Welke hond hebben de meeste Mexicanen?

Archeologische vondsten geven aan dat de Chihuahua van Mexicaanse oorsprong is en een afstammeling is van de Techichi, een oud ras dating terug naar de Tolteekse beschaving. Hoe dan ook, de Chihuahua is zo populair geworden dat het algemeen wordt beschouwd als „het Mexicaanse hondenras” en blijft een van de meest gevraagde honden. Chihuahua's zijn waarschijnlijk de bekendste Mexicaanse hondenrassen ter wereld. Deze honden staan bekend om hun brutale en pittige persoonlijkheden, en ze brengen veel persoonlijkheid in elk gezin waar ze lid van worden.

Voor zo'n kleine hond heeft de Chihuahua een meer dan levensgrote persoonlijkheid. Dit populairste Mexicaanse hondenras is het leven en de ziel van het feest. Alle 5 inheemse Mexicaanse hondenrassen zijn de Chamuco, Chihuahua, Xoloitzcuintli, Chinese kuif en de Calupoh. De Chamuco, ook wel bekend als de Mexicaanse pitbull, is onmiskenbaar het meest woeste en gespierde Mexicaanse hondenras.

Ze worden letterlijk „The Devil in Spanish” genoemd, wat laat zien hoe intens en gevreesd dit ras is. Hoewel de Chamuco zeldzaam en bijna uitgestorven is, is deze legendarische hond nog steeds razend populair onder de Mexicaanse folklore en stedelijke verhalen. Hoewel veel van deze legendes verwijzen naar de echte duivel, verschijnen Chamuco-honden hun opwachting. Helaas zijn Chamuco-honden geen populaire huisdieren in Mexico.

In plaats daarvan worden ze gefokt om deel te nemen aan illegale ondergrondse hondengevechten. Het is echt jammer, want ze hebben het potentieel om prachtige huisdieren te maken met de juiste training. Verrassend genoeg heeft de Chamuco een gunstig temperament wanneer hij goed wordt opgeleid en opgevoed in een liefdevolle omgeving. Chamucos zijn met hun gezin uiterst vriendelijk en vinden het heerlijk om deel te nemen aan alle gezinsactiviteiten.

Onnodig te zeggen dat Chamuco-honden altijd vol vertrouwen zijn, of het nu met hun familie of vreemden is. Ze zijn intelligent genoeg om de bedoelingen van een vreemde te interpreteren, waardoor ze tot de beste bewakers en waakhonden behoren die Mexico te bieden heeft. Wat nog verrassender is, is hun speelse karakter met kinderen. Net als bij de Akita Inu heeft de Chamuco affiniteit met kinderen.

Toch moet je altijd voorzichtig zijn wanneer je je kinderen met een Chamuco laat spelen. Maar hoe zit het met alle agressieve Chamuco-honden in hondengevechten? De kans is groot dat ze niet goed gesocialiseerd waren. Vanwege hun dominante persoonlijkheden is gehoorzaamheid en socialisatie belangrijker dan ooit. Het is een ongelukkige en trieste situatie voor de vechtende Chamucos.

Als een van de zeldzaamste Mexicaanse hondenrassen staat de Calupoh-hond ook bekend als de Mexicaanse Wolfhond. Deze unieke hybride honden werden in de jaren negentig ontwikkeld door het kruisen van wilde wolven met verschillende hondenrassen. The Incredible Stories of 10 Heroic LifeSaving Dogs Mountain xolo zijn de honden die met de voorouders over de Bering Straights kwamen. Dit is het oudste hondenras ter wereld en is te vinden in alle tropische en subtropische klimaten.

Grotschilderingen van hen bleken meer dan 11.000 jaar oud te zijn. De meeste mensen noemen ze paria honden. Volgens onze ouderlingen wacht deze hond op de Grote Reiniging, wanneer ze hun plaats innemen aan de zijde van de mens als zijn partner. De Chihuahua-hond is een populair ras dat zijn naam kreeg van de staat Chihuahua, Mexico.

Ze zijn's werelds kleinste ras, gemiddeld 2 tot 6 pond in gewicht en lengte van 6 tot 10 inch als volwassene. Burgers maakten kennis met de Chihuahua in de jaren 1850 en de honden werden kort daarna populair onder de grensstaten van Mexico. De Chihuahua Club of America werd opgericht in 1923 en dit ras begon in de jaren zestig aan populariteit te winnen in de Verenigde Staten. Dit ras is een mengeling van de Amerikaanse Pitbull en de Amerikaanse Staffordshire terriër (om er maar een paar te noemen) die in de jaren zeventig in Mexico werden gekruist.

Chamuco betekent in het Spaans „duivel”, wat verwijst naar hun temperament. Helaas worden ze vaak in het geheim gefokt en gebruikt als vechthonden. Ze kunnen echter zeer loyaal zijn en hun menselijke familie beschermen. Vanwege hun agressie hebben ze vanaf jonge leeftijd een goede socialisatie nodig om een goed familiehuisdier te zijn.

Ze hebben een speelse kant en zijn uitstekende waakhonden. Ze zijn een middelgrote hond, weegt 40 pond en is 14 centimeter lang. Deze honden kunnen tot 120 pond wegen en 29 centimeter lang worden, waardoor ze een geweldige waakhond zijn. Agressiviteit zit niet in hun aard, maar ze zullen je waarschuwen voor een mogelijke dreiging.

Ze vinden het leuk om in de buurt van andere honden te zijn en zullen een band krijgen met hun menselijke familie, hoewel ze op hun hoede blijven voor vreemden. Hoe de geur van hondenplassen uit schoenen te krijgen %26 laarzen (5 bewezen methoden). Mexicaanse straathonden zijn algemeen bekend als dorpshonden of callejeros (straathonden) in Mexico. Ze zijn meestal goedaardig, maar kunnen soms op hun hoede zijn voor mensen.

Het is ontstaan uit een mix van Britse vosterriers met inheemse Chileense honden die bestonden vóór de aankomst van Spaanse conquistadores. Hun beschermende instincten betekenen dat ze bewakingsgedrag gaan vertonen en misschien niet van het gezelschap van vreemde honden houden. Als gevolg hiervan hebben ze de reputatie absolute terroristen te zijn en volgens een studie gepubliceerd in het Applied Animal Behavior Science Journal behoren Chihuahua's tot de top drie van meest agressieve honden. Je ziet ze niet vaak als huisdieren, maar sommige mensen proberen ze aantrekkelijker te maken als metgezel boven een werkhond.

Sommige van deze rassen krijgen niet de aandacht die ze verdienen, en ze hebben veel te bieden aan verantwoordelijke hondenbezitters. Chihuahua's,'s werelds kleinste hond, maken met hun grote persoonlijkheden goed wat ze missen in grootte. Het is waarschijnlijk afgeleid van Europese werkhonden zoals de oude Welshe grijze herdershond of collies die door Europese kolonisten naar Chili zijn gebracht. Deze honden zijn slim en energiek, en ze hebben dagelijks veel beweging en verrijking nodig om te voorkomen dat ze zich vervelen.

Deze populaire viering is mede te danken aan Mexicaans-Amerikaanse activisten in de jaren zestig, die het zagen als een kans om het erfgoed en de cultuur van het Midden-Amerikaanse land te vieren. Hoewel sommige mensen het gebrek aan vacht associëren met een slechte gezondheid, zijn de Xolo's eigenlijk enkele van de meest robuuste hondenrassen. Omdat de Straathond weinig interferentie heeft gehad met het fokken van mensen, is er een zeer grote verscheidenheid aan maten, kleuren en builds. New World-honden uit Latijns-Amerika afgeleid van terriërs, herdershonden en buldoggen uit Europa vermengd met inheemse Noord- en Zuid-Amerikaanse honden.

Elk exemplaar is uniek in uiterlijk, maar ze zijn allemaal de perfecte kleine schoothondje voor hondenliefhebbers die genieten van een lange knuffelsessie. Zoals de naam al doet vermoeden, komt deze hond oorspronkelijk uit Argentinië, waar hij zich ontwikkelde als een jachthond voor groot wild. Ondanks hun kleine gestalte is deze handtashond slim, actief en soms koppig, pittig en onverschrokken met vreemden en andere honden. .