Hoe heten honden in spanje?

Dit is een oud ras dat is gebruikt om vee te hoeden en te beschermen in het noordoosten van Spanje. Zeldzaam buiten hun thuisland, komen ze vaker voor in Europese landen dan in de Verenigde Staten. Hun kenmerkende lange jas hield ze warm tijdens het werken in de bergachtige en vaak kille Pyreneeën. De Catalaanse herdershond is een intelligent, gedreven en hardwerkend ras.

Ze zijn het meest geschikt voor een actief huis dat graag buiten tijd doorbrengt. Ze zijn slim en gemakkelijk te trainen, maar vereisen fysieke en mentale verrijking om gedragsproblemen te voorkomen. Het ras is ongelooflijk loyaal en beschermend. Hun neiging om te hoeden en te achtervolgen moet onder controle worden gehouden.

Iedereen zegt „perro” in het Spaans, dit is tenslotte de vertaling voor „hond. De Valenciaanse podenco, zoals de naam al doet vermoeden, komt oorspronkelijk uit de regio Valencia, Spanje en staat ook bekend als Xarnego. Dit Spaanse hondenras werd oorspronkelijk gebruikt voor de jacht op konijnen en onderscheidt zich momenteel als een ongelooflijk actieve hond. De Spaanse Mastiff is een zeer intelligente, mooie hond die van oudsher is vertrouwd om vee op de boerderij te beschermen.

Ze hebben enorme blokachtige hoofden en sterke gespierde lichamen die veel andere Spaanse hondenrassen in de schaduw stellen. Hun moedige houding weerhoudt hen ervan zich terug te trekken wanneer roofdieren hun gezicht laten zien. De Andalusische hond is efficiënt in de jacht en is loyaal aan de roedelleider. Hun visie is uitstekend, hun gehoor is geweldig en hun reukvermogen is verbluffend.

Hoewel dit smerig ogende hondenras niet wordt erkend door veel kennelclubs over de hele wereld, wordt het erkend door de Spaanse Royal Canine Society. Dit grote Spaanse hondenras heeft intense ogen en een onafhankelijke geest, waardoor ze in eerste instantie intimiderend lijken. Maar al snel merken mensen dat deze honden die van de Canarische Eilanden komen vriendelijk en vrolijk zijn. Traditioneel gebruikt om op konijnen te jagen, wordt de Podenco Canario nu ook vereerd als beschermend huisdier.

Spaanse windhonden hebben zulke indrukwekkende jachtvaardigheden dat ze ooit de voorkeur kregen van Spaanse koningen. Hoewel het behendige en actieve honden zijn, hebben ze geen probleem om zich in huis te nestelen terwijl hun familieleden om hen heen leven. Ze zijn helder en attent, waardoor ze goede waakhonden zijn voor het huishouden. Zoals de meeste Spaanse hondenrassen, is de Ibizan Hound een fervent jager die ongeveer 3.000 jaar geleden door handelaren naar eilanden voor de kust van Spanje werd gebracht.

Hun lange, rechtopstaande oren laten ze er een beetje dom uitzien, maar hun elegante lichamen vertellen een verhaal over vertrouwen, onafhankelijkheid en intelligentie. Ze zijn beschermend en loyaal, maar ze zijn bereid vreemden te verwelkomen als ze niet als een bedreiging worden gezien. Dit grote jachtras komt uit Noord-Spanje en werd halverwege de jaren zestig beschouwd als een uitgestorven ras. Gelukkig begonnen de herstelinspanningen ongeveer tien jaar later, en het ras heeft sindsdien erkenning gekregen als een gestandaardiseerd ras door de Spaanse regering.

Deze honden vertonen meestal kort, glad haar dat wit en bruin of oranje is. Dit Spaanse hondenras is aan de kleinere kant en heeft kort, glad haar dat zwart is met bruine markeringen. Ze komen van het Spaanse eiland Mallorca en zijn het resultaat van inteelthonden die ergens in de jaren 1900 naar het eiland werden gebracht. Dit zijn echte werkhonden met Terrier-temperamenten, en ze hebben veel beweging en aandacht nodig.

Deze honden zouden Spanje hebben bereikt rond de 5e eeuw na Christus, D. Ze worden soms gebruikt om op zwijnen te jagen, en het zijn tegenwoordig populaire stierenvechters. Ze hebben een sterke, omvangrijke bouw en toch een vrolijk en loyaal temperament. Ze hebben niet veel geduld, dus training is een noodzaak waaraan gedurende hun hele leven consequent moet worden gewerkt.

Deze honden zijn ontstaan op de grens van Frankrijk en Spanje, in een plaats genaamd de Pyreneeën. De Grote Pyreneeën zijn echte berghonden met grote lichamen en enorme kracht. Ze kunnen gemakkelijk 100 pond wegen, maar door hun liefdevolle karakter lijken ze op grote teddyberen. Hoewel ze lui kunnen zijn, zullen ze in actie komen bij een waargenomen dreiging.

Galgos is een oud jachthondras dat ooit uitsluitend door Spaanse edelen werd grootgebracht. Tegenwoordig moeten ze een van de meest misbruikte hondenrassen ter wereld zijn. Elk jaar worden er tienduizenden gedood in Spanje, vaak op gruwelijke manieren. Afkomstig uit Castilië in Spanje, werd dit Spaanse hondenras grootgebracht om op vossen en af en toe een konijn te jagen.

U kunt dit woord in Colombia gebruiken als een manier om de naam van uw hond te vervangen, die u misschien een paar seconden bent vergeten. Het zijn uitstekende waakhonden en werken meestal om de eigenschappen van hun baasjes te beschermen, dag en nacht. Ze kunnen een beetje beschermend zijn en hebben de neiging enigszins territoriaal te zijn, dus er is veel gezelligheid nodig voor deze honden. Deze honden zijn altijd in voor een spel met volwassenen, kinderen en andere dieren dankzij hun vrolijke houding.

Ze zijn zeker niet zo agressief en angstaanjagend als de andere mastiffs, waardoor ze de perfecte grote honden zijn voor thuis. Als je je afvroeg hoe je hond in het Spaans moet zeggen, heb je nu 11 verschillende termen die je in de praktijk kunt brengen wanneer je Firulais belt. Een opmerkelijk aspect van deze hond is hun intelligentie en vermogen om te presteren in behendigheidsraces en andere hondensporten. Met een hoge prooiaandrijving zijn ze misschien niet geschikt om met kleine furries te leven, en je moet hard werken om een solide terugroepactie te bereiken.

Aan het einde hiervan zult u veel verschillende manieren kennen om hond in het Spaans te zeggen als een inheemse hondenliefhebber. In tegenstelling tot veel van de Spaanse hondenrassen die tegenwoordig jagen, werd de Spaanse hond gebruikt om op zowel kleine als grote dieren te jagen, wat verrassend is om hun middelgrote lichaam te zien. Het ras werd aanvankelijk ontwikkeld als een hardwerkende boerderijhond voor alle doeleinden die ongedierte kon bewaken, hoeden en vangen. En Galgos de Sol is slechts een van de vele welzijnsgroepen die de afgelopen jaren zijn ontstaan en die zich specifiek richten op het redden van galgo's.

.