Wat zijn de top 3 van populairste hondenrassen ter wereld?

De 10 populairste hondenrassen ter wereldLabrador Retriever. Ongeveer 12, 9% van alle wereldwijde registraties. Ongeveer 8.4% van alle wereldwijde registraties. Ongeveer 7, 8% van alle wereldwijde registraties.

Ongeveer 7, 1% van alle wereldwijde registraties. Elk jaar publiceert de American Kennel Club onze ranglijst van de meest populaire hondenrassen op basis van AKC-registratiestatistieken voor het voorgaande jaar. Misschien herinner je je het Beagle-ras uit de film Shiloh, of je herkent misschien de beroemdste Beagle ooit, Snoopy, de hond uit de strip Peanuts. Als je één keer naar een Beagle kijkt, is het gemakkelijk om de aantrekkingskracht te zien.

De poedels bekleedde bijna 20 jaar de titel van populairste ras in de Verenigde Staten. Hoewel ze misschien prim en gepast lijken voor degenen die alleen de chique haardragende pups van hondenshows hebben gezien, weten degenen die bekend zijn met Poodles hoe vriendelijk en loyaal ze kunnen zijn. En dat mooie kapsel is vandaag misschien voor de show, maar het diende ooit een belangrijk doel. Poedels werden oorspronkelijk gefokt als watervogeljagers.

Hun vacht zou op sommige plaatsen worden afgebroken om te voorkomen dat ze door onderwaterpuin werden gevangen, maar bleef lang rond de gewrichten en organen achter om de hond te beschermen tegen koud water. Tegenwoordig blijven Poedels het publiek verblinden met hun gehoorzaamheid en behendigheidsprestaties, waardoor ze hoge onderscheidingen krijgen in veel hondenshows. Duitse herdershonden danken hun populariteit, althans gedeeltelijk, aan de hond die Hollywood redde, Rin Tin Tin Tin. GSD's behielden echter hun status als een van de tien meest populaire rassen in de Verenigde Staten met hun vermogen om getraind te worden om zo ongeveer alles te doen.

De Bulldog heeft misschien wel een van de meest unieke looks in de hondenwereld. Misschien is het hun gemakkelijk herkenbare uiterlijk dat het zo populair maakt. Of misschien is het hun vriendelijke, zij het luie gedrag. De Bulldog werd in Engeland gefokt uit Mastiff-honden met het oog op stierenaas, wat een bloedige, wrede sport was waarbij de hond in de neus van een stier bijt en hem schudde.

Uiteindelijk werd de sport verboden en verloor de Bulldog hun doel als werkhond. In plaats van de Bulldog langs de boot te laten vallen, selecteerden patiëntenfokkers alleen de vriendelijkste, meest aangenaam getemperde leden van het ras om zich voort te planten. Dus de Bulldogs die we vandaag hebben, hebben geen van de wrede neigingen van hun voorvaderen. De Labrador Retriever is het populairste ras in de Verenigde Staten, en als je ooit een Labrador Retriever hebt ontmoet, is het gemakkelijk in te zien waarom.

Ze zijn ongelooflijk vriendelijk en loyaal, geweldig voor gezinnen en perfecte gezelschapshonden. In feite zijn ze beroemd gemaakt door kunst, boeken en films, zoals Old Yeller en Marley %26 Me. Maar een goedaardige persoonlijkheid is niet de enige kracht van de Labrador Retriever. Ze zijn gefokt als werkhonden.

Het zal niet lang duren voordat je merkt dat Labrador Retrievers dol zijn op het water. Dat komt omdat ze hun oorsprong vonden in Newfoundland en Labrador, Canada, waar ze vissers vergezelden en hielpen met werken op schepen. De trouwe Labrador zou netten binnenhalen, touwen halen en vis vangen die van de haak kwam. Labradors helpen vissers tegenwoordig misschien niet zoveel, maar dat betekent niet dat ze nog steeds geen werkhonden zijn.

Labrador Retrievers worden gebruikt als hulphonden voor gehandicapten, therapiehonden, zoek- en reddingshonden en jachthonden. De Franse Bulldog is de afgelopen jaren populair geworden en sprong twee plaatsen hoger dan vorig jaar. Het is onwaarschijnlijk dat ze de Labrador zullen inhalen, maar ze zijn met een behoorlijke marge het populairste kleine ras. Franse Bulldogs hebben een schattige persoonlijkheid gecombineerd met lage tot matige trainingsvereisten.

Ze zijn een geweldige keuze voor het leven in de stad. Franse Bulldogs zijn echter duur en hebben een paar gezondheidsproblemen waarover eigenaren moeten lezen voordat ze de sprong wagen. De Beagle is ongelooflijk loyaal, maar ze hebben ook een onafhankelijke streak die je zult zien wanneer ze de geur van iets interessants opvangen. Dit is een vrolijk en gelukkig ras dat hun baasjes altijd laat glimlachen.

Ze zijn dol op gezelschap, wat gezien hun geschiedenis als roedelhond niet verrassend is. Beagles zijn een actief ras, maar ze mogen niet van de lijn worden gelaten, anders kunnen ze weglopen. Hun liefde voor het volgen van geuren is zo sterk, ze zullen vaak proberen hekken te springen of eronder te graven om dat pad te volgen. De gespierde en sterke Rottweilers zijn ongelooflijk zachtaardig en loyaal rond hun families, maar ze delen hetzelfde deel van hun karakter niet met vreemden.

Ze kunnen een beetje afstandelijk zijn tegenover mensen die ze niet kennen, maar ze zullen er niet van weerhouden hun dierbaren te laten weten hoeveel ze van hen houden. Rottweilers hebben veel energie, wat in combinatie met hun intelligentie betekent dat ze een huis nodig hebben waar ze regelmatig veel mentale en fysieke lichaamsbeweging krijgen. Doorzoek onze database met meer dan 8089 berichten met actuele informatie van onze experts en dierenartsen. Weet jij welke hondenrassen het populairst zijn? Van retrievers tot Duitse herders, bekijk deze verrassende Top 10-lijst van de meest populaire hondenrassen.

De American Kennel Association heeft hun statistieken vrijgegeven over de meest populaire hondenrassen in de Verenigde Staten, en het is niet verrassend dat sommige favorieten aller tijden bovenaan de lijst stonden. Van klassieke pups zoals de Golden Retriever en de Duitse herder, tot enkele verrassingen zoals de Bulldog en Rottweiler, hier zijn de 10 meest populaire hondenrassen. Ondanks een groot en soms intimiderend uiterlijk, zijn Duitse herders vaak zachtaardige, intelligente honden met de reputatie hardwerkende en loyale huisdieren te zijn. Het hoge niveau van intelligentie, nieuwsgierige aard en scherpe zintuigen van de Duitse herder maken ze tot een populaire waakhond, en ze staan erom bekend dat ze hun familie en territorium zeer beschermend zijn.

Net als de Labrador Retriever staat de Golden Retriever bekend om zijn vriendelijke karakter, slimheid en vaardigheden als werkhond. Vaak gebruikt als geleidehond, maakt de loyale en speelse instelling van de Golden Retriever ze een populaire keuze voor gezinnen met kleine kinderen. Schattig, compact en gelijkmatig gehumeurd, Beagles werden oorspronkelijk gefokt als jachthonden, dankzij hun vermogen om prooien van grote afstanden op te snuiven. Beagles staan ook bekend om hun vermogen om snel op te warmen voor vreemden, waardoor ze minder dan ideaal zijn als waakhonden, maar geweldig voor sociale eigenaren.

Over het algemeen gehoorzaam en ontspannen, is een van de aantrekkelijkste eigenschappen van de Bulldog het gebrek aan ruimte en zware lichaamsbeweging die ze nodig hebben. Volgzaam en vriendelijk, Bulldogs zijn ideaal voor mensen met kleine huizen en werven. Klein en schattig, de Yorkshire Terrier is een populaire hond voor mensen met allergieën (hun jassen, hoewel niet hypoallergeen, zijn minder vatbaar voor afstoten). Yorkshire Terriers, een zeer actief pup ras, zijn een relatief gemakkelijke hond om te trainen, maar soms onstuimig en luid.

Bekend om extreme loyaliteit en een speelse maar beschermende houding, Boxers zijn intelligente honden, hoewel koppig en niet altijd het gemakkelijkst te trainen. De naam van het ras zou gebaseerd zijn op hun neiging om op hun achterpoten te staan en"doos” met hun poten. De poedle is gefokt in middelgrote, miniatuur- en speelgoedmaten en is een actieve, intelligente hond met een voorliefde voor onheil. Hun talent voor onstuimig spel wordt ongetwijfeld weerspiegeld in hun naam, aangezien het woord poedle zich ruwweg vertaalt naar het Duitse woord pudle, wat betekent „rondspatten”.

De Franse Bulldog stijgt snel naar de top van de lijst en komt in de tweede twee jaar op rij. De Golden Retriever nam zijn plek terug in de top drie. En pas op Duitse herder, de poedle zit vlak achter je. Er zijn ook enkele nieuwkomers op de lijst, waaronder kleinere speelgoedrassen zoals teckels en corgi's.

De Beagles verliezen in de loop der jaren ook aan populariteit. Laten we de tien populairste rastypen beter leren kennen, inclusief hun persoonlijkheid, grootte en energieniveau. Net als bij andere kleinere rassen, kunnen Chihuahua's in de eerste maanden van hun leven veel veterinaire hulp nodig hebben. Over de hele wereld erkennen veel landen de twee soorten Akita (Akita Inu en American Akita) als twee afzonderlijke rassen; in de Verenigde Staten beschouwt de AKC ze echter als één ras met verschillende stammen.

Von Stephanitz vormde vervolgens de Vereniging voor Duitse Herdershonden, en binnen enkele decennia werd het ras een van de meest populaire - niet alleen in Duitsland, maar in andere landen over de hele wereld. De reputatie van de Duitse herder als een intelligente, trainbare hond met een sterk loyaliteitsgevoel maakt ze favoriet als werkhond en als vaste metgezel. Tijdens het leven van koningin Victoria werkte ze aan het verkleinen van het ras in grootte van het typische bereik van 40-50 pond om tegemoet te komen aan haar voorkeur voor een kleinere hond. Thomas werd bijvoorbeeld de eerste blinde persoon die de bijna 500 mijl lange Colorado Trail voltooide zonder menselijke gids, en Tennille was de eerste geleidehond die het afmaakte.

Voordat je een hond mee naar huis neemt, is het belangrijk om te beseffen waar je aan begint en meer te weten te komen over de zorg die een hond nodig heeft, zoals training. Een van de meest herkenbare rassen vanwege de bekendheid van Lassie in boeken, films en tv-shows, de Collie is een hoedras dat een fantastisch familiehuisdier is. Als je een vreemde vraagt om een hond in gedachten te stellen, is de kans groot dat het een van deze rassen is. Hun oorsprong als jachthond kan worden herleid tot het moderne Kroatië en de historische regio Dalmatië.

De AKC voert elk jaar duizenden inspecties uit om ervoor te zorgen dat wordt voldaan aan normen die het welzijn, de veiligheid en de gezondheid van honden in het hele land ondersteunen. Eind jaren twintig was het ras bijna uitgestorven totdat jagers en intellectuelen besloten de overgebleven Shiba te beschermen. De honden werden populair bij de creatieve klasse in Parijs en kregen gunst bij kunstenaars en modeontwerpers. .