Wat is de nationale hond van spanje?

Omdat de Spaanse Mastiff de meest talrijke van de inheemse hondenrassen is, beschrijven veel bronnen het als de nationale hond van Spanje. De Spaanse mastiff of mastín Español is een gigantisch ras dat is ontwikkeld om vee op het platteland van Spanje te beschermen, vooral merinoschapen. Ze hebben een lange geschiedenis en men dacht dat hun voorouders meer dan 2.000 jaar geleden met de Grieken en Feniciërs in het land waren aangekomen. Ze waren populair bij Spaanse herders omdat ze intelligente, onafhankelijke beschermers zijn die hun bewakings- en verdedigingstaken serieus nemen.

Fel loyaal en over het algemeen kalm, ondanks hun grootte, hebben ze geen enorme hoeveelheden lichaamsbeweging nodig. Ze kunnen territoriaal, beschermend en wilskrachtig zijn en moeten goed gesocialiseerd zijn om probleemgedrag te voorkomen. De Pyrenean Mastiff is een liefdevol, nobel, moedig en zeer actief Spaans hondenras. Het kan een aanzienlijke hoogte bereiken, meer dan 72 cm aan het kruis.

Het wordt erkend door de FCI. Het lichaam is mesomorf, dat wil zeggen iets langer dan de hond lang is, wat bijdraagt aan de katachtige beweging. Vanwege de enorme grootte van deze hond wordt de Spaanse Mastiff niet aanbevolen voor het leven in een appartement, tenzij u van plan bent zeer consistent te zijn met uw pakwandelingen, waardoor de hond het grootste deel van de dag in rustmodus wordt gezet. INTERESSANTE FEITEN Sommige mensen dachten dat de Papillon eigenlijk afkomstig was uit China van een hond die uiteindelijk de Pekinees werd.

Zoals alle reuzenhonden is dit ras erg traag om te rijpen, vooral de mannetjes, die blijven opgroeien tot 2,5 tot 4 jaar oud en vrij van korte duur zijn. Ooit de thuisbasis van de angstaanjagende Spaanse Armada en de even angstaanjagende inquisitie, staat Spanje nu beter bekend als een topreisbestemming in West-Europa. De Spaanse hond of Sabueso Español is een hondenras waarvan de oorsprong teruggaat tot de veertiende eeuw, toen het werd gebruikt voor de jacht op zowel grote als kleine dieren. Een uiterst zeldzaam ras in de Verenigde Staten, de Spaanse mastiff is een hond die al eeuwenlang bestaat.

De Pachón Navarro is een groot Spaans jachthondras dat meestal 60 cm bereikt aan het kruis, met een gewicht van ongeveer 30 kilogram. De Spaanse Waterhond heeft een korter erfgoed van slechts een paar honderd jaar en zijn oorsprong is een beetje vaag. INTERESSANTE FEITEN Deze honden werden verondersteld afkomstig te zijn van de twee meest voorkomende jachthonden van Spanje in de 13e eeuw. Spaanse rassen zijn voor alles gefokt, van hoeden tot gezelschap en zelfs hondengevechten (gelukkig is deze laatste nu illegaal).

De Grote Pyreneeën, Spaanse Waterhond, Presa Canario, Pyrenese Mastiff, Ibizaanse hond, Galgos Español, Catalaanse herdershond, Andalusische hond, Spaanse Mastiff, Ratonero Bodeguero, Pachón Navarro, Spaanse aanwijzer, Baskische herder en Spaanse Alano zijn echter ook populaire Spaanse honden. Ze presteren echter beter als jachthonden in gebieden met schaarse en lage vegetatie (vanwege hun kleine pootjes). Meerdere generaties lang dienden deze honden de lokale herders als bekwame voogden en herders voor zowel runderen als schapen.