Hoeveel Mexicaanse hondenrassen zijn er?

Van de slechts vijf Mexicaanse hondenrassen is de Mexicaanse Wolfhond, ook wel de Calupoh genoemd, een van de zeldzaamste. Deze honden zijn een kruising van wilde wolven en een verscheidenheid aan andere hondenrassen. Omdat ze zijn afgeleid van wolven, vinden veel mensen ze perfect voor een gevoel van veiligheid. Alle 5 inheemse Mexicaanse hondenrassen zijn de Chamuco, Chihuahua, Xoloitzcuintli, Chinese kuif en de Calupoh.

De Chamuco, ook wel bekend als de Mexicaanse pitbull, is onmiskenbaar het meest woeste en gespierde Mexicaanse hondenras. Ze worden letterlijk „The Devil in Spanish” genoemd, wat laat zien hoe intens en gevreesd dit ras is. Hoewel de Chamuco zeldzaam en bijna uitgestorven is, is deze legendarische hond nog steeds razend populair onder de Mexicaanse folklore en stedelijke verhalen. Hoewel veel van deze legendes verwijzen naar de echte duivel, verschijnen Chamuco-honden hun opwachting.

Helaas zijn Chamuco-honden geen populaire huisdieren in Mexico. In plaats daarvan worden ze gefokt om deel te nemen aan illegale ondergrondse hondengevechten. Het is echt jammer, want ze hebben het potentieel om prachtige huisdieren te maken met de juiste training. Verrassend genoeg heeft de Chamuco een gunstig temperament wanneer hij goed wordt opgeleid en opgevoed in een liefdevolle omgeving.

Chamucos zijn met hun gezin uiterst vriendelijk en vinden het heerlijk om deel te nemen aan alle gezinsactiviteiten. Onnodig te zeggen dat Chamuco-honden altijd vol vertrouwen zijn, of het nu met hun familie of vreemden is. Ze zijn intelligent genoeg om de bedoelingen van een vreemde te interpreteren, waardoor ze tot de beste bewakers en waakhonden behoren die Mexico te bieden heeft. Wat nog verrassender is, is hun speelse karakter met kinderen.

Net als bij de Akita Inu heeft de Chamuco affiniteit met kinderen. Toch moet je altijd voorzichtig zijn wanneer je je kinderen met een Chamuco laat spelen. Maar hoe zit het met alle agressieve Chamuco-honden in hondengevechten? De kans is groot dat ze niet goed gesocialiseerd waren. Vanwege hun dominante persoonlijkheden is gehoorzaamheid en socialisatie belangrijker dan ooit.

Het is een ongelukkige en trieste situatie voor de vechtende Chamucos. Als een van de zeldzaamste Mexicaanse hondenrassen staat de Calupoh-hond ook bekend als de Mexicaanse Wolfhond. Deze unieke hybride honden werden in de jaren negentig ontwikkeld door het kruisen van wilde wolven met verschillende hondenrassen. The Incredible Stories of 10 Heroic LifeSaving Dogs Mountain xolo zijn de honden die met de voorouders over de Bering Straights kwamen.

Dit is het oudste hondenras ter wereld en is te vinden in alle tropische en subtropische klimaten. Grotschilderingen van hen bleken meer dan 11.000 jaar oud te zijn. De meeste mensen noemen ze paria honden. Volgens onze ouderlingen wacht deze hond op de Grote Reiniging, wanneer ze hun plaats innemen aan de zijde van de mens als zijn partner.

De Xōlōitzcuintli, of Xolo, staat ook bekend als de Mexicaanse haarloze hond en wordt beschouwd als een van de oudste hondenrassen. Archeologisch bewijs gevonden in graven dateert van het ras tot meer dan 3.500 jaar geleden. Hoe dan ook, de Chihuahua is zo populair geworden dat het algemeen wordt beschouwd als „het Mexicaanse hondenras” en blijft een van de meest gevraagde honden. Verrast om de Chinese kuifhond op een lijst van Mexicaanse hondenrassen te zien? Genetisch bewijs onthult dat het ras zijn oorsprong deelt met de Mexicaanse haarloze hond, ook wel bekend als de Xōlōitzcuintli.

Is het mogelijk dat dit ras tijdens een koopvaardijexpeditie vanuit Mexico naar China is teruggebracht? Het ras vond zijn weg naar Europa en Engeland in het begin van de 19e eeuw. Als de Chamuco er bekend uitziet, komt dat omdat hij genetische eigenschappen deelt met de Amerikaanse pitbull terrier en Amerikaanse Staffordshire terrier. Gekruist in de jaren zeventig in Mexico en ook bekend als de Mexicaanse pitbull, „Chamuco” is Spaans voor „duivel” en verwijst zogenaamd naar het temperament van het ras. Hoeveel Mexicaanse hondenrassen kun je noemen? In dit bericht leer je over Chihuahua's, Mexicaanse haarloze honden en Mexicaanse straathonden.

De Chihuahua-hond is een populair ras dat zijn naam kreeg van de staat Chihuahua, Mexico. Ze zijn's werelds kleinste ras, gemiddeld 2 tot 6 pond in gewicht en lengte van 6 tot 10 inch als volwassene. Burgers maakten kennis met de Chihuahua in de jaren 1850 en de honden werden kort daarna populair onder de grensstaten van Mexico. De Chihuahua Club of America werd opgericht in 1923 en dit ras begon in de jaren zestig aan populariteit te winnen in de Verenigde Staten.

Dit ras is een mengeling van de Amerikaanse Pitbull en de Amerikaanse Staffordshire terriër (om er maar een paar te noemen) die in de jaren zeventig in Mexico werden gekruist. Chamuco betekent in het Spaans „duivel”, wat verwijst naar hun temperament. Helaas worden ze vaak in het geheim gefokt en gebruikt als vechthonden. Ze kunnen echter zeer loyaal zijn en hun menselijke familie beschermen.

Vanwege hun agressie hebben ze vanaf jonge leeftijd een goede socialisatie nodig om een goed familiehuisdier te zijn. Ze hebben een speelse kant en zijn uitstekende waakhonden. Ze zijn een middelgrote hond, weegt 40 pond en is 14 centimeter lang. Deze honden kunnen tot 120 pond wegen en 29 centimeter lang worden, waardoor ze een geweldige waakhond zijn.

Agressiviteit zit niet in hun aard, maar ze zullen je waarschuwen voor een mogelijke dreiging. Ze vinden het leuk om in de buurt van andere honden te zijn en zullen een band krijgen met hun menselijke familie, hoewel ze op hun hoede blijven voor vreemden. Hoe de geur van hondenplassen uit schoenen te krijgen %26 laarzen (5 bewezen methoden). De volgende 3 pagina's bevinden zich in deze categorie, van in totaal 3.Deze lijst bevat mogelijk geen recente wijzigingen (meer informatie).

Helaas voor dit populaire Mexicaanse hondenras, zijn ze bestempeld als's werelds lelijkste honden en domineren ze de concurrentie al vele jaren. Ook bekend als 'de miniatuurpitbull' of de 'Mexicaanse pitbull', werd de Chamuco voor het eerst ontdekt in het centrum van Mexico. Knip de nagels af als ze te lang worden en poets hun tanden vaak met door een dierenarts goedgekeurde tandpasta. Ze zijn ook een goede gezinshond en houden ervan om betrokken te zijn bij gezinsactiviteiten, hoewel ze de neiging hebben om een band met slechts één persoon te krijgen.

Nadat haar zus haar had geschonken met een Chinese kuifhond genaamd Fu Man Chu, werd ze verliefd op hen en werd ze een pleitbezorger en fokker van de honden. Chihuahua's,'s werelds kleinste hond, maken met hun grote persoonlijkheden goed wat ze missen in grootte. Chamucos (ook wel bekend als „Mexicaanse pitbulls) zijn niet bijzonder talrijk in hun thuisland. Ondanks dat het een van de meest populaire Mexicaanse hondenrassen is, hebben Chinese kuifhonden enkele negatieve kenmerken die u misschien serieus in overweging wilt nemen als u erover nadenkt er een te kopen.

Het is grotendeels te danken aan de duizenden jaren van fokken door natuurlijke selectie (met weinig menselijke tussenkomst). Ongeveer 1.000 jaar geleden was de voorouder van de Chi de grotere Techichi, het favoriete ras voor de Tolteken. Het ras is een uitstekende waakhond en waakhond vanwege zijn natuurlijke vermogen om de intentie en het karakter van vreemden te beoordelen. .