Wat is de inheemse hond van spanje?

Spaans Galgo Misschien wel de meest herkenbare van alle rassen die afkomstig zijn uit Spanje, de Galgo Espanol is gemakkelijk te verwarren met de windhond. Ze worden vaak de Spaanse windhond genoemd. Hoewel ze iets kleiner zijn, zien ze er hetzelfde uit en hebben ze een vergelijkbaar temperament. De Spaanse windhond valt op tussen alle windhondenrassen door zijn gestileerde uiterlijk en helaas door het ernstige misbruik dat hij momenteel in Spanje lijdt.

Honderden windhonden worden jaarlijks verlaten en geslacht, en dit gebeurt aan het einde van het jachtseizoen of wanneer ze niet langer nuttig zijn voor windhondenraces. De Spaanse windhond wordt ook beschouwd als een van de snelste hondenrassen ter wereld. De oorsprong van de Spaanse windhond gaat terug tot de tweede eeuw voor Christus. Net als andere hondenrassen heeft het in de loop van de tijd ongelooflijke veranderingen ondergaan.

Het valt op door zijn gestileerde, dunne en sterke lichaam. Bovendien heeft het een korte en gladde vacht die in verschillende tinten kan verschijnen, zoals donker of lichtbruin, zwart, wit en roodachtig. De zorg voor Spaanse windhonden moet zich richten op wandelingen, voldoende lichaamsbeweging, rust en mantelzorg, vooral in koude klimaten. De Spaanse windhond wordt erkend door de FCI.

Voor meer informatie raden we aan ons artikel te lezen waarin we bespreken hoe je voor een Spaanse windhond kunt zorgen. De Podenco Canario, ook wel bekend als de Canarische hond, is een hondenras dat endemisch is op de Canarische Eilanden en werd traditioneel gebruikt voor de jacht op konijnen. Dit hondenras heeft een uitstekend reukvermogen, zicht en gehoor. Het maakt deel uit van de grote Spaanse hondenrassen en reikt tussen 53 en 60 centimeter aan het kruis.

De kanarie Podenco is herkenbaar aan zijn puntige oren en strakke effen mantel, van intens rood (in kleur) met witte vlekken. De Canarische eilandhond wordt erkend door de FCI en de Spaanse Royal Canine Society. De Valenciaanse podenco, zoals de naam al doet vermoeden, komt oorspronkelijk uit de regio Valencia, Spanje en staat ook bekend als Xarnego. Dit Spaanse hondenras werd oorspronkelijk gebruikt voor de jacht op konijnen en onderscheidt zich momenteel als een ongelooflijk actieve hond.

De Ibizaanse hond, ook wel bekend als de Ibizaanse Warrenhond, komt oorspronkelijk uit de eilanden Mallorca, Ibiza, Formentera en Menorca. Het is een primitief hondenras waarvan wordt vermoed dat het is geïntroduceerd door de Feniciërs, de Carthagers en de Romeinen. Dit hondenras is oorspronkelijk ontwikkeld voor de jacht op konijnen en wild. Bekend om zijn wonderbaarlijke neus, meet hij ook tussen de 67 en 72 centimeter aan het kruis.

De Ibizaanse hond draagt een gladde korte of lange vacht, die in kleur varieert van vuurtinten vermengd met wit en wordt herkend door de FCI. De Andalusische Hound Manteno is een ander Spaans jachthondenras dat oorspronkelijk werd gebruikt voor de jacht op konijnen. Deze honden worden gekenmerkt door hun kleine formaat, korte benen en behendige lichaam. Ze presteren echter beter als jachthonden in gebieden met schaarse en lage vegetatie (vanwege hun kleine pootjes).

Dit hondenras, afkomstig uit Andalusië, is zowel vriendelijk als actief. Het wordt erkend door de Spaanse Royal Canine Society. Dit middelgrote Spaanse hondenras meet tussen de 40 en 50 cm aan het kruis en draagt een overvloedige, krullende en wollige mantel. De rasstandaard wordt erkend door de FCI.

Voor meer informatie over dit mooie hondenras, raden we aan ons artikel te lezen waarin we alles bespreken wat je moet weten over de zorg voor de vacht van een Spaanse waterhond. De Spaanse hond of Sabueso Español is een hondenras waarvan de oorsprong teruggaat tot de veertiende eeuw, toen het werd gebruikt voor de jacht op zowel grote als kleine dieren. Dit middelgrote hondenras heeft een korte vacht en een ietwat trieste gezichtsuitdrukking. Hij meet tussen de 48 en 57 cm hoog aan het kruis en de mantel is wit en oranje.

Het wordt erkend door de FCI. De Pachón Navarro is een groot Spaans jachthondras dat meestal 60 cm bereikt aan het kruis, met een gewicht van ongeveer 30 kilogram. Het is een actief hondenras met gevallen oren en een korte, strakke en gladde vacht. Dit grote Spaanse hondenras wordt erkend door de Spaanse Royal Canine Society.

De Burgos-aanwijzer, ook wel bekend als de Burgalese Pointer of Perdiguero de Burgo, werd ontwikkeld in Castilla y León. Het valt op als een sterk, gehoorzaam en vooral rustig hondenras. Het maakt deel uit van de grote Spaanse hondenrassenlijst, die tussen 59 en 67 cm aan het kruis reikt. Dit ras wordt erkend door de FCI.

De Pyrenese Mastiff is een liefdevol, nobel, moedig en zeer actief Spaans hondenras. Het kan een aanzienlijke hoogte bereiken, meer dan 72 cm aan het kruis. De Presa Canario, ook wel bekend als de Canarische Mastiff of Dogo Canario, is een nationaal symbool van de Canarische eilanden. Dit is een extreem oud hondenras, bekend om zijn nobele en trouwe karakter.

De Presa Canario is een groot Spaans hondenras dat tussen de 56 en 66 cm kan reiken aan het kruis. Helaas dreigt dit ras, erkend door de FCI, met uitsterven. De Perro de Presa Mallorquin, ook wel bekend als Ca de Bou, is een hondenras van het Molosssische type met een sociaal, gehoorzaam en kalm karakter. Het is middelgroot, reikt tussen 52 en 58 cm aan het kruis en wordt herkend door de FCI.

De Majorca herdershond, ook bekend als Ca de Bestiar, is een gedomesticeerd hondenras uit Mallorca. Deze Spaanse herdershond valt op door zijn onmiskenbare zwarte mantel. Hij is groot van formaat en kan aan het kruis tussen de 62 en 73 cm meten. De Majorca Shepherd dog wordt erkend door de FCI.

Het blik de Palleiro, ook wel bekend als de Galicische herdershond, komt oorspronkelijk uit Galicië. Dit Galicische hondenras is oorspronkelijk ontwikkeld voor sierkunst en kan 60 of 62 cm bereiken aan het kruis. Het wordt momenteel erkend door de Club Can de Palleiro. We beëindigen onze uitgebreide lijst met Spaanse hondenrassen en presenteren de Villano de Las Encartaciones.

De Villano-hond, oorspronkelijk uit Vizcaya, werd vroeger gebruikt voor de jacht op groot wild. Dit middelgrote Spaanse hondenras wordt gekenmerkt door zijn compacte lichaamsstructuur en krachtige kaak. Hij kan tussen de 55 en 63 cm aan het kruis meten. Als u soortgelijke artikelen wilt lezen als Spaanse hondenrassen- Top 26, raden we u aan onze categorie Vergelijkingen te bezoeken.

Spaanse windhonden hebben zulke indrukwekkende jachtvaardigheden dat ze ooit de voorkeur kregen van Spaanse koningen. Hoewel het behendige en actieve honden zijn, hebben ze geen probleem om zich in huis te nestelen terwijl hun familieleden om hen heen leven. Ze zijn helder en attent, waardoor ze goede waakhonden zijn voor het huishouden. De Spaanse Mastiff is de grootste van alle Spaanse inheemse hondenrassen en is de zwaarste van de LGD's.

Als je eigenaar bent van een Ibizaanse hond, heb je waarschijnlijk veel mooie verhalen te vertellen over de geschiedenis van je hond. Dit oude hondenras bleef de komende 2000 jaar onbedorven op de eilanden. Vanwege zijn kleurrijke geschiedenis en uitzonderlijke elegantie en atletische vaardigheden, zal de Ibizaanse hond op natuurlijke wijze de aandacht van hondenliefhebbers trekken. De Ibizaanse hond heeft echter ook een aanhankelijke, kinderlijke kant.

Als je bij hem gaat wonen, is het beter om gevoel voor humor te hebben. Deze slanke, stekelige zithond is vergelijkbaar met andere Iberische rassen zoals de Ibizaanse hond, de Portugese Podengo, klopknieën, de Maneto en de PodencoCanario. Naast hun rol als werkhond is de Spaanse Alano een goede metgezel en waakhond. Ze zijn toegewijd en loyaal aan hun familie.

INTERESSANTE FEITEN Sommige mensen geloofden dat de Papillon eigenlijk afkomstig was uit China van een hond die uiteindelijk de Pekinees werd. De Spaanse Waterhond heeft een korter erfgoed van slechts een paar honderd jaar en zijn oorsprong is een beetje vaag. Het zijn uitstekende waakhonden en werken meestal om de eigenschappen van hun baasjes te beschermen, dag en nacht. Ze komen van het Spaanse eiland Mallorca en zijn het resultaat van inteelthonden die ergens in de jaren 1900 naar het eiland werden gebracht.

Jagers en boeren gebruikten deze honden om de dieren te vangen en vast te houden totdat ze konden aankomen om de moord af te maken, of in het geval van vee, de koe te markeren of te vaccineren. Ze kunnen een beetje beschermend zijn en hebben de neiging enigszins territoriaal te zijn, dus er is veel gezelligheid nodig voor deze honden. Dit Spaanse hondenras is aan de kleinere kant en heeft kort, glad haar dat zwart is met bruine markeringen. Het zijn relatief rustige honden als ze volwassen zijn, maar zoals bij alle rassen kunnen ze nogal turbulent (energiek) zijn op momenten dat ze jong zijn, maar eenmaal volwassen zijn het vrij rustige en rustige honden.

Deze sociale kleine honden hebben een krachtige bouw en verhalende ogen waardoor ze snelle vrienden van vreemden zijn. Ze kwamen tot stand door fokprogramma's die verschillende Mastiff-rassen en lokale veehonden op de Canarische Eilanden kruisen. Met socialisatie en training zou het een gehoorzame, goed opgevoede en intelligente hond zijn met veel energie. In de jaren vijftig en zestig gingen deze honden snel in verval toen traditionele landbouwmethoden begonnen uit te sterven.

Gezien hun grootte, kracht en aard werden ze oorspronkelijk gebruikt als waakhonden om herders en hun kuddes Marino-schapen te beschermen. .