Wat zijn de 5 populairste hondenrassen ter wereld?

De meest populaire hondenrassen ter wereld zijn te vinden in hondenshows, in huizen en gezinnen, en zelfs als harde werkers op allerlei gebieden, Labrador Retriever, Bulldog. Elk jaar publiceert de American Kennel Club onze ranglijst van de meest populaire hondenrassen op basis van AKC-registratiestatistieken voor het voorgaande jaar. De Labrador Retriever, een goedaardige en eeuwige gezinsgenoot, is een constante favoriet over de hele wereld. Dit goedaardige dier heeft een roedelmentaliteit en het is bekend dat het afkomstig is uit Canada, waar het werd gefokt om vis te vangen.

Weet jij welke hondenrassen het populairst zijn? Van retrievers tot Duitse herders, bekijk deze verrassende Top 10-lijst van de meest populaire hondenrassen. De American Kennel Association heeft hun statistieken vrijgegeven over de meest populaire hondenrassen in de Verenigde Staten, en het is niet verrassend dat sommige favorieten aller tijden bovenaan de lijst stonden. Van klassieke pups zoals de Golden Retriever en de Duitse herder, tot enkele verrassingen zoals de Bulldog en Rottweiler, hier zijn de 10 meest populaire hondenrassen. Ondanks een groot en soms intimiderend uiterlijk, zijn Duitse herders vaak zachtaardige, intelligente honden met de reputatie hardwerkende en loyale huisdieren te zijn.

Het hoge niveau van intelligentie, nieuwsgierige aard en scherpe zintuigen van de Duitse herder maken ze tot een populaire waakhond, en ze staan erom bekend dat ze hun familie en territorium zeer beschermend zijn. Net als de Labrador Retriever staat de Golden Retriever bekend om zijn vriendelijke karakter, slimheid en vaardigheden als werkhond. Vaak gebruikt als geleidehond, maakt de loyale en speelse instelling van de Golden Retriever ze een populaire keuze voor gezinnen met kleine kinderen. Schattig, compact en gelijkmatig gehumeurd, Beagles werden oorspronkelijk gefokt als jachthonden, dankzij hun vermogen om prooien van grote afstanden op te snuiven.

Beagles staan ook bekend om hun vermogen om snel op te warmen voor vreemden, waardoor ze minder dan ideaal zijn als waakhonden, maar geweldig voor sociale eigenaren. Over het algemeen gehoorzaam en ontspannen, is een van de aantrekkelijkste eigenschappen van de Bulldog het gebrek aan ruimte en zware lichaamsbeweging die ze nodig hebben. Volgzaam en vriendelijk, Bulldogs zijn ideaal voor mensen met kleine huizen en werven. Klein en schattig, de Yorkshire Terrier is een populaire hond voor mensen met allergieën (hun jassen, hoewel niet hypoallergeen, zijn minder vatbaar voor afstoten).

Yorkshire Terriers, een zeer actief pup ras, zijn een relatief gemakkelijke hond om te trainen, maar soms onstuimig en luid. Bekend om extreme loyaliteit en een speelse maar beschermende houding, Boxers zijn intelligente honden, hoewel koppig en niet altijd het gemakkelijkst te trainen. De naam van het ras zou gebaseerd zijn op hun neiging om op hun achterpoten te staan en"doos” met hun poten. De poedle is gefokt in middelgrote, miniatuur- en speelgoedmaten en is een actieve, intelligente hond met een voorliefde voor onheil.

Hun talent voor onstuimig spel wordt ongetwijfeld weerspiegeld in hun naam, aangezien het woord poedle zich ruwweg vertaalt naar het Duitse woord pudle, wat betekent „rondspatten”. Voorheen zou het bepalen van de meest populaire hondenrassen ter wereld uitgebreid (en bijna onmogelijk) onderzoek hebben vereist. En bovendien publiceren niet alle landen, zoals de American Kennel Club, registratiestatistieken. We hebben allemaal onze favoriete hondenrassen als hondenliefhebbers.

Soms worden onze voorkeuren meestal beïnvloed door onze opvoeding of eerdere ervaringen met specifieke honden. Sommigen van ons hebben bijvoorbeeld goede herinneringen aan de Golden Retriever of Duitse herder die we als kind hadden, of we hebben misschien onze volwassenheid doorgebracht met. In een notendop, we hebben ons allemaal gerealiseerd hoeveel onze hondenmetgezellen ons leven kunnen verbeteren. De altijd trouwe Duitse herdershond bevindt zich regelmatig aan de top van de meest populaire hondenrassen, niet alleen in Amerika, maar ook in de wereld, en het is gemakkelijk in te zien waarom.

Dankzij hun kalme, zelfverzekerde karakter willen deze waakhonden graag behagen en snel leren. Volgens de Fédération Cynologique Internationale (FCI) is de Engelse naam van dit ras Duitse herdershond. In het Verenigd Koninkrijk werd het ras officieel erkend als de Elzasser Wolvenhond van na de Eerste Wereldoorlog tot 1977, toen het werd omgedoopt tot de Duitse herder. Hoewel de Duitse herder het uiterlijk van een wolf heeft, is het een vrij modern hondenras te wensen.

Dit hondenras is capabel en intelligent. Zijn loyaliteit en moed zijn ongeëvenaard en het is ongelooflijk aanpasbaar. Duitse herders, ongeacht hun raszuivere stamboom, zijn te vinden in schuilplaatsen en rasspecifieke reddingsacties. Bovendien zijn ze behoorlijk actief en vinden ze het leuk om een klus te klaren.

Als gevolg hiervan hebben ze voldoende dagelijkse lichaamsbeweging nodig om te voorkomen dat ze ondeugend of gespannen worden. Duitse herders hoeden hoektanden die aanvankelijk werden ontwikkeld om schapen te hoeden. Sindsdien zijn ze het favoriete ras geweest voor een verscheidenheid aan werken, zoals hulp bij gehandicapten, politie- en militaire rollen, zoeken en redden en handelen, vanwege hun kracht, trainbaarheid, gehoorzaamheid en inlichtingengedrag. Een Duitse herdershond heeft meestal een lange nek die wordt verlaagd wanneer hij in een snel tempo beweegt en bij stalking en verhoogd wanneer het spannend is.

Bovendien hebben ze een bossige staart die zich uitstrekt tot aan de hak. Duitse herders hebben een dikke ondervacht en een dubbele vacht die dicht en dicht is. De jas is verkrijgbaar in twee verschillende lengtes, waaronder medium en lang. Omdat het gen voor lang haar recessief is, is de langharige variant ongebruikelijker.

Zoals hun naam al doet vermoeden, zijn Duitse herdershonden een ras dat zijn oorsprong vindt in Duitsland. Vanaf het einde van de 19e eeuw werden ze geproduceerd door verschillende hoedende rassen te kruisen, waarvan het ras veel tests heeft ondergaan en snel vorderde. Het is geen verrassing dat de Duitse herder zo populair is, gezien hun dappere, intelligente en zachte houding. Deze veelzijdige werkhond heeft een sterk verlangen om te behagen en pakt snel nieuwe vaardigheden op.

Hoewel Duitse herders dominant kunnen zijn, zullen ze de rest van hun leven trouwe vrienden zijn met constante trainings- en gehoorzaamheidslessen. Ondanks het feit dat Duitse herders zijn opgevoed om te werken en graag taken willen uitvoeren, zijn ze uitstekende gezinshonden als hun baasjes tijd kunnen besteden aan regelmatige gehoorzaamheidstraining en elke dag een uur of meer intensieve lichaamsbeweging. Dit ras zit niet graag op de bank en moet dagelijks actief zijn om gelukkig te zijn. Laat je gewoon niet misleiden door hun plechtige uiterlijk Duitse herders zijn speelse honden die graag tijd doorbrengen met hun baasjes.

In werkelijkheid zijn het aanhankelijke honden die hun baasjes zelden met rust laten. Als gevolg hiervan, ze mogen niet langdurig eenzaam worden gelaten, omdat hun verlatingsangst agressief kan worden als ze te lang alleen worden gelaten. Bovendien, het zou het beste zijn als u uw Duitse herder vanaf jonge leeftijd socialiseert, zoals bij elk ander ras. Volgens de AKC zal een goed aangepaste Duitse herdershond tolerant en medelevend zijn.

Trek ten slotte uw Duitse herder niet aan hun staart of een ernstige knijp in het oor, ook al lijken ze het te verdragen. Duitse herders zijn een populaire raskeuze die als werkhonden worden gebruikt. Ze staan erom bekend dat ze goed zijn in het uitvoeren van taken en gemakkelijk te trainen zijn en instructies volgen. Ze staan ook vooral bekend om hun politiewerk, waar ze worden gebruikt om criminelen op te sporen, verdachten op te sporen en vast te houden en onrustige gebieden te patrouilleren.

Bovendien zijn er ook aanzienlijke aantallen Duitse herdershonden gebruikt door het leger. Ze zijn opgeleid voor verkenningstaken en worden gebruikt om soldaten te waarschuwen voor vijanden, boobytraps en andere gevaren. Sommige militaire groepen hebben ook Duitse herdershonden getraind om vanuit vliegtuigen of als antitankwapens te parachutespringen. De Duitse herdershond is een van de meest gebruikte rassen in een reeks geurwerkrollen.

Deze rollen omvatten kadaver zoeken, zoeken en redden, en detectie van explosieven, verdovende middelen, versnellers en mijnen. Ze zijn zeer geschikt voor deze werklijnen vanwege hun uitstekende reukvermogen en het vermogen om te werken, ongeacht afleiding. In feite was er een tijd dat het ras van de Duitse herder bijna uitsluitend werd gebruikt als geleidehond voor visueel gehandicapten. Bovendien worden Duitse herders tot nu toe gebruikt voor het hoeden en verzorgen van schapen grazen in weilanden in de buurt van akkervelden en tuinen.

Hun taak is om de grenzen te patrouilleren om te voorkomen dat schapen binnendringen en om schade aan de gewassen te veroorzaken. Duitse herders zijn doorgaans gezond; ze zijn echter vatbaar voor sommige gezondheidsproblemen, net als alle rassen. Hoewel niet alle Duitse herders een of meer van deze ziekten kunnen oplopen, is het van vitaal belang om hiervan op de hoogte te zijn als je erover nadenkt om er een te krijgen. De inteelt die vroeg in het leven van de Duitse herder wordt beoefend, is verantwoordelijk voor enkele van de meest voorkomende kwalen van het ras.

Een typisch voorbeeld van deze aandoening is heup- en elleboogdysplasie, die later in het leven een hond pijn of zelfs artritis kan veroorzaken. Bovendien hebben Duitse herders een verhoogd risico op de ziekte van Von Willebrand (een veel voorkomende erfelijke bloedingsafwijking) en exocriene pancreasinsufficiëntie (een degeneratieve pancreasaandoening). Deze ziekte treft ongeveer 1% van de populatie Duitse herdershonden in het Verenigd Koninkrijk. De meest voorkomende vorm van behandeling zijn pancreassupplementen, die met voedsel worden ingenomen.

Vanwege de hyperactiviteit van hun cerumenproducerende klieren hebben Duitse herdershonden een lage incidentie van oorinfecties. Volgens een recent onderzoek in het Verenigd Koninkrijk hebben Duitse herders een mediane levensverwachting van 10,95 jaar, wat typerend is voor een hondenras van hun grootte. De Labrador Retriever, meestal afgekort tot Lab of Labrador, is vaak gerangschikt als een van de meest populaire hondenrassen ter wereld, met name in de westerse landen. Het is ook vaak gerangschikt als het meest populaire hondenras in de VS, S.

Al meer dan tien jaar, gebaseerd op de jaarlijkse door AKC gepubliceerde statistieken. De Franse Bulldog is de afgelopen jaren populair geworden en sprong twee plaatsen hoger dan vorig jaar. Het is onwaarschijnlijk dat ze de Labrador zullen inhalen, maar ze zijn met een behoorlijke marge het populairste kleine ras. Franse Bulldogs hebben een schattige persoonlijkheid gecombineerd met lage tot matige trainingsvereisten.

Ze zijn een geweldige keuze voor het leven in de stad. Franse Bulldogs zijn echter duur en hebben een paar gezondheidsproblemen waarover eigenaren moeten lezen voordat ze de sprong wagen. De Beagle is ongelooflijk loyaal, maar ze hebben ook een onafhankelijke streak die je zult zien wanneer ze de geur van iets interessants opvangen. Dit is een vrolijk en gelukkig ras dat hun baasjes altijd laat glimlachen.

Ze zijn dol op gezelschap, wat gezien hun geschiedenis als roedelhond niet verrassend is. Beagles zijn een actief ras, maar ze mogen niet van de lijn worden gelaten, anders kunnen ze weglopen. Hun liefde voor het volgen van geuren is zo sterk, ze zullen vaak proberen hekken te springen of eronder te graven om dat pad te volgen. De gespierde en sterke Rottweilers zijn ongelooflijk zachtaardig en loyaal rond hun families, maar ze delen hetzelfde deel van hun karakter niet met vreemden.

Ze kunnen een beetje afstandelijk zijn tegenover mensen die ze niet kennen, maar ze zullen er niet van weerhouden hun dierbaren te laten weten hoeveel ze van hen houden. Rottweilers hebben veel energie, wat in combinatie met hun intelligentie betekent dat ze een huis nodig hebben waar ze regelmatig veel mentale en fysieke lichaamsbeweging krijgen. Doorzoek onze database met meer dan 8089 berichten met actuele informatie van onze experts en dierenartsen. Het is ook een van de meest populaire hondenrassen in de Verenigde Staten en wereldwijd, over het algemeen om goede redenen.

De populariteit van de Franse bulldog blijft stijgen en is nu het op een na populairste hondenras in de U... Verwacht veel vragen van de fokker, want ze moeten weten of je huis geschikt is voor een van hun puppy's. Spoel de hond na het schuimen en schrobben voorzichtig en voorzichtig af (te beginnen met het hoofd, het gezicht en vervolgens het hele lichaam) met warm water (vrij van shampoo). Voordat u besluit een stamboomhond te kopen, vraagt u om het stamboomcertificaat van vijf generaties van de hond te bekijken.

Bovendien kunnen honden eenzaamheid verlichten, stress, depressie en angst verminderen, speelsheid en lichaamsbeweging aanmoedigen en zelfs uw cardiovasculaire gezondheid verbeteren. Franse buldoggen waren vroeger uitstekende ratters naast gezelschapshonden; echter, hun primaire taak is nu om fantastische familievrienden te zijn en honden te laten zien. Dit ras heeft veel energie, brengt graag tijd door met hun gezin en heeft een ongelooflijk vriendelijke aard. In een tijd waarin er meer gezinnen met honden zijn dan met kinderen, is het geen verrassing dat de rassen sterk variëren, van grote waakhonden tot behendige herders, tot kleine speelgoedrassen en alles daartussenin.

Raadpleeg, afhankelijk van de grootte, dieetbeperkingen en tanden van uw hond, uw dierenarts over de soorten botten die geschikt zijn voor hen. De bestaande retrieverrassen waren toen niet in staat om gevallen wild van zowel land als water op te halen vanwege het regenachtige klimaat en de steile topografie van de locatie. Hoewel deze rassen erg populair zijn, zijn ALLE honden gelijk, wachtend op een mens om lief te hebben en in ruil daarvoor bemind te worden. Rasclubs zoals de Bulldog Club of America houden rechtstreeks toezicht op de redding van rassen, terwijl anderen, zoals de Golden Retriever Club of America, middelen aanbieden zoals fondsenwerving, online vermeldingen, coördinatie en subsidies aan verschillende lokale rasreddingsorganisaties.

Bovendien zou het het beste zijn als je je Duitse herder vanaf jonge leeftijd socialiseert, zoals bij elk ander ras. .