, waardoor ze de perfecte grote honden zijn voor thuis. De Pyreneeën reageren niet zo goed met het leren van trucs en commando's, hoewel het nog steeds zeer intelligente honden zijn. Ze hebben de neiging om te blaffen als er vreemden in de buurt zijn - een eigenschap die hen als een goede waakhond landt.

Hoewel groot en onverschrokken, is de Alano Español meestal vriendelijk voor vreemde mensen en honden, tenzij ze een reden krijgen om dat niet te zijn. INTERESSANTE FEITEN Sommige mensen geloofden dat de Papillon eigenlijk afkomstig was uit China van een hond die uiteindelijk de Pekinees werd. Oude schilderijen en kunstwerken uit de zestiende eeuw tonen voorstellingen van de oude Baskische herdershonden. Ondanks de mystieke allure die dit het ras leent, wijzen genetische tests erop dat dit hondenras niet zo oud is als oorspronkelijk werd gedacht.

En vreemd genoeg is poetsen ook hier tegen de regels - waardoor ze vrij onderhoudsarme honden zijn. Het gerucht gaat echter dat het Engelse wijnhandelaren waren die honden van het type Fox Terrier in de 16e eeuw meebrachten tijdens hun bezoek aan Spanje, die vervolgens werden gefokt met lokale honden om rassen zoals de Gos Rater Valencia te produceren. Komend uit het zuiden van Spanje en een lange rij ratters, heeft dit Spaanse hondenras een energieke houding en een gekke persoonlijkheid waardoor ze de ster van de show zijn in sociale omgevingen. Hoewel het hebben van een slimme hond ideaal lijkt, kan dit er soms uitzien alsof ze ondeugend zijn, vaak in dingen terechtkomen en een puinhoop maken.

Ondanks de plechtige uitdrukking op hun gezicht, is de Pacho Navarro een zeer gelukkig en extravert hondenras en is hij vriendelijk tegenover zowel mensen als andere honden. De Baskische herdershond, ook wel bekend als Euskal Artzain Txakurra is een Baskisch hondenras, oorspronkelijk gebruikt om schapen en runderen te herderen. .