Wat is de meest voorkomende hond in spanje?

Pyrenean Mastiff Temperament, Spaanse waterhond. Spaanse Waterhond Temperament, Grote Pyreneeën. Great Pyrenees Temperament, Papillon (Phalene) Spanje is een van de beste reisbestemmingen in West-Europa. Maar afgezien van feesten op het dak en heerlijke tapas, is het ook de geboorteplaats van vele prachtige hondenrassen.

In feite heeft het land nogal wat hondenrassen die uniek zijn voor hen. Een deel van het erfgoed van de hondenrassen in Spanje van vandaag is zelfs terug te voeren tot meer dan 5.000 jaar tot rassen in het oude Egypte. De oorsprong van dit ras is verder terug te voeren dan de meeste mensen kunnen, dat is ongeveer 5.000 jaar tot het oude Egypte. Maar ze vonden hun weg naar Spanje rond de 8e eeuw na Christus.

Ze kwamen voor het eerst aan op het eiland Ibiza, vandaar de naam Ibizan Hound. Dit zijn enkele van de meest populaire hondenrassen in Spanje. Van deze hondenrassen is de Spaanse Mastiff de meest populaire. In feite worden ze genoemd als de nationale hond van Spanje.

Hun relaxte uitdrukking en kalme houding weerspiegelen perfect de vredige en ontspannen sfeer van het land. Met de hondenrassen op onze lijst, welke zou je als huisdier willen hebben?. Twee varianten met één hondenras zijn Papillon en Phalene. Het uiterlijk van je oren varieert.

De Papillon heeft oren rechtop, terwijl de Phalene oren heeft die naar achteren glijden. In Spanje, in het verleden en nog steeds vandaag, waren deze honden erg beroemd. Het is nieuwer dan de meeste races, maar heeft meer dan 500 jaar ervaring. De huisdieren van Papillon en Phalene zijn de nobele dames van Europa met aandacht en genegenheid.

En vandaag zijn het allemaal de beste kameraden. De Grote Pyreneeën is een geweldige hond die uit de Pyreneeën komt. Het is een zone tussen Spanje en Frankrijk. Het zijn honden van 100 pond die al tientallen jaren worden gefokt om over schapen te waken.

Het zijn rustige en zachte honden, maar hun belangrijkste rol is vooral het vermijden van bedreigingen zoals wolven en beren. De Spaanse waterhond heeft een opmerkelijke persoonlijkheid. Het is verpakt in dikke gekrulde vacht en is geschikt voor mensen die specialisten zijn op het gebied van verpleging. Deze hond heeft ook een geschiedenis als herdershond en een herdershond, evenals andere hondenrassen.

Daarnaast fungeerden ze ook als gewapende honden om kleine spelletjes, met name uit water, voor jagers te lokaliseren en op te halen. De Pyrenese Mastiff is vaag en wordt verondersteld af te stammen van de Molossus honden van het Assyrische Koninkrijk. Ze waren ook alleen met hun neven, de Grote Pyreneeën, in de Pyreneeën. Dit hondenras zal echter groeien tot 240 pond.

Het hondenras van de Presa Canario werd opgericht op de Canarische Eilanden en vooral op de eilanden Tenerife en Great Canaria. Het werd grootgebracht om vee te verdedigen en vast te houden. Ze worden opgericht door middel van fokprogramma's die de talrijke Mastiff en lokale veehonden van het eiland kruisen. Het hondenras van Ibizan Hound ziet eruit als een hert.

De benen zijn lang, de oren zijn driehoekig en de snuit is smal. Het is een echte hond met een heel snel tempo en behendigheid. De konijnen en andere kleine dieren werden aanvankelijk geboren uit de jager. Met een snelheid van ongeveer 40 mijl per uur jaag je je prooi achterna.

In de Middeleeuwen werd dit ras populairder toen gevaren meer een bedreiging vormden voor het leven van een herder. De Spaanse mastiffs worden nu gebruikt om huizen te verdedigen in plaats van om een kudde runderen te verdedigen. Ze zijn niet zo agressief en beangstigend als andere gemengde rassen en maken ze geweldige honden voor hun huis. Dit zijn enkele van de meest voorkomende hondenrassen van Spanje.

De Spaanse Mastiff is een van deze hondenrassen. Ze worden simpelweg het nationale ras van Spanje genoemd. Hun kalme spraak en stilte vertegenwoordigen de rustige en rustgevende sfeer van het land. Welk hondenras zou je als metgezel op onze lijst willen hebben?.

Dit is een oud ras dat is gebruikt om vee te hoeden en te beschermen in het noordoosten van Spanje. Zeldzaam buiten hun thuisland, komen ze vaker voor in Europese landen dan in de Verenigde Staten. Hun kenmerkende lange jas hield ze warm tijdens het werken in de bergachtige en vaak kille Pyreneeën. De Catalaanse herdershond is een intelligent, gedreven en hardwerkend ras.

Ze zijn het meest geschikt voor een actief huis dat graag buiten tijd doorbrengt. Ze zijn slim en gemakkelijk te trainen, maar vereisen fysieke en mentale verrijking om gedragsproblemen te voorkomen. Het ras is ongelooflijk loyaal en beschermend. Hun neiging om te hoeden en te achtervolgen moet onder controle worden gehouden.

Als je eigenaar bent van een Ibizaanse hond, heb je waarschijnlijk veel mooie verhalen te vertellen over de geschiedenis van je hond. Dit oude hondenras bleef de komende 2000 jaar onbedorven op de eilanden. Vanwege zijn kleurrijke geschiedenis en uitzonderlijke elegantie en atletische vaardigheden, zal de Ibizaanse hond op natuurlijke wijze de aandacht van hondenliefhebbers trekken. De Ibizaanse hond heeft echter ook een aanhankelijke, kinderlijke kant.

Als je bij hem gaat wonen, is het beter om gevoel voor humor te hebben. Deze slanke, stekelige zithond is vergelijkbaar met andere Iberische rassen zoals de Ibizaanse hond, de Portugese Podengo, klopknieën, de Maneto en de PodencoCanario. Spanje staat bekend als de geboorteplaats van verschillende sterke, moedige en toegewijde werkende rassen die met een doel zijn gemaakt. De Spaanse windhond valt op tussen alle windhondenrassen door zijn gestileerde uiterlijk en helaas door het ernstige misbruik dat hij momenteel in Spanje lijdt.

Honderden windhonden worden jaarlijks verlaten en geslacht, en dit gebeurt aan het einde van het jachtseizoen of wanneer ze niet langer nuttig zijn voor windhondenraces. De Spaanse windhond wordt ook beschouwd als een van de snelste hondenrassen ter wereld. De oorsprong van de Spaanse windhond gaat terug tot de tweede eeuw voor Christus. Net als andere hondenrassen heeft het in de loop van de tijd ongelooflijke veranderingen ondergaan.

Het valt op door zijn gestileerde, dunne en sterke lichaam. Bovendien heeft het een korte en gladde vacht die in verschillende tinten kan verschijnen, zoals donker of lichtbruin, zwart, wit en roodachtig. De zorg voor Spaanse windhonden moet zich richten op wandelingen, voldoende lichaamsbeweging, rust en mantelzorg, vooral in koude klimaten. De Spaanse windhond wordt erkend door de FCI.

Voor meer informatie raden we aan ons artikel te lezen waarin we bespreken hoe je voor een Spaanse windhond kunt zorgen. De Podenco Canario, ook wel bekend als de Canarische hond, is een hondenras dat endemisch is op de Canarische Eilanden en werd traditioneel gebruikt voor de jacht op konijnen. Dit hondenras heeft een uitstekend reukvermogen, zicht en gehoor. De Valenciaanse podenco, zoals de naam al doet vermoeden, komt oorspronkelijk uit de regio Valencia, Spanje en staat ook bekend als Xarnego.

Dit Spaanse hondenras werd oorspronkelijk gebruikt voor de jacht op konijnen en onderscheidt zich momenteel als een ongelooflijk actieve hond. De Ibizaanse hond, ook wel bekend als de Ibizaanse Warrenhond, komt oorspronkelijk uit de eilanden Mallorca, Ibiza, Formentera en Menorca. Het is een primitief hondenras waarvan wordt vermoed dat het is geïntroduceerd door de Feniciërs, de Carthagers en de Romeinen. Dit hondenras is oorspronkelijk ontwikkeld voor de jacht op konijnen en wild.

Bekend om zijn wonderbaarlijke neus, meet hij ook tussen de 67 en 72 centimeter aan het kruis. De Ibizaanse hond draagt een gladde korte of lange vacht, die in kleur varieert van vuurtinten vermengd met wit en wordt herkend door de FCI. De Andalusische hond Manteno is een ander spaans jachthondenras dat oorspronkelijk werd gebruikt voor de jacht op konijnen. Deze honden worden gekenmerkt door hun kleine formaat, korte benen en behendige lichaam.

Ze presteren echter beter als jachthonden in gebieden met schaarse en lage vegetatie (vanwege hun kleine pootjes). Dit hondenras, afkomstig uit Andalusië, is zowel vriendelijk als actief. Het wordt erkend door de Spaanse Royal Canine Society. De Spaanse waterhond, afkomstig uit Cantabrië (ten noorden van Spanje) is ook te vinden in Andalusië, Er wordt gezegd dat de Spaanse waterhond een afstammeling is van de oude Barbet en bekend staat als een populair Spaans herdershondras.

Dit middelgrote Spaanse hondenras meet tussen de 40 en 50 cm aan het kruis en draagt een overvloedige, krullende en wollige mantel. De rasstandaard wordt erkend door de FCI. Voor meer informatie over dit mooie hondenras, raden we aan ons artikel te lezen waarin we alles bespreken wat je moet weten over de zorg voor de vacht van een Spaanse waterhond. In Europa zijn de Border Collie en Cane Corse beide gerangschikt als de meest populaire hondenrassen in 14 landen (elk zeven).

Border Collies waren het populairst in IJsland, Spanje, België, Slovenië, Hongarije, Tsjechië en Andorra. Terwijl de Cane Corso de meest geliefde hond is in Kroatië, Slowakije, Montenegro, Servië, Georgië, Roemenië en Macedonië. De Spaanse Mastiff is een zeer intelligente, mooie hond die van oudsher is vertrouwd om vee op de boerderij te beschermen. Ze hebben enorme blokachtige hoofden en sterke gespierde lichamen die veel andere Spaanse hondenrassen in de schaduw stellen.

Hun moedige houding weerhoudt hen ervan zich terug te trekken wanneer roofdieren hun gezicht laten zien. De Andalusische hond is efficiënt in de jacht en is loyaal aan de roedelleider. Hun visie is uitstekend, hun gehoor is geweldig en hun reukvermogen is verbluffend. Hoewel dit smerig ogende hondenras niet wordt erkend door veel kennelclubs over de hele wereld, wordt het erkend door de Spaanse Royal Canine Society.

Dit grote Spaanse hondenras heeft intense ogen en een onafhankelijke geest, waardoor ze in eerste instantie intimiderend lijken. Maar al snel merken mensen dat deze honden die van de Canarische Eilanden komen vriendelijk en vrolijk zijn. Traditioneel gebruikt om op konijnen te jagen, wordt de Podenco Canario nu ook vereerd als beschermend huisdier. Spaanse windhonden hebben zulke indrukwekkende jachtvaardigheden dat ze ooit de voorkeur kregen van Spaanse koningen.

Hoewel het behendige en actieve honden zijn, hebben ze geen probleem om zich in huis te nestelen terwijl hun familieleden om hen heen leven. Ze zijn helder en attent, waardoor ze goede waakhonden zijn voor het huishouden. Zoals de meeste Spaanse hondenrassen, is de Ibizan Hound een fervent jager die ongeveer 3.000 jaar geleden door handelaren naar eilanden voor de kust van Spanje werd gebracht. Hun lange, rechtopstaande oren laten ze er een beetje dom uitzien, maar hun elegante lichamen vertellen een verhaal over vertrouwen, onafhankelijkheid en intelligentie.

Ze zijn beschermend en loyaal, maar ze zijn bereid vreemden te verwelkomen als ze niet als een bedreiging worden gezien. Dit grote jachtras komt uit Noord-Spanje en werd halverwege de jaren zestig beschouwd als een uitgestorven ras. Gelukkig begonnen de herstelinspanningen ongeveer tien jaar later, en het ras heeft sindsdien erkenning gekregen als een gestandaardiseerd ras door de Spaanse regering. Deze honden vertonen meestal kort, glad haar dat wit en bruin of oranje is.

Dit Spaanse hondenras is aan de kleinere kant en heeft kort, glad haar dat zwart is met bruine markeringen. Ze komen van het Spaanse eiland Mallorca en zijn het resultaat van inteelthonden die ergens in de jaren 1900 naar het eiland werden gebracht. Dit zijn echte werkhonden met Terrier-temperamenten, en ze hebben veel beweging en aandacht nodig. Deze honden zouden Spanje hebben bereikt rond de 5e eeuw na Christus, D.

Ze worden soms gebruikt om op zwijnen te jagen, en het zijn tegenwoordig populaire stierenvechters. Ze hebben een sterke, omvangrijke bouw en toch een vrolijk en loyaal temperament. Ze hebben niet veel geduld, dus training is een noodzaak waaraan gedurende hun hele leven consequent moet worden gewerkt. Deze honden zijn ontstaan op de grens van Frankrijk en Spanje, in een plaats genaamd de Pyreneeën.

De Grote Pyreneeën zijn echte berghonden met grote lichamen en enorme kracht. Ze kunnen gemakkelijk 100 pond wegen, maar door hun liefdevolle karakter lijken ze op grote teddyberen. Hoewel ze lui kunnen zijn, zullen ze in actie komen bij een waargenomen dreiging. Dit komt omdat de Ibizan wordt beschouwd als een oude hond die in het verleden door de farao's van Egypte werd gebruikt voor de jacht.

Het zijn grote waakhonden overal in het Midden-Oosten en Centraal-Azië, aangezien Dobermanns en Rottweilers veel van de resterende landen bezetten. Dit hondenras wordt niet erkend door de FCI, maar de Spaanse Royal Canine Society overweegt het te accepteren en heeft al een standaardvoorstel gedaan. Dit ras heeft een hoog niveau van energie, het is een fidget, die een verscheidenheid aan activiteiten vereist, waaronder training, wandelen in de natuur, spelen met andere honden en mensen. Met dit ras dat teruggaat tot bijna 5.000 jaar tot het oude Egypte, kan dit worden beschouwd als een van de oudste gedocumenteerde hondenrassen.

Deze honden lijken qua lichaam en hoofdstructuur veel op de Boxer, maar hun jassen zijn meestal donker, met kleine lichte markeringen overal. Ze werden uiteindelijk gebruikt om wilde runderen en zwijnen in heel Spanje te jagen en te vangen, maar tegenwoordig zijn ze geen in de volksmond gefokte hond. In tegenstelling tot veel van de Spaanse hondenrassen die tegenwoordig jagen, werd de Spaanse hond gebruikt om op zowel kleine als grote dieren te jagen, wat verrassend is om hun middelgrote lichaam te zien. De Baskische herdershond, ook wel bekend als Euskal Artzain Txakurra is een Baskisch hondenras, oorspronkelijk gebruikt om schapen en runderen te herderen.

Bij genocide in vele veldslagen gebruikten ze deze angstaanjagende Spaanse oorlogshonden met slepende wangen en magere buiken. .