Welke hond is populair in spanje?

De Grote Pyreneeën, Spaanse Waterhond, Presa Canario, Pyrenese Mastiff, Ibizaanse hond, Galgos Español, Catalaanse herdershond, Andalusische hond, Spaanse Mastiff, Ratonero Bodeguero, Pachón Navarro, Spaanse aanwijzer, Baskische herder en Spaanse Alano zijn echter ook populaire Spaanse honden. Dit is een oud ras dat is gebruikt om vee te hoeden en te beschermen in het noordoosten van Spanje. Zeldzaam buiten hun thuisland, komen ze vaker voor in Europese landen dan in de Verenigde Staten. Hun kenmerkende lange jas hield ze warm tijdens het werken in de bergachtige en vaak kille Pyreneeën.

De Catalaanse herdershond is een intelligent, gedreven en hardwerkend ras. Ze zijn het meest geschikt voor een actief huis dat graag buiten tijd doorbrengt. Ze zijn slim en gemakkelijk te trainen, maar vereisen fysieke en mentale verrijking om gedragsproblemen te voorkomen. Het ras is ongelooflijk loyaal en beschermend.

Hun neiging om te hoeden en te achtervolgen moet onder controle worden gehouden. Spanje is een van de beste reisbestemmingen in West-Europa. Maar afgezien van feesten op het dak en heerlijke tapas, is het ook de geboorteplaats van vele prachtige hondenrassen. In feite heeft het land nogal wat hondenrassen die uniek zijn voor hen.

Een deel van het erfgoed van de hondenrassen in Spanje van vandaag is zelfs terug te voeren tot meer dan 5.000 jaar tot rassen in het oude Egypte. De oorsprong van dit ras is verder terug te voeren dan de meeste mensen kunnen, dat is ongeveer 5.000 jaar tot het oude Egypte. Maar ze vonden hun weg naar Spanje rond de 8e eeuw na Christus. Ze kwamen voor het eerst aan op het eiland Ibiza, vandaar de naam Ibizan Hound.

Dit zijn enkele van de meest populaire hondenrassen in Spanje. Van deze hondenrassen is de Spaanse Mastiff de meest populaire. In feite worden ze genoemd als de nationale hond van Spanje. Hun relaxte uitdrukking en kalme houding weerspiegelen perfect de vredige en ontspannen sfeer van het land.

Met de hondenrassen op onze lijst, welke zou je als huisdier willen hebben?. Twee varianten met één hondenras zijn Papillon en Phalene. Het uiterlijk van je oren varieert. De Papillon heeft oren rechtop, terwijl de Phalene oren heeft die naar achteren glijden.

In Spanje, in het verleden en nog steeds vandaag, waren deze honden erg beroemd. Het is nieuwer dan de meeste races, maar heeft meer dan 500 jaar ervaring. De huisdieren van Papillon en Phalene zijn de nobele dames van Europa met aandacht en genegenheid. En vandaag zijn het allemaal de beste kameraden.

De Grote Pyreneeën is een geweldige hond die uit de Pyreneeën komt. Het is een zone tussen Spanje en Frankrijk. Het zijn honden van 100 pond die al tientallen jaren worden gefokt om over schapen te waken. Het zijn rustige en zachte honden, maar hun belangrijkste rol is vooral het vermijden van bedreigingen zoals wolven en beren.

De Spaanse waterhond heeft een opmerkelijke persoonlijkheid. Het is verpakt in dikke gekrulde vacht en is geschikt voor mensen die specialisten zijn op het gebied van verpleging. Deze hond heeft ook een geschiedenis als herdershond en een herdershond, evenals andere hondenrassen. Daarnaast fungeerden ze ook als gewapende honden om kleine spelletjes, met name uit water, voor jagers te lokaliseren en op te halen.

De Pyrenese Mastiff is vaag en wordt verondersteld af te stammen van de Molossus honden van het Assyrische Koninkrijk. Ze waren ook alleen met hun neven, de Grote Pyreneeën, in de Pyreneeën. Dit hondenras zal echter groeien tot 240 pond. Het hondenras van de Presa Canario werd opgericht op de Canarische Eilanden en vooral op de eilanden Tenerife en Great Canaria.

Het werd grootgebracht om vee te verdedigen en vast te houden. Ze worden opgericht door middel van fokprogramma's die de talrijke Mastiff en lokale veehonden van het eiland kruisen. Het hondenras van Ibizan Hound ziet eruit als een hert. De benen zijn lang, de oren zijn driehoekig en de snuit is smal.

Het is een echte hond met een heel snel tempo en behendigheid. De konijnen en andere kleine dieren werden aanvankelijk geboren uit de jager. Met een snelheid van ongeveer 40 mijl per uur jaag je je prooi achterna. In de Middeleeuwen werd dit ras populairder toen gevaren meer een bedreiging vormden voor het leven van een herder.

De Spaanse mastiffs worden nu gebruikt om huizen te verdedigen in plaats van om een kudde runderen te verdedigen. Ze zijn niet zo agressief en beangstigend als andere gemengde rassen en maken ze geweldige honden voor hun huis. Dit zijn enkele van de meest voorkomende hondenrassen van Spanje. De Spaanse Mastiff is een van deze hondenrassen.

Ze worden simpelweg het nationale ras van Spanje genoemd. Hun kalme spraak en stilte vertegenwoordigen de rustige en rustgevende sfeer van het land. Welk hondenras zou je als metgezel op onze lijst willen hebben?. Als je eigenaar bent van een Ibizaanse hond, heb je waarschijnlijk veel mooie verhalen te vertellen over de geschiedenis van je hond.

Dit oude hondenras bleef de komende 2000 jaar onbedorven op de eilanden. Vanwege zijn kleurrijke geschiedenis en uitzonderlijke elegantie en atletische vaardigheden, zal de Ibizaanse hond op natuurlijke wijze de aandacht van hondenliefhebbers trekken. De Ibizaanse hond heeft echter ook een aanhankelijke, kinderlijke kant. Als je bij hem gaat wonen, is het beter om gevoel voor humor te hebben.

Deze slanke, stekelige zithond is vergelijkbaar met andere Iberische rassen zoals de Ibizaanse hond, de Portugese Podengo, klopknieën, de Maneto en de PodencoCanario. De Spaanse Mastiff is een zeer intelligente, mooie hond die van oudsher is vertrouwd om vee op de boerderij te beschermen. Ze hebben enorme blokachtige hoofden en sterke gespierde lichamen die veel andere Spaanse hondenrassen in de schaduw stellen. Hun moedige houding weerhoudt hen ervan zich terug te trekken wanneer roofdieren hun gezicht laten zien.

De Andalusische hond is efficiënt in de jacht en is loyaal aan de roedelleider. Hun visie is uitstekend, hun gehoor is geweldig en hun reukvermogen is verbluffend. Hoewel dit smerig ogende hondenras niet wordt erkend door veel kennelclubs over de hele wereld, wordt het erkend door de Spaanse Royal Canine Society. Dit grote Spaanse hondenras heeft intense ogen en een onafhankelijke geest, waardoor ze in eerste instantie intimiderend lijken.

Maar al snel merken mensen dat deze honden die van de Canarische Eilanden komen vriendelijk en vrolijk zijn. Traditioneel gebruikt om op konijnen te jagen, wordt de Podenco Canario nu ook vereerd als beschermend huisdier. Spaanse windhonden hebben zulke indrukwekkende jachtvaardigheden dat ze ooit de voorkeur kregen van Spaanse koningen. Hoewel het behendige en actieve honden zijn, hebben ze geen probleem om zich in huis te nestelen terwijl hun familieleden om hen heen leven.

Ze zijn helder en attent, waardoor ze goede waakhonden zijn voor het huishouden. Zoals de meeste Spaanse hondenrassen, is de Ibizan Hound een fervent jager die ongeveer 3.000 jaar geleden door handelaren naar eilanden voor de kust van Spanje werd gebracht. Hun lange, rechtopstaande oren laten ze er een beetje dom uitzien, maar hun elegante lichamen vertellen een verhaal over vertrouwen, onafhankelijkheid en intelligentie. Ze zijn beschermend en loyaal, maar ze zijn bereid vreemden te verwelkomen als ze niet als een bedreiging worden gezien.

Dit grote jachtras komt uit Noord-Spanje en werd halverwege de jaren zestig beschouwd als een uitgestorven ras. Gelukkig begonnen de herstelinspanningen ongeveer tien jaar later, en het ras heeft sindsdien erkenning gekregen als een gestandaardiseerd ras door de Spaanse regering. Deze honden vertonen meestal kort, glad haar dat wit en bruin of oranje is. Dit Spaanse hondenras is aan de kleinere kant en heeft kort, glad haar dat zwart is met bruine markeringen.

Ze komen van het Spaanse eiland Mallorca en zijn het resultaat van inteelthonden die ergens in de jaren 1900 naar het eiland werden gebracht. Dit zijn echte werkhonden met Terrier-temperamenten, en ze hebben veel beweging en aandacht nodig. Deze honden zouden Spanje hebben bereikt rond de 5e eeuw na Christus, D. Ze worden soms gebruikt om op zwijnen te jagen, en het zijn tegenwoordig populaire stierenvechters.

Ze hebben een sterke, omvangrijke bouw en toch een vrolijk en loyaal temperament. Ze hebben niet veel geduld, dus training is een noodzaak waaraan gedurende hun hele leven consequent moet worden gewerkt. Deze honden zijn ontstaan op de grens van Frankrijk en Spanje, in een plaats genaamd de Pyreneeën. De Grote Pyreneeën zijn echte berghonden met grote lichamen en enorme kracht.

Ze kunnen gemakkelijk 100 pond wegen, maar door hun liefdevolle karakter lijken ze op grote teddyberen. Hoewel ze lui kunnen zijn, zullen ze in actie komen bij een waargenomen dreiging. De Spaanse windhond valt op tussen alle windhondenrassen door zijn gestileerde uiterlijk en helaas door het ernstige misbruik dat hij momenteel in Spanje lijdt. Honderden windhonden worden jaarlijks verlaten en geslacht, en dit gebeurt aan het einde van het jachtseizoen of wanneer ze niet langer nuttig zijn voor windhondenraces.

De Spaanse windhond wordt ook beschouwd als een van de snelste hondenrassen ter wereld. De oorsprong van de Spaanse windhond gaat terug tot de tweede eeuw voor Christus. Net als andere hondenrassen heeft het in de loop van de tijd ongelooflijke veranderingen ondergaan. Het valt op door zijn gestileerde, dunne en sterke lichaam.

Bovendien heeft het een korte en gladde vacht die in verschillende tinten kan verschijnen, zoals donker of lichtbruin, zwart, wit en roodachtig. De zorg voor Spaanse windhonden moet zich richten op wandelingen, voldoende lichaamsbeweging, rust en mantelzorg, vooral in koude klimaten. De Spaanse windhond wordt erkend door de FCI. Voor meer informatie raden we aan ons artikel te lezen waarin we bespreken hoe je voor een Spaanse windhond kunt zorgen.

De Podenco Canario, ook wel bekend als de Canarische hond, is een hondenras dat endemisch is op de Canarische Eilanden en werd traditioneel gebruikt voor de jacht op konijnen. Dit hondenras heeft een uitstekend reukvermogen, zicht en gehoor. De Valenciaanse podenco, zoals de naam al doet vermoeden, komt oorspronkelijk uit de regio Valencia, Spanje en staat ook bekend als Xarnego. Dit Spaanse hondenras werd oorspronkelijk gebruikt voor de jacht op konijnen en onderscheidt zich momenteel als een ongelooflijk actieve hond.

De Ibizaanse hond, ook wel bekend als de Ibizaanse Warrenhond, komt oorspronkelijk uit de eilanden Mallorca, Ibiza, Formentera en Menorca. Het is een primitief hondenras waarvan wordt vermoed dat het is geïntroduceerd door de Feniciërs, de Carthagers en de Romeinen. Dit hondenras is oorspronkelijk ontwikkeld voor de jacht op konijnen en wild. Bekend om zijn wonderbaarlijke neus, meet hij ook tussen de 67 en 72 centimeter aan het kruis.

De Ibizaanse hond draagt een gladde korte of lange vacht, die in kleur varieert van vuurtinten vermengd met wit en wordt herkend door de FCI. De Andalusische Hound Manteno is een ander Spaans jachthondenras dat oorspronkelijk werd gebruikt voor de jacht op konijnen. Deze honden worden gekenmerkt door hun kleine formaat, korte benen en behendige lichaam. Ze presteren echter beter als jachthonden in gebieden met schaarse en lage vegetatie (vanwege hun kleine pootjes).

Dit hondenras, afkomstig uit Andalusië, is zowel vriendelijk als actief. Het wordt erkend door de Spaanse Royal Canine Society. De Spaanse waterhond, afkomstig uit Cantabrië (ten noorden van Spanje) is ook te vinden in Andalusië, Er wordt gezegd dat de Spaanse waterhond een afstammeling is van de oude Barbet en bekend staat als een populair Spaans herdershondras. Dit middelgrote Spaanse hondenras meet tussen de 40 en 50 cm aan het kruis en draagt een overvloedige, krullende en wollige mantel.

De rasstandaard wordt erkend door de FCI. Voor meer informatie over dit mooie hondenras, raden we aan ons artikel te lezen waarin we alles bespreken wat je moet weten over de zorg voor de vacht van een Spaanse waterhond. Afkomstig uit de prachtige Pyreneeën, is de Catalaanse herdershond een Spaans hondenras dat is gemaakt voor het bewaken en hoeden van kuddes schapen, een doel waarvoor ze tot op de dag van vandaag nog steeds worden gebruikt. Men denkt dat dit ras een van de oudste ter wereld is en zelfs terug te voeren is tot de Romeinse tijd.

In de wereld van vandaag, wanneer ze geen vee bewaken en hoeden, zijn ze populair in gezinswoningen vanwege hun vriendelijke en moedige aard, maar het is altijd de moeite waard om je ervan bewust te zijn dat hun eigenschappen voor het bewaken kunnen betekenen dat ze nerveus of zelfs agressief kunnen zijn, vooral wanneer ze vreemden ontmoeten. Ongelooflijk elegant van uiterlijk, de Ibizaanse hond komt van de Balearen voor de kust van Spanje, maar hun voorouders zijn terug te voeren tot Egypte. Sommigen geloven zelfs dat deze Spaanse hond lijkt op de Egyptische jakhalsgod Anubis, vanwege hun grote oren en lange, smalle kop. Eerder gefokt voor de jacht op konijnen en klein wild, worden Ibizan Hounds nu vaak gebruikt voor behendigheid vanwege hun atletische bouw en verbazingwekkende vermogen om grote hoogten te springen.

Afgezien hiervan, mits ze voldoende beweging en stimulatie krijgen, houden ze ervan om samen met hun mensen op de bank te kruipen en kunnen ze fantastische huisdieren maken. Met hun krullende, wollige vacht die zich kan vormen tot strakke koorden wanneer ze worden gelaten om te groeien, ziet de Spaanse Waterhond er niet uit als je typische Spaanse hondenras. In termen van hun oorsprong weet niemand echt helemaal zeker waar ze vandaan kwamen, omdat sommigen geloven dat ze uit Noord-Afrika zijn gebracht door de Moren die ooit Spanje bezetten, terwijl anderen geloven dat ze zijn geïntroduceerd door Turkse handelaren. Waar ze ook vandaan kwamen, ze werden al snel in Spanje werkzaam als herdershonden en retrievers.

In kustgebieden werkten ze als vissershanden, een baan waar ze zeer succesvol in waren vanwege hun liefde voor zwemmen. Eind 1800 raakte het ras uit de gratie bij de adel, maar vanwege hun scherpe vermogen om trucs te leren, gecombineerd met hun schattige uiterlijk, veranderden ze hun poot snel in circushonden. Ze blijven tegenwoordig erg populaire metgezellen, wat niet verwonderlijk is vanwege hun schattige zwarte knoopneuzen en vrolijke disposities. De Spaanse Mastiff is een zeer groot en gespierd Spaans hondenras dat terug te voeren is tot in de 10e eeuw.

Ze werden eerder gefokt om gigantisch en krachtig te zijn en werden eerder gebruikt om kuddes schapen en hun herders te beschermen tegen wolven en andere woeste roofdieren. Spaanse Mastiffs zijn buitengewoon loyaal, wat een eigenschap is die ze tot op de dag van vandaag populair maakt als huisdier, het is ook belangrijk om te bedenken dat, aangezien deze honden oorspronkelijk als waakhonden werden gefokt, hun bewakingskenmerken ook kunnen betekenen dat ze minder vriendelijk of zelfs agressief kunnen zijn, vooral bij vreemden. Bovendien is dit Spaanse hondenras zeer intelligent, maar toch zeer onafhankelijk, waardoor ze niet bijzonder geschikt zijn voor beginnende hondenouders, omdat ze veel gehoorzaamheidstraining, structuur en een sterke leider nodig hebben. De Galgo Espanol, ook bekend als de Spaanse windhond, is een oud jachthond dat werd gefokt voor het voeren van hazen en konijnen, een doel waarvoor het ras tot op de dag van vandaag nog steeds wordt gebruikt.

Velen verwarren het ras met Greyhounds, maar ze hebben een kleinere en lichtere bouw en liefhebbers van dit Spaanse hondenras noemen ze vaak „een windhond met humor”. Aanvankelijk verlegen en gereserveerd rond vreemden, de Galgo Espanol is ongelooflijk aardig en aanhankelijk met hun gezin. Vanwege hun neiging om terughoudender te zijn, is het essentieel dat ze goed gesocialiseerd zijn als puppy's. De Perdiguero de Burgo, gewoonlijk aangeduid als de Spaanse aanwijzer, is terug te voeren op de jaren 1500 en men denkt dat ze een hand hadden bij het ontwikkelen van andere grote wijzende rassen.

Als zodanig lijken ze qua uiterlijk erg op de Engelse Pointer, maar met veel donkerdere kleuren. Dit Spaanse hondenras wordt voornamelijk gebruikt om op herten te jagen en wordt ook gebruikt om op kwartels, patrijs en haas te jagen en, vanwege hun zachte en rustige karakter, zijn ze ook geweldige metgezellen. Omdat dit echter een werkend ras is, is het essentieel dat ze veel stimulatie en lichaamsbeweging krijgen. Dit stevige en zelfverzekerde ras komt van de Canarische Eilanden.

Ze begonnen toen degenen op het eiland Mastiffs fokten om honden te hoeden, wat resulteerde in dit prachtige ras. Ondanks zijn populariteit wordt het niet erkend door de FCI, maar wordt het vermeld door de Spaanse Royal Canine Society. De Pastor garafiano is een Spaans herdershondras van de Canarische Eilanden en wordt beschouwd als een geweldige waakhond. Ze werden uiteindelijk gebruikt om wilde runderen en zwijnen in heel Spanje te jagen en te vangen, maar tegenwoordig zijn ze geen in de volksmond gefokte hond.

Dit ras werd populair tijdens de middeleeuwen, toen gevaren meer een bedreiging vormden voor het levensonderhoud van een herder. Ze hebben een hoog niveau van energie, hebben lange wandelingen en verschillende soorten activiteiten nodig, anders kan de hond destructief worden of, integendeel, lusteloos en depressief worden. Dit ras heeft een hoog niveau van energie, het is een fidget, die een verscheidenheid aan activiteiten vereist, waaronder training, wandelen in de natuur, spelen met andere honden en mensen. De Presa Canario of in het Engels, Canarische vangshond, is een robuust, Molosser type ras dat zijn oorsprong vindt in de Tenerife en Grand Canaria eilanden, Spanje.

Dit ras van het type molosser hond werd vroeger gebruikt om op groot wild te jagen en om huizen en eigendommen te bewaken en te beschermen. De bichon frise wordt meestal geassocieerd met Frankrijk, waar ze in de 16e eeuw in populariteit groeiden als gezelschapshond. Een van de belangrijkste onderscheidende kenmerken is de verbazingwekkende intelligentie van deze kleine honden, waardoor ze de titel hebben verdiend van een van de slimste rassen ter wereld. Deze populaire rassen zijn sindsdien vanwege hun populariteit naar andere delen van de wereld gestuurd en zullen blijven broeden met andere rassen over de hele wereld.

Dit ras was zo populair toen ze voor het eerst werden gemaakt, dat ze bekend stonden als eigendom van Spaanse koningen. Dit kleine Spaanse hondenras is gefokt om op ratten te jagen en is slim, energiek en over het algemeen vriendelijk voor mensen en andere dieren. .