Welke hond is geen 1 hond ter wereld?

De Labrador Retriever staat op de eerste plaats, en deze vriendelijke favoriet was Nee. Hieronder vindt u gerangschikte jaarlijkse lijsten van AKC-erkende rassen. De Labrador Retriever is's werelds populairste hond. Een van de vele redenen voor de populariteit van de Labrador is de grote variëteit waarin de hond langskomt.

Labradors kunnen sterk verschillen in vachtkleur, pigmentatie en zelfs grootte. Vanwege hun vriendelijke en extraverte karakter zijn Labradors fantastische gezinshonden en worden ze tegenwoordig in de eerste plaats als zodanig beschouwd. Ze worden echter ook gebruikt als werkhonden, voornamelijk in de hulp van gehandicapten en voor therapiewerk. De Duitse herdershond is een directe afstammeling van de Continentale Herdershond van Europa die gewend was om, niet verwonderlijk, schapen te hoeden en boeren te helpen bij andere werken.

Ergens in de jaren 1800, tijdens de industriële revolutie, vond de Duitse variant vervolgens steeds meer zijn weg naar stedelijke gebieden, waar hij de favoriete hond was die werd gebruikt voor huisbescherming. Tegenwoordig wordt de Duitse herder zowel als huisdier- of gezinshond als werkhond gebruikt in de landbouw of, bijvoorbeeld, in politiewerk. Eigenaren waarderen de grote loyaliteit die Duitse herders tonen aan hun meesters en hun menselijke families. Duitse herders vertonen ook aantoonbaar een ruim boven het gemiddelde intelligentieniveau voor honden.

Dit fijne en welverdiende algemene beeld maakte de Duitse herder het op één na populairste hondenras ter wereld. Als ultieme hond zijn poedels de afgelopen decennia over de hele wereld aanzienlijk aan populariteit gewonnen. Poedels kunnen sterk variëren in uiterlijk, niet alleen door de kleur van hun vacht, maar ook in hun grootte. Hoewel ze er misschien niet altijd zo uitzien, behoren poedels tot de meest intelligente hondenrassen.

Dit maakt ze tot een heel sociaal, maar tegelijkertijd ook erg aardig en onderhoudsarm ras. Geen wonder dat zoveel gezinnen over de hele wereld verliefd werden op hun poedels. Het zijn misschien wel de kleinste honden ter wereld, maar Chihuahua's behoren ook tot de oudste nog bestaande hondenrassen ter wereld. De oude beschavingen van het moderne Mexico waren al bekend met de kleine, schattige hond.

De Chihuahua is daarom ook een van de weinige nog levende hondenrassen die niet in Europa zijn oorsprong vond. Chihuahua's worden meestal als honden gehouden en worden vaak beschreven als de „katten onder honden”, omdat ze in veel situaties katachtig gedrag vertonen. Tegelijkertijd staan Chihuahua's ook bekend om hun grote loyaliteit aan hun eigenaar. Ondanks hun kleine omvang kan dit niet zelden leiden tot overbezorgd gedrag in waargenomen gevarensituaties.

De Golden Retriver is een genetisch familielid van de Labrador en deelt de meeste eigenschappen van de Labrador. Er is echter minder variatie tussen de individuele honden van dit ras in vergelijking met Labradors. Alle Golden Retrievers zijn blond tot geelachtig bruinachtig goud. Golden Retrievers behoren ook tot de intelligentste honden op aarde en staan net als de Labradors bekend om hun vriendelijkheid en gezelligheid.

Ze hebben daarom de voorkeur als therapiehond of hulphond voor mensen met een handicap of speciale behoeften. Natuurlijk worden ze ook veel gebruikt als huisdier en gezinshond. Weet jij welke hondenrassen het populairst zijn? Van retrievers tot Duitse herders, bekijk deze verrassende Top 10-lijst van de meest populaire hondenrassen. De American Kennel Association heeft hun statistieken vrijgegeven over de meest populaire hondenrassen in de Verenigde Staten, en het is niet verrassend dat sommige favorieten aller tijden bovenaan de lijst stonden.

Van klassieke pups zoals de Golden Retriever en de Duitse herder, tot enkele verrassingen zoals de Bulldog en Rottweiler, hier zijn de 10 meest populaire hondenrassen. Ondanks een groot en soms intimiderend uiterlijk, zijn Duitse herders vaak zachtaardige, intelligente honden met de reputatie hardwerkende en loyale huisdieren te zijn. Het hoge niveau van intelligentie, nieuwsgierige aard en scherpe zintuigen van de Duitse herder maken ze tot een populaire waakhond, en ze staan erom bekend dat ze hun familie en territorium zeer beschermend zijn. Net als de Labrador Retriever staat de Golden Retriever bekend om zijn vriendelijke karakter, slimheid en vaardigheden als werkhond.

Vaak gebruikt als geleidehond, maakt de loyale en speelse instelling van de Golden Retriever ze een populaire keuze voor gezinnen met kleine kinderen. Schattig, compact en gelijkmatig gehumeurd, Beagles werden oorspronkelijk gefokt als jachthonden, dankzij hun vermogen om prooien van grote afstanden op te snuiven. Beagles staan ook bekend om hun vermogen om snel op te warmen voor vreemden, waardoor ze minder dan ideaal zijn als waakhonden, maar geweldig voor sociale eigenaren. Over het algemeen gehoorzaam en ontspannen, is een van de aantrekkelijkste eigenschappen van de Bulldog het gebrek aan ruimte en zware lichaamsbeweging die ze nodig hebben.

Volgzaam en vriendelijk, Bulldogs zijn ideaal voor mensen met kleine huizen en werven. Klein en schattig, de Yorkshire Terrier is een populaire hond voor mensen met allergieën (hun jassen, hoewel niet hypoallergeen, zijn minder vatbaar voor afstoten). Yorkshire Terriers, een zeer actief pup ras, zijn een relatief gemakkelijke hond om te trainen, maar soms onstuimig en luid. Bekend om extreme loyaliteit en een speelse maar beschermende houding, Boxers zijn intelligente honden, hoewel koppig en niet altijd het gemakkelijkst te trainen.

De naam van het ras zou gebaseerd zijn op hun neiging om op hun achterpoten te staan en"doos” met hun poten. De poedle is gefokt in middelgrote, miniatuur- en speelgoedmaten en is een actieve, intelligente hond met een voorliefde voor onheil. Hun talent voor onstuimig spel wordt ongetwijfeld weerspiegeld in hun naam, aangezien het woord poedle zich ruwweg vertaalt naar het Duitse woord pudle, wat betekent „rondspatten”. Portugese waterhonden vinden het ook leuk om geaaid te worden en zijn vriendelijk tegen vreemden.

Wees gewaarschuwd dat verveling, net als veel grotere honden, ervoor kan zorgen dat ze destructief worden. Met hun grote bruine ogen en smileygezichten is het onmogelijk om niet verliefd te worden op een Labrador Retriever, en je kunt garanderen dat het ook niet lang duurt voordat ze verliefd op je worden. Deze lieve pups zijn loyaal en altijd blij om in de buurt van mensen te zijn. Poedels worden vaak verkeerd voorgesteld als snooty of afstandelijk, maar dit kan niet verder van de waarheid zijn.

Dit aanhankelijke ras is buitengewoon liefdevol en brengt graag tijd door met hun baasjes. Ze zijn ook echt intelligent en vormen de perfecte metgezel voor elk gezin. Een vriendelijke hond met een happy go lucky houding, de Ierse Setter is een geweldige gever van genegenheid. Deze honden hebben veel energie, maar ze zijn altijd in voor een leuke tijd en hun liefde voor lichaamsbeweging maakt ze tot een geweldige wandelmetgezel voor zowel volwassenen als kinderen.

Als u erover denkt om een hond voor uw gezin te kopen, wilt u ervoor zorgen dat u een ras kiest dat perfect is voor uw gezin. Dit zijn onze top 10 hondenrassen voor gezinnen. Oorspronkelijk gedomesticeerd met het oog op jacht en andere functionele taken, zijn honden sindsdien echte metgezellen van ons mensen geworden. De Frenchie dateert uit de late jaren 1800, toen kantmakers in Engeland met hun Bulldogs ter grootte van speelgoed naar het noorden van Frankrijk verhuisden.

Beroemd om zijn gigantische grootte, is de grootste levende hond ter wereld een Duitse Dog genaamd Freddy, van 103,5 cm. De heldere, intuïtieve honden houden er ook van om vrienden te maken met mensen en andere honden, en zijn meestal gefascineerd door wat er om hen heen gebeurt, voegde ze eraan toe. Ze hebben een bijzonder dichte botstructuur vanwege hun grootte en kunnen een dominante persoonlijkheid hebben, vooral rond andere honden. De American Pit Bull Terrier wordt momenteel niet erkend op de hondenrassenlijst van de AKC, en veel andere landen hebben rasbeperkingen opgelegd of eigendom verboden.

Actieve mensen zijn vaak fans van de Duitse kortharige aanwijzer omdat de honden zo energiek zijn en geweldige hardlooppartners en jachtgenoten kunnen zijn. De geschiedenis van de Bulldog gaat terug tot de dertiende eeuw, toen deze dappere honden werden gebruikt in het onsmakelijke tijdverdrijf van stierenaas. Labs zijn gefokt om te behagen en speelse metgezellen te zijn, en zijn slim en worden vaak gekozen als geleidehonden en hulphonden voor blinde of autistische personen. In feite is de kampioen Duitse herder Manhattan, die Westminster won in 1987, een van Frei's favoriete showhonden van elk ras.

Deze vertrouwde metgezellen werken vaak als politiehonden en hulphonden omdat ze fel loyaal zijn aan hun belangrijkste verzorgers. De Bulldog neemt de kroon voor het populairste hondenras ter wereld, volgens gegevens van Google Trends - het verslaan van de Duitse herder en Labrador Retriever ternauwernood. .