Wat voor soort hond komt uit spanje?

De Grote Pyreneeën, Spaanse Waterhond, Presa Canario, Pyrenese Mastiff, Ibizaanse hond, Galgos Español, Catalaanse herdershond, Andalusische hond, Spaanse Mastiff, Ratonero Bodeguero, Pachón Navarro, Spaanse aanwijzer, Baskische herder en Spaanse Alano zijn echter ook populaire Spaanse honden. Dit is een oud ras dat is gebruikt om vee te hoeden en te beschermen in het noordoosten van Spanje. Zeldzaam buiten hun thuisland, komen ze vaker voor in Europese landen dan in de Verenigde Staten. Hun kenmerkende lange jas hield ze warm tijdens het werken in de bergachtige en vaak kille Pyreneeën.

De Catalaanse herdershond is een intelligent, gedreven en hardwerkend ras. Ze zijn het meest geschikt voor een actief huis dat graag buiten tijd doorbrengt. Ze zijn slim en gemakkelijk te trainen, maar vereisen fysieke en mentale verrijking om gedragsproblemen te voorkomen. Het ras is ongelooflijk loyaal en beschermend.

Hun neiging om te hoeden en te achtervolgen moet onder controle worden gehouden. Met zijn grote, rechtopstaande oren en slanke vorm is de Ibizaanse hond een onderscheidende en elegante blikhond. Ze zijn afkomstig van de Balearen, voor de kust van Spanje. Deze honden hebben een zeer lange geschiedenis; hun voorouders zijn terug te voeren tot het oude Egypte.

Snel, wendbaar en vol uithoudingsvermogen jaagt hij op konijnen en hazen. Met een hoge prooiaandrijving zijn ze misschien niet geschikt om met kleine furries te leven, en je moet hard werken om een solide terugroepactie te bereiken. Dit ras kan afstandelijk zijn tegenover vreemden, maar is meestal kalm en gelijkmatig gehumeurd. Ze zijn goede gezinshonden in een actief huishouden.

Er zijn verschillende podenco-typen in Spanje, wat betekent hond in het Spaans. Deze achthound rassen worden gekenmerkt door hun puntige, grote, rechtopstaande oren en slaapvorm. Ze zijn er in een grote verscheidenheid aan maten. De Ibizaanse hond wordt beschouwd als een podenco.

Deze vichthonden werden vaak gebruikt voor de jacht op konijnen in de verschillende regio's van Spanje. Helaas worden podencos vaak mishandeld door traditionele jagerseigenaren, die ze behandelen als gereedschap in plaats van voor hen te zorgen als gewaardeerde wezens. Spaanse windhonden hebben zulke indrukwekkende jachtvaardigheden dat ze ooit de voorkeur kregen van Spaanse koningen. Hoewel het behendige en actieve honden zijn, hebben ze geen probleem om zich in huis te nestelen terwijl hun familieleden om hen heen leven.

Ze zijn helder en attent, waardoor ze goede waakhonden zijn voor het huishouden. De Spaanse windhond valt op tussen alle windhondenrassen door zijn gestileerde uiterlijk en helaas door het ernstige misbruik dat hij momenteel in Spanje lijdt. Honderden windhonden worden jaarlijks verlaten en geslacht, en dit gebeurt aan het einde van het jachtseizoen of wanneer ze niet langer nuttig zijn voor windhondenraces. De Spaanse windhond wordt ook beschouwd als een van de snelste hondenrassen ter wereld.

. Net als andere hondenrassen heeft het in de loop van de tijd ongelooflijke veranderingen ondergaan. Het valt op door zijn gestileerde, dunne en sterke lichaam. Bovendien heeft het een korte en gladde vacht die in verschillende tinten kan verschijnen, zoals donker of lichtbruin, zwart, wit en roodachtig.

De zorg voor Spaanse windhonden moet zich richten op wandelingen, voldoende lichaamsbeweging, rust en mantelzorg, vooral in koude klimaten. De Spaanse windhond wordt erkend door de FCI. Voor meer informatie raden we aan ons artikel te lezen waarin we bespreken hoe je voor een Spaanse windhond kunt zorgen. De Podenco Canario, ook wel bekend als de Canarische hond, is een hondenras dat endemisch is op de Canarische Eilanden en werd traditioneel gebruikt voor de jacht op konijnen.

Dit hondenras heeft een uitstekend reukvermogen, zicht en gehoor. Het maakt deel uit van de grote Spaanse hondenrassen en reikt tussen 53 en 60 centimeter aan het kruis. De kanarie Podenco is herkenbaar aan zijn puntige oren en strakke effen mantel, van intens rood (in kleur) met witte vlekken. De Canarische eilandhond wordt erkend door de FCI en de Spaanse Royal Canine Society.

De Valenciaanse podenco, zoals de naam al doet vermoeden, komt oorspronkelijk uit de regio Valencia, Spanje en staat ook bekend als Xarnego. Dit Spaanse hondenras werd oorspronkelijk gebruikt voor de jacht op konijnen en onderscheidt zich momenteel als een ongelooflijk actieve hond. De Ibizaanse hond, ook wel bekend als de Ibizaanse Warrenhond, komt oorspronkelijk uit de eilanden Mallorca, Ibiza, Formentera en Menorca. Het is een primitief hondenras waarvan wordt vermoed dat het is geïntroduceerd door de Feniciërs, de Carthagers en de Romeinen.

Dit hondenras is oorspronkelijk ontwikkeld voor de jacht op konijnen en wild. Bekend om zijn wonderbaarlijke neus, meet hij ook tussen de 67 en 72 centimeter aan het kruis. De Ibizaanse hond draagt een gladde korte of lange vacht, die in kleur varieert van vuurtinten vermengd met wit en wordt herkend door de FCI. De Andalusische Hound Manteno is een ander Spaans jachthondenras dat oorspronkelijk werd gebruikt voor de jacht op konijnen.

Deze honden worden gekenmerkt door hun kleine formaat, korte benen en behendige lichaam. Ze presteren echter beter als jachthonden in gebieden met schaarse en lage vegetatie (vanwege hun kleine pootjes). Dit hondenras, afkomstig uit Andalusië, is zowel vriendelijk als actief. Het wordt erkend door de Spaanse Royal Canine Society.

Dit middelgrote Spaanse hondenras meet tussen de 40 en 50 cm aan het kruis en draagt een overvloedige, krullende en wollige mantel. De rasstandaard wordt erkend door de FCI. Voor meer informatie over dit mooie hondenras, raden we aan ons artikel te lezen waarin we alles bespreken wat je moet weten over de zorg voor de vacht van een Spaanse waterhond. De Spaanse hond of Sabueso Español is een hondenras waarvan de oorsprong teruggaat tot de veertiende eeuw, toen het werd gebruikt voor de jacht op zowel grote als kleine dieren.

Dit middelgrote hondenras heeft een korte vacht en een ietwat trieste gezichtsuitdrukking. Hij meet tussen de 48 en 57 cm hoog aan het kruis en de mantel is wit en oranje. Het wordt erkend door de FCI. De Pachón Navarro is een groot Spaans jachthondras dat meestal 60 cm bereikt aan het kruis, met een gewicht van ongeveer 30 kilogram.

Het is een actief hondenras met gevallen oren en een korte, strakke en gladde vacht. Dit grote Spaanse hondenras wordt erkend door de Spaanse Royal Canine Society. De Burgos-aanwijzer, ook wel bekend als de Burgalese Pointer of Perdiguero de Burgo, werd ontwikkeld in Castilla y León. Het valt op als een sterk, gehoorzaam en vooral rustig hondenras.

Het maakt deel uit van de grote Spaanse hondenrassenlijst, die tussen 59 en 67 cm aan het kruis reikt. Dit ras wordt erkend door de FCI. De Pyrenese Mastiff is een liefdevol, nobel, moedig en zeer actief Spaans hondenras. Het kan een aanzienlijke hoogte bereiken, meer dan 72 cm aan het kruis.

De Presa Canario, ook wel bekend als de Canarische Mastiff of Dogo Canario, is een nationaal symbool van de Canarische eilanden. Dit is een extreem oud hondenras, bekend om zijn nobele en trouwe karakter. De Presa Canario is een groot Spaans hondenras dat tussen de 56 en 66 cm kan reiken aan het kruis. Helaas dreigt dit ras, erkend door de FCI, met uitsterven.

De Perro de Presa Mallorquin, ook wel bekend als Ca de Bou, is een hondenras van het Molosssische type met een sociaal, gehoorzaam en kalm karakter. Het is middelgroot, reikt tussen 52 en 58 cm aan het kruis en wordt herkend door de FCI. De Majorca herdershond, ook bekend als Ca de Bestiar, is een gedomesticeerd hondenras uit Mallorca. Deze Spaanse herdershond valt op door zijn onmiskenbare zwarte mantel.

Hij is groot van formaat en kan aan het kruis tussen de 62 en 73 cm meten. De Majorca Shepherd dog wordt erkend door de FCI. Het blik de Palleiro, ook wel bekend als de Galicische herdershond, komt oorspronkelijk uit Galicië. Dit Galicische hondenras is oorspronkelijk ontwikkeld voor sierkunst en kan 60 of 62 cm bereiken aan het kruis.

Het wordt momenteel erkend door de Club Can de Palleiro. We beëindigen onze uitgebreide lijst met Spaanse hondenrassen en presenteren de Villano de Las Encartaciones. De Villano-hond, oorspronkelijk uit Vizcaya, werd vroeger gebruikt voor de jacht op groot wild. Dit middelgrote Spaanse hondenras wordt gekenmerkt door zijn compacte lichaamsstructuur en krachtige kaak.

Hij kan tussen de 55 en 63 cm aan het kruis meten. Als u soortgelijke artikelen wilt lezen als Spaanse hondenrassen- Top 26, raden we u aan onze categorie Vergelijkingen te bezoeken. Afkomstig uit de prachtige Pyreneeën, is de Catalaanse herdershond een Spaans hondenras dat is gemaakt voor het bewaken en hoeden van kuddes schapen, een doel waarvoor ze tot op de dag van vandaag nog steeds worden gebruikt. Men denkt dat dit ras een van de oudste ter wereld is en zelfs terug te voeren is tot de Romeinse tijd.

In de wereld van vandaag, wanneer ze geen vee bewaken en hoeden, zijn ze populair in gezinswoningen vanwege hun vriendelijke en moedige aard, maar het is altijd de moeite waard om je ervan bewust te zijn dat hun eigenschappen voor het bewaken kunnen betekenen dat ze nerveus of zelfs agressief kunnen zijn, vooral wanneer ze vreemden ontmoeten. Ongelooflijk elegant van uiterlijk, de Ibizaanse hond komt van de Balearen voor de kust van Spanje, maar hun voorouders zijn terug te voeren tot Egypte. Sommigen geloven zelfs dat deze Spaanse hond lijkt op de Egyptische jakhalsgod Anubis, vanwege hun grote oren en lange, smalle kop. Eerder gefokt voor de jacht op konijnen en klein wild, worden Ibizan Hounds nu vaak gebruikt voor behendigheid vanwege hun atletische bouw en verbazingwekkende vermogen om grote hoogten te springen.

Afgezien hiervan, mits ze voldoende beweging en stimulatie krijgen, houden ze ervan om samen met hun mensen op de bank te kruipen en kunnen ze fantastische huisdieren maken. Met hun krullende, wollige vacht die zich kan vormen tot strakke koorden wanneer ze worden gelaten om te groeien, ziet de Spaanse Waterhond er niet uit als je typische Spaanse hondenras. In termen van hun oorsprong weet niemand echt helemaal zeker waar ze vandaan kwamen, omdat sommigen geloven dat ze uit Noord-Afrika zijn gebracht door de Moren die ooit Spanje bezetten, terwijl anderen geloven dat ze zijn geïntroduceerd door Turkse handelaren. Waar ze ook vandaan kwamen, ze werden al snel in Spanje werkzaam als herdershonden en retrievers.

In kustgebieden werkten ze als vissershanden, een baan waar ze zeer succesvol in waren vanwege hun liefde voor zwemmen. Eind 1800 raakte het ras uit de gratie bij de adel, maar vanwege hun scherpe vermogen om trucs te leren, gecombineerd met hun schattige uiterlijk, veranderden ze hun poot snel in circushonden. Ze blijven tegenwoordig erg populaire metgezellen, wat niet verwonderlijk is vanwege hun schattige zwarte knoopneuzen en vrolijke disposities. De Spaanse Mastiff is een zeer groot en gespierd Spaans hondenras dat terug te voeren is tot in de 10e eeuw.

Ze werden eerder gefokt om gigantisch en krachtig te zijn en werden eerder gebruikt om kuddes schapen en hun herders te beschermen tegen wolven en andere woeste roofdieren. Spaanse Mastiffs zijn buitengewoon loyaal, wat een eigenschap is die ze tot op de dag van vandaag populair maakt als huisdier, het is ook belangrijk om te bedenken dat, aangezien deze honden oorspronkelijk als waakhonden werden gefokt, hun bewakingskenmerken ook kunnen betekenen dat ze minder vriendelijk of zelfs agressief kunnen zijn, vooral bij vreemden. Bovendien is dit Spaanse hondenras zeer intelligent, maar toch zeer onafhankelijk, waardoor ze niet bijzonder geschikt zijn voor beginnende hondenouders, omdat ze veel gehoorzaamheidstraining, structuur en een sterke leider nodig hebben. De Galgo Espanol, ook bekend als de Spaanse windhond, is een oud jachthond dat werd gefokt voor het voeren van hazen en konijnen, een doel waarvoor het ras tot op de dag van vandaag nog steeds wordt gebruikt.

Velen verwarren het ras met Greyhounds, maar ze hebben een kleinere en lichtere bouw en liefhebbers van dit Spaanse hondenras noemen ze vaak „een windhond met humor”. Aanvankelijk verlegen en gereserveerd rond vreemden, de Galgo Espanol is ongelooflijk aardig en aanhankelijk met hun gezin. Vanwege hun neiging om terughoudender te zijn, is het essentieel dat ze goed gesocialiseerd zijn als puppy's. De Perdiguero de Burgo, gewoonlijk aangeduid als de Spaanse aanwijzer, is terug te voeren op de jaren 1500 en men denkt dat ze een hand hadden bij het ontwikkelen van andere grote wijzende rassen.

Als zodanig lijken ze qua uiterlijk erg op de Engelse Pointer, maar met veel donkerdere kleuren. Dit Spaanse hondenras wordt voornamelijk gebruikt om op herten te jagen en wordt ook gebruikt om op kwartels, patrijs en haas te jagen en, vanwege hun zachte en rustige karakter, zijn ze ook geweldige metgezellen. Omdat dit echter een werkend ras is, is het essentieel dat ze veel stimulatie en lichaamsbeweging krijgen. Ons eerste Spaanse hondenras is de ongelooflijk krachtige Spaanse Mastiff, 28 tot 35 centimeter lang op de schouder.

Ze hebben een groot hoofd met een hangende huid die ze een slaperige maar nobele uitdrukking geeft. Het Spaanse Dogo-ras werd geïntroduceerd in gebieden van Zuid-Europa door de Alanos, die hun honden samen fokten om de Dogo's te creëren. Twaalf Spaanse hondenrassen worden erkend door zowel de Fédération Cynologique Internationale als door de Real Sociedad Canina de España, en nog eens twaalf door de Real Sociedad alleen. Wanneer honden deze aandoening hebben, houden ze hun achterbeen vaak een paar seconden omhoog voordat ze het op de grond vervangen.

De Pyrenese mastiff is een intelligente veebewachtershond uit de Pyreneeën, die varieert van Spanje en Frankrijk. Net als bij de Golden Retriever hebben deze Spaanse honden golvend haar van gemiddelde lengte dat typisch blond of zwart is. Onthoud ook dat Podencos waarschijnlijk geen beginnershond zijn - ze zijn intelligent, koppig, hebben een sterke prooidrift en weinig terugroepactie en hebben veel beweging nodig - een grote beveiligde tuin is een must. In 1675 verklaarde de Dauphin in het hof van koning Lodewijk XIV het ras echter als een koninklijke hond van Frankrijk, en het werd al snel een ras van Franse adel waarin ze werden gebruikt om landgoederen te bewaken.

Dat gezegd hebbende, is de veiligste manier om kersenoog te behandelen, een dierenarts te bezoeken die kan helpen om de gezondheid van de ogen op lange termijn voor uw hond te garanderen. De Baskische herdershond, ook wel bekend als Euskal Artzain Txakurra is een Baskisch hondenras, oorspronkelijk gebruikt om schapen en runderen te herderen. Maar al snel merken mensen dat deze honden die van de Canarische Eilanden komen vriendelijk en vrolijk zijn. De oorspronkelijke honden vonden hun weg naar Spanje in de tijd dat de handel tussen de Britse eilanden en de regio Jerez populair was.

Het ras is afstammelingen van oude Oost-Europese en Indiase werkhonden en werd geïntroduceerd door nomadische stammen die ze oorspronkelijk fokten vanwege hun werkkwaliteiten. Maar wist je dat het land van flamencodansen en tapas ook de thuisbasis is van enkele van de meest unieke en ongelooflijke Spaanse hondenrassen?. .