Wat voor soort honden zijn er in spanje?

Hier zijn 13 Spaanse hondenrassen erkend door de Spaanse Royal Canine Society en ten minste één internationale kennelclub, 01 van 13.Zoals de naam al doet vermoeden, komt de Baskische herder uit de Baskische regio van Spanje. Ze zijn een vrij zeldzaam werkend ras dat effectief kan zorgen voor koppels dieren op de boerderij of een gelukkig leven met een gezin kan leiden. Ze genieten vooral van het gezelschap van kinderen, en hun intelligentie maakt ze gemakkelijk te trainen. De Spaanse windhond valt op tussen alle windhondenrassen door zijn gestileerde uiterlijk en helaas door het ernstige misbruik dat hij momenteel in Spanje lijdt.

Honderden windhonden worden jaarlijks verlaten en geslacht, en dit gebeurt aan het einde van het jachtseizoen of wanneer ze niet langer nuttig zijn voor windhondenraces. De Spaanse windhond wordt ook beschouwd als een van de snelste hondenrassen ter wereld. De oorsprong van de Spaanse windhond gaat terug tot de tweede eeuw voor Christus. Net als andere hondenrassen heeft het in de loop van de tijd ongelooflijke veranderingen ondergaan.

Het valt op door zijn gestileerde, dunne en sterke lichaam. Bovendien heeft het een korte en gladde vacht die in verschillende tinten kan verschijnen, zoals donker of lichtbruin, zwart, wit en roodachtig. De zorg voor Spaanse windhonden moet zich richten op wandelingen, voldoende lichaamsbeweging, rust en mantelzorg, vooral in koude klimaten. De Spaanse windhond wordt erkend door de FCI.

Voor meer informatie raden we aan ons artikel te lezen waarin we bespreken hoe je voor een Spaanse windhond kunt zorgen. De Podenco Canario, ook wel bekend als de Canarische hond, is een hondenras dat endemisch is op de Canarische Eilanden en werd traditioneel gebruikt voor de jacht op konijnen. Dit hondenras heeft een uitstekend reukvermogen, zicht en gehoor. Het maakt deel uit van de grote Spaanse hondenrassen en reikt tussen 53 en 60 centimeter aan het kruis.

De kanarie Podenco is herkenbaar aan zijn puntige oren en strakke effen mantel, van intens rood (in kleur) met witte vlekken. De Canarische eilandhond wordt erkend door de FCI en de Spaanse Royal Canine Society. De Valenciaanse podenco, zoals de naam al doet vermoeden, komt oorspronkelijk uit de regio Valencia, Spanje en staat ook bekend als Xarnego. Dit Spaanse hondenras werd oorspronkelijk gebruikt voor de jacht op konijnen en onderscheidt zich momenteel als een ongelooflijk actieve hond.

De Ibizaanse hond, ook wel bekend als de Ibizaanse Warrenhond, komt oorspronkelijk uit de eilanden Mallorca, Ibiza, Formentera en Menorca. Het is een primitief hondenras waarvan wordt vermoed dat het is geïntroduceerd door de Feniciërs, de Carthagers en de Romeinen. Dit hondenras is oorspronkelijk ontwikkeld voor de jacht op konijnen en wild. Bekend om zijn wonderbaarlijke neus, meet hij ook tussen de 67 en 72 centimeter aan het kruis.

De Ibizaanse hond draagt een gladde korte of lange vacht, die in kleur varieert van vuurtinten vermengd met wit en wordt herkend door de FCI. De Andalusische Hound Manteno is een ander Spaans jachthondenras dat oorspronkelijk werd gebruikt voor de jacht op konijnen. Deze honden worden gekenmerkt door hun kleine formaat, korte benen en behendige lichaam. Ze presteren echter beter als jachthonden in gebieden met schaarse en lage vegetatie (vanwege hun kleine pootjes).

Dit hondenras, afkomstig uit Andalusië, is zowel vriendelijk als actief. Het wordt erkend door de Spaanse Royal Canine Society. Dit middelgrote Spaanse hondenras meet tussen de 40 en 50 cm aan het kruis en draagt een overvloedige, krullende en wollige mantel. De rasstandaard wordt erkend door de FCI.

Voor meer informatie over dit mooie hondenras, raden we aan ons artikel te lezen waarin we alles bespreken wat je moet weten over de zorg voor de vacht van een Spaanse waterhond. De Spaanse hond of Sabueso Español is een hondenras waarvan de oorsprong teruggaat tot de veertiende eeuw, toen het werd gebruikt voor de jacht op zowel grote als kleine dieren. Dit middelgrote hondenras heeft een korte vacht en een ietwat trieste gezichtsuitdrukking. Hij meet tussen de 48 en 57 cm hoog aan het kruis en de mantel is wit en oranje.

Het wordt erkend door de FCI. De Pachón Navarro is een groot Spaans jachthondras dat meestal 60 cm bereikt aan het kruis, met een gewicht van ongeveer 30 kilogram. Het is een actief hondenras met gevallen oren en een korte, strakke en gladde vacht. Dit grote Spaanse hondenras wordt erkend door de Spaanse Royal Canine Society.

De Burgos-aanwijzer, ook wel bekend als de Burgalese Pointer of Perdiguero de Burgo, werd ontwikkeld in Castilla y León. Het valt op als een sterk, gehoorzaam en vooral rustig hondenras. Het maakt deel uit van de grote Spaanse hondenrassenlijst, die tussen 59 en 67 cm aan het kruis reikt. Dit ras wordt erkend door de FCI.

De Pyrenese Mastiff is een liefdevol, nobel, moedig en zeer actief Spaans hondenras. Het kan een aanzienlijke hoogte bereiken, meer dan 72 cm aan het kruis. De Presa Canario, ook wel bekend als de Canarische Mastiff of Dogo Canario, is een nationaal symbool van de Canarische eilanden. Dit is een extreem oud hondenras, bekend om zijn nobele en trouwe karakter.

De Presa Canario is een groot Spaans hondenras dat tussen de 56 en 66 cm kan reiken aan het kruis. Helaas dreigt dit ras, erkend door de FCI, met uitsterven. De Perro de Presa Mallorquin, ook wel bekend als Ca de Bou, is een hondenras van het Molosssische type met een sociaal, gehoorzaam en kalm karakter. Het is middelgroot, reikt tussen 52 en 58 cm aan het kruis en wordt herkend door de FCI.

De Majorca herdershond, ook bekend als Ca de Bestiar, is een gedomesticeerd hondenras uit Mallorca. Deze Spaanse herdershond valt op door zijn onmiskenbare zwarte mantel. Hij is groot van formaat en kan aan het kruis tussen de 62 en 73 cm meten. De Majorca Shepherd dog wordt erkend door de FCI.

Het blik de Palleiro, ook wel bekend als de Galicische herdershond, komt oorspronkelijk uit Galicië. Dit Galicische hondenras is oorspronkelijk ontwikkeld voor sierkunst en kan 60 of 62 cm bereiken aan het kruis. Het wordt momenteel erkend door de Club Can de Palleiro. We beëindigen onze uitgebreide lijst met Spaanse hondenrassen en presenteren de Villano de Las Encartaciones.

De Villano-hond, oorspronkelijk uit Vizcaya, werd vroeger gebruikt voor de jacht op groot wild. Dit middelgrote Spaanse hondenras wordt gekenmerkt door zijn compacte lichaamsstructuur en krachtige kaak. Hij kan tussen de 55 en 63 cm aan het kruis meten. Als u soortgelijke artikelen wilt lezen als Spaanse hondenrassen- Top 26, raden we u aan onze categorie Vergelijkingen te bezoeken.

Afkomstig uit de prachtige Pyreneeën, is de Catalaanse herdershond een Spaans hondenras dat is gemaakt voor het bewaken en hoeden van kuddes schapen, een doel waarvoor ze tot op de dag van vandaag nog steeds worden gebruikt. Men denkt dat dit ras een van de oudste ter wereld is en zelfs terug te voeren is tot de Romeinse tijd. In de wereld van vandaag, wanneer ze geen vee bewaken en hoeden, zijn ze populair in gezinswoningen vanwege hun vriendelijke en moedige aard, maar het is altijd de moeite waard om je ervan bewust te zijn dat hun eigenschappen voor het bewaken kunnen betekenen dat ze nerveus of zelfs agressief kunnen zijn, vooral wanneer ze vreemden ontmoeten. Ongelooflijk elegant van uiterlijk, de Ibizaanse hond komt van de Balearen voor de kust van Spanje, maar hun voorouders zijn terug te voeren tot Egypte.

Sommigen geloven zelfs dat deze Spaanse hond lijkt op de Egyptische jakhalsgod Anubis, vanwege hun grote oren en lange, smalle kop. Eerder gefokt voor de jacht op konijnen en klein wild, worden Ibizan Hounds nu vaak gebruikt voor behendigheid vanwege hun atletische bouw en verbazingwekkende vermogen om grote hoogten te springen. Afgezien hiervan, mits ze voldoende beweging en stimulatie krijgen, houden ze ervan om samen met hun mensen op de bank te kruipen en kunnen ze fantastische huisdieren maken. Met hun krullende, wollige vacht die zich kan vormen tot strakke koorden wanneer ze worden gelaten om te groeien, ziet de Spaanse Waterhond er niet uit als je typische Spaanse hondenras.

In termen van hun oorsprong weet niemand echt helemaal zeker waar ze vandaan kwamen, omdat sommigen geloven dat ze uit Noord-Afrika zijn gebracht door de Moren die ooit Spanje bezetten, terwijl anderen geloven dat ze zijn geïntroduceerd door Turkse handelaren. Waar ze ook vandaan kwamen, ze werden al snel in Spanje werkzaam als herdershonden en retrievers. In kustgebieden werkten ze als vissershanden, een baan waar ze zeer succesvol in waren vanwege hun liefde voor zwemmen. Eind 1800 raakte het ras uit de gratie bij de adel, maar vanwege hun scherpe vermogen om trucs te leren, gecombineerd met hun schattige uiterlijk, veranderden ze hun poot snel in circushonden.

Ze blijven tegenwoordig erg populaire metgezellen, wat niet verwonderlijk is vanwege hun schattige zwarte knoopneuzen en vrolijke disposities. De Spaanse Mastiff is een zeer groot en gespierd Spaans hondenras dat terug te voeren is tot in de 10e eeuw. Ze werden eerder gefokt om gigantisch en krachtig te zijn en werden eerder gebruikt om kuddes schapen en hun herders te beschermen tegen wolven en andere woeste roofdieren. Spaanse Mastiffs zijn buitengewoon loyaal, wat een eigenschap is die ze tot op de dag van vandaag populair maakt als huisdier, het is ook belangrijk om te bedenken dat, aangezien deze honden oorspronkelijk als waakhonden werden gefokt, hun bewakingskenmerken ook kunnen betekenen dat ze minder vriendelijk of zelfs agressief kunnen zijn, vooral bij vreemden.

Bovendien is dit Spaanse hondenras zeer intelligent, maar toch zeer onafhankelijk, waardoor ze niet bijzonder geschikt zijn voor beginnende hondenouders, omdat ze veel gehoorzaamheidstraining, structuur en een sterke leider nodig hebben. De Galgo Espanol, ook bekend als de Spaanse windhond, is een oud jachthond dat werd gefokt voor het voeren van hazen en konijnen, een doel waarvoor het ras tot op de dag van vandaag nog steeds wordt gebruikt. Velen verwarren het ras met Greyhounds, maar ze hebben een kleinere en lichtere bouw en liefhebbers van dit Spaanse hondenras noemen ze vaak „een windhond met humor”. Aanvankelijk verlegen en gereserveerd rond vreemden, de Galgo Espanol is ongelooflijk aardig en aanhankelijk met hun gezin.

Vanwege hun neiging om terughoudender te zijn, is het essentieel dat ze goed gesocialiseerd zijn als puppy's. De Perdiguero de Burgo, gewoonlijk aangeduid als de Spaanse aanwijzer, is terug te voeren op de jaren 1500 en men denkt dat ze een hand hadden bij het ontwikkelen van andere grote wijzende rassen. Als zodanig lijken ze qua uiterlijk erg op de Engelse Pointer, maar met veel donkerdere kleuren. Dit Spaanse hondenras wordt voornamelijk gebruikt om op herten te jagen en wordt ook gebruikt om op kwartels, patrijs en haas te jagen en, vanwege hun zachte en rustige karakter, zijn ze ook geweldige metgezellen.

Omdat dit echter een werkend ras is, is het essentieel dat ze veel stimulatie en lichaamsbeweging krijgen. Naast hun rol als werkhond is de Spaanse Alano een goede metgezel en waakhond. Ze zijn toegewijd en loyaal aan hun familie. Vandaag bespreken we fysieke beschrijving, temperament en persoonlijkheid, verzorgingsbehoeften, veel voorkomende ziekten en ziekten, geschiedenis en interessante feiten en cijfers van deze honden.

De Spaanse Mastiff is een groot hondenras dat tussen de 28-35 centimeter lang is en tussen de 140-200 pond weegt. Als je eigenaar bent van een Ibizaanse hond, heb je waarschijnlijk veel mooie verhalen te vertellen over de geschiedenis van je hond. Dit oude hondenras bleef de komende 2000 jaar onbedorven op de eilanden. Vanwege zijn kleurrijke geschiedenis en uitzonderlijke elegantie en atletische vaardigheden, zal de Ibizaanse hond op natuurlijke wijze de aandacht van hondenliefhebbers trekken.

De Ibizaanse hond heeft echter ook een aanhankelijke, kinderlijke kant. Als je bij hem gaat wonen, is het beter om gevoel voor humor te hebben. Deze slanke, stekelige zithond is vergelijkbaar met andere Iberische rassen zoals de Ibizaanse hond, de Portugese Podengo, klopknieën, de Maneto en de PodencoCanario. Spanje heeft geen rasspecifieke verboden en alle hondenrassen zijn welkom in het land.

Er zijn echter beperkingen op sterke en agressieve hondenrassen zoals de Staffordshire Terrier, Pit Bull Terrier, Dogo Argentino, Akita Inu, Tosa Inu, Rottweiler, Fila Brasiliero en andere krachtige hondenrassen. De lijst van beperkte rassen is niet beperkt tot deze rassen; het omvat alle honden die van nature agressief zijn, ongeacht het ras. Jagers en boeren gebruikten deze honden om de dieren te vangen en vast te houden totdat ze konden aankomen om de moord af te maken, of in het geval van vee, de koe te markeren of te vaccineren. Deze honden werden ontwikkeld in Zuid-Spanje om op ongedierte te jagen dat de vele wijnmakerijen in het gebied teisterde.

Deze rasspecifieke wetgeving is van kracht om mensen en andere dieren te beschermen tegen hondenbeten en aanvallen. De Baskische herdershond is een middelgroot herdershondras dat tussen de 46-53 cm lang is en overal tussen de 37-79 pond weegt als het volgroeid is. Gedurende verschillende generaties dienden deze honden de lokale herders als bekwame voogden en herders voor zowel runderen als schapen. Er wordt gezegd dat de Spaanse waterhond een afstammeling is van de oude Barbet en bekend staat als een populair Spaans herdershondras.

Deze sociale kleine honden hebben een krachtige bouw en verhalende ogen waardoor ze snelle vrienden van vreemden zijn. Na bijna uitgestorven te zijn, werd de Spaanse Waterhond nieuw leven ingeblazen door twee enthousiastelingen, Antonio García Pérez en Santiago Montesinos. Andere onderzoekers suggereren dat het ras mogelijk is voortgekomen uit verschillende rassen van het Molosser-type, zoals de Duitse Dog, de Mastiff en de Dogue de Bordeaux. De Catalaanse herdershond is een zeer levendig en energiek hondenras dat uitblinkt in hondensporten zoals behendigheidstraining.

Hoewel ze het goed doen als binnenhonden, vereisen ze veel lichaamsbeweging en gedijen ze goed in omgevingen waar veel ruimte is om rond te dwalen. Dat gezegd hebbende, kunt u het risico van uw hond verminderen door ervoor te zorgen dat u kiest uit een gerenommeerde, deskundige fokker. In genocide in vele veldslagen gebruikten ze deze angstaanjagende Spaanse oorlogshonden met slepende wangen en magere buiken. De Xarnego Valenciano is een middelgroot hondenras dat tussen de 50-61 cm lang is en tussen de 18 en 44 pond weegt.

.