Wat zijn de 4 meest populaire hondenrassen in het VK?

Andere rijzende sterren zijn Labradors, Cockapoos en de intelligente Border Collie. Naast de meest populaire pups ontdekte Rover ook hoeveel pandemische pups er het afgelopen jaar zijn aangenomen, waarbij 42% van de respondenten zei dat ze een hond in hun huis hadden verwelkomd. Maar anderen hebben hun populariteit zien stijgen - hier zijn de top 13 van populairste rassen. Hier zijn de 13 zeldzaamste hondenrassen in het VK Dit zijn de 10 meest populaire puppynamen die door nieuwe hondenbezitters in het VK zijn gekozen vanwege lockdown Dit zijn de 10 grootste hondenrassen ter wereld - ze zijn enorm en schattig De nieuwe tophond is de Labrador Retriever, die zijn populariteit met 13 procent heeft zien toenemen over lockdown.

Labradors werden oorspronkelijk vanuit Canada in het VK geïmporteerd. De derde meest populaire hond in Groot-Brittannië is de Cocker Spaniel - die eigenlijk een van de twee verschillende rassen kan zijn, de Amerikaanse Cocker Spaniel of de Engelse Cocker Spaniel. Het is niet verwonderlijk dat Miniature Daschunds ook in de top 5 stonden, met meer mensen dan zelfs voordat ze vielen voor die schattige kleine benen. Familiefavorieten aller tijden, zoals de Golden Retriever en de Cocker Spaniel, namen ook de topposities in.

Meer dan 3 miljoen mensen in het VK werden het afgelopen jaar eigenaren van gezelschapsdieren. Op de derde plaats staat de Cocker Spaniel, deze lieve, vriendelijke honden hebben het afgelopen jaar een sprong in populariteit gezien. Er zijn nu meer dan twee keer zoveel Bulldogs in het VK dan tien jaar geleden en de opwaartse trend vertoont geen tekenen van stoppen. De Engelse Springerspaniël heeft de afgelopen 10 jaar ook een daling van 30% gezien, in een meer geleidelijke daling.

De afgelopen 12 maanden hebben niet alleen geleid tot een toename van het eigendom van puppy's, het heeft ook meer mensen ertoe aangezet om het buitenleven meer te waarderen - en het bezitten van een hond kan zeker de broodnodige inspiratie bieden voor die plattelandswandelingen. Bekijk enkele van de Dog Walking Guides van Ordnance Survey en blader door onze Top 50 hondenwandelroutes als u 'walkies' naar een hoger niveau wilt tillen. Het enige wat je hoeft te doen is je wandelschoenen afstoffen en minimaal £300 geld inzamelen voor een goed doel. Zoals je hierboven hebt gelezen, is de Labrador Retriever een van de populairste hondenrassen in het VK.

En hun liefde voor wandelen kan een van de redenen zijn waarom. De Berner Sennenhond is een serieus forse pup, ze kunnen tot 110 pond wegen. Rhodesian Ridgebacks zijn grote honden die tot 75 pond kunnen groeien. Beagles werden voor het eerst gefokt als sporthonden - honden volgen die werden gebruikt om kleine prooien op te snuiven tijdens jachten.

Het ras is gemaakt door buldoggen op ware grootte te kruisen met kleine terriers, om een miniatuur bulldog te maken. Ze zijn zich ook schijnbaar niet bewust van hun grootte en zullen het opnemen tegen elke hond, wat echte betekenis geeft aan het gezegde 'Het is niet de grootte van de hond in het gevecht, het is de grootte van het gevecht in de hond'. Met behulp van analyse van het aantal registraties van honden bij The Kennel Club was er een duidelijke toename van nieuwe honden ten opzichte van het voorgaande jaar - een stijging van 7,8%. Hun schattige uiterlijk, persoonlijkheid en vacht maken ze tot een van de meest populaire rassen voor therapiehonden in ziekenhuizen en verzorgingstehuizen.

Ze zijn vriendelijk voor iedereen, of ze nu een mens, hond of kat zijn, en ze zijn traag volwassen, wat betekent dat ze vaak tot laat volwassen zijn een puppy-achtige houding hebben. . Deze prachtige honden hebben tonnen energie, kunnen uren buiten blijven en kunnen worden getraind om een perfecte partner te worden om te wandelen - en tal van andere soorten buitenactiviteiten. Het ontwerp met pootafdruk op dit peuterbad voor honden maakt het superduidelijk wiens ruimte het is om af te koelen en te ontspannen op een warme dag.

Dit opvouwbare peuterbad voor honden is verkrijgbaar in meerdere maten, zodat u de juiste kunt kiezen die bij uw huisdier past. Gemengde rassen houden hun positie als tophond en zijn een mix van drie of meer rassen en staan vaak bekend als mutts of bastaarden. De mopshond is een van de meest herkenbare hondenrassen dankzij hun zeer unieke uiterlijk; een ronde, rimpelige kop, korte neus, onderschotkaak en af en toe zelfs 'schoonheidsplekken'. Op nummer zes is het de Cockapoo - die dus het populairste designerras in het VK blijkt te zijn.

De kruising tussen deze twee populaire rassen creëerde een hond met een hoge intelligentie met de geest van een poedels en de stevigheid, maar toch zoete temperament van een Cocker Spaniel; allemaal eigenschappen die ze tot een perfect familiehuisdier maken. .