Welke is de nummer 1 vriendelijke hond?

Er is een reden dat de Labrador Retriever is uitgeroepen tot de meest populaire hond in de VS, S. Volgens statistieken van de American Kennel Club elk jaar sinds 1991.Met een vriendelijke, extraverte en actieve persoonlijkheid houdt iedereen van het Lab. Met hun grote bruine ogen en smileygezichten is het onmogelijk om niet verliefd te worden op een Labrador Retriever, en je kunt garanderen dat het ook niet lang duurt voordat ze verliefd op je worden. Deze lieve pups zijn loyaal en altijd blij om in de buurt van mensen te zijn.

Poedels worden vaak verkeerd voorgesteld als snooty of afstandelijk, maar dit kan niet verder van de waarheid zijn. Dit aanhankelijke ras is buitengewoon liefdevol en brengt graag tijd door met hun baasjes. Ze zijn ook echt intelligent en vormen de perfecte metgezel voor elk gezin. Een vriendelijke hond met een happy go lucky houding, de Ierse Setter is een geweldige gever van genegenheid.

Deze honden hebben veel energie, maar ze zijn altijd in voor een leuke tijd en hun liefde voor lichaamsbeweging maakt ze tot een geweldige wandelmetgezel voor zowel volwassenen als kinderen. Als u erover denkt om een hond voor uw gezin te kopen, wilt u ervoor zorgen dat u een ras kiest dat perfect is voor uw gezin. Dit zijn onze top 10 hondenrassen voor gezinnen. Coton de Tulear staat aan de top van de vriendelijkste hondenrassen.

Deze honden zijn ontstaan in Madagaskar en zijn een van de meest gehoorzame en oprechte honden. Havanezer is een liefdevol en vriendelijk hondenras dat erg populair is in verschillende delen van de wereld. Ze zijn bekend onder enkele van de andere namen, zoals Bichon Havanais, Havanezer, Cubaanse Bichon, Havaneser en Bichon Habanero. Ontstaan in het westelijke Middellandse Zeegebied, worden deze ook wel de nationale hond van een Cuba genoemd.

Deze worden ook genoemd als Tekkel Doxie, Teckel, Wiener Dog, Bassotto, Sausge Dog, Worshond en vele andere namen. Deze honden zijn afkomstig uit Duitsland en hebben een gemiddelde leeftijd van ongeveer 12 jaar. Verder zijn ze verkrijgbaar in drie verschillende maten, genaamd standaard, miniatuur en kaninchen. Het is een ander vriendelijk hondenras en vindt zijn oorsprong in het land China.

Deze honden zijn over het algemeen erg klein, met een lengte van 20 tot 28 cm. Deze honden worden ook wel de Yorkie genoemd en zijn ontstaan in Yorkshire, Engeland. Dit hondenras heeft een gewicht tussen de 3 en 7 pond en een levensduur tussen 13 en 16 jaar. Welke rassen zijn de beste gezinshonden? Wat zijn de beste hondenrassen voor kinderen? Wanneer u een nieuwe puppy of hond aan uw gezin toevoegt, kan het moeilijk zijn om te beslissen welke het beste bij u past.

We hebben 10 van de beste hondenrassen voor gezinnen en kinderen samengesteld. Veel rassen zijn geweldige gezinshonden, hoewel sommige beter geschikt zijn voor gezinnen in de voorsteden en boerderijen dan huishoudens die in de stad wonen. Familiehonden zoals Labrador Retrievers, Golden Retrievers, Beagles en Irish Setters zijn speels en beschermend. Mopshonden, Brusselse Griffons en Franse Bulldogs houden van hun families - vooral hun rondjes.

De Labrador Retriever is niet voor niets de populairste hond in de Verenigde Staten. Het ras is vriendelijk, geduldig en trainbaar. Het ras is extreem veelzijdig en doet alles, inclusief jagen, showen, dokken duiken, volgen, gehoorzaamheid. Vind Labrador Retriever-puppy's op de AKC Marketplace en begin met winkelen voor alles wat je nodig hebt.

De Ierse Setter, herkenbaar aan media als Big Red, kwam voor het eerst in populaire aandacht in de 18e eeuw. De uitgaande en trainbare hond is geweldig voor actieve gezinnen, omdat de Ierse Setter energiek is en graag buiten tijd doorbrengt. Met hun warme ogen en vrolijke grijns zijn Labrador retrievers het beeld van vriendelijkheid. Labs werden gefokt om eerst metgezellen te zijn voor vissers en vrouwen en vervolgens voor jagers.

Ze vinden het heerlijk om in de buurt van mensen te zijn, en ze behouden een lief, zorgeloos karakter. Maar het zijn energieke honden die elke dag krachtige lichaamsbeweging nodig hebben. Golden retrievers stralen vaak vriendelijkheid uit als ze omgaan met mensen en andere dieren. Een deel hiervan komt neer op vertrouwen.

Goldens hebben de neiging om een vrolijke kijk te hebben die hen helpt gemakkelijk de wereld rond te navigeren. Bovendien is een gouden bijna altijd bereid om zo lang te zitten of te blijven als een persoon wil. Boston-terriers zijn aanhankelijke honden met een dwaze streak. Ze vinden het heerlijk om nieuwe vrienden te maken, en ze zijn meestal klaar voor een speelsessie.

Ze zijn ook vaak aanpasbaar, wat betekent dat ze zich in veel situaties op hun gemak voelen. Als dat nog niet genoeg is, zal die gekke glimlach zeker je hart veroveren. Ierse setters zijn vriendelijke honden met een zorgeloze, pittige houding die veel hondenliefhebbers aantrekkelijk vinden. Ze zijn een zeer actief ras en als hun energie wordt opgekropt, kunnen ze ongewenst gedrag vertonen, zoals overmatig blaffen of kauwen.

Regelmatige lichaamsbeweging is dus een noodzaak voor een Ierse setter. Beagles zijn een vrolijk ras dat echt graag tijd doorbrengt met mensen. Ze zijn relatief actief en houden ervan om te apporteren of lange wandelingen te maken met hun mensen. Ze zijn altijd klaar om plezier te hebben en knuffelen graag met hun favoriete mensen aan het eind van de dag.

Ze zijn constant in harmonie met hun mensen, wat hen helpt slagen in hondensporten, zoals behendigheid en vliegende schijf, en dagelijkse training. Maar het minimaliseren van de wens van een border collie om alles in zicht te hoeden, is een must, omdat dit ertoe kan leiden dat ze mensen knijpen. Als je een vriendelijk ras vindt, maar het outdoortype bent dat graag wandelavonturen plant of joggen door het platteland met je vriendelijke pup, heb je een hond nodig die bij je pas past. Bepaalde honden zijn niet uitgerust voor een zeer actieve levensstijl, namelijk brachycefale (platte) honden zoals mopshonden, buldoggen, boksers en Boston-terriers.

De Bichon Frise is een vrolijk, klein hondenras met veel liefde om te geven. De Bulldog zorgt voor een vriendelijke en gemakkelijke metgezel die met iedereen overweg kan. De schattige en schoonheid van de kleine Cavalier King Charles Spaniel passen bij hun vriendelijkheid en liefde voor hun mensen. Dit ras strijdt om de titel van „top tail-wagger”.

Lees verder over Cavalier King Charles Spaniels. Als een lief en knuffelig hondenras met een clownish persoonlijkheid is de Coton de Tulear altijd klaar voor een leuke tijd. Bekend als „de gematigde setter”, de sierlijke Engelse Setter's liefde voor mensen en de gemakkelijke natuur maken deze pup een supervriend voor een actief gezin, evenals een fijne jachthond. Lees meer over de Engelse setter.

Liefdevolle, toegewijde en energieke Goldador honden van gemengd ras worden gewaardeerd om hun goedaardige trainbaarheid. Ze maken geweldige familieleden een natuurtalent met kinderen en sociaal met andere huisdieren, evenals waardevolle gids-, service- en bomdetectiehonden. De vrolijke, alerte, vriendelijke Papillon verschijnt in schilderijen van al in de 16e eeuw. Tegenwoordig sieren ze nog steeds de ronden van hun eigenaren met hun adorably vorstelijke persoonlijkheden.

Beagles, gefokt als jachtpartners voor trackers in het Verenigd Koninkrijk, zijn meestal een gezinsvriendelijke favoriet. Speels en spraakzaam, beagles zijn fantastische speelkameraadjes in de achtertuin voor kinderen, zolang je maar een omheinde tuin hebt, zodat ze hun supersterke neus niet volgen na een buurtkonijn. Na een dag hard spelen zijn ze klaar om met hun gezin te knuffelen voor een luie avond. Voor een kleine hond heeft de vriendelijke Boston-terriër een grote persoonlijkheid.

Het kunnen geweldige speelkameraadjes zijn voor kinderen en luie bankaardappelen, het hangt allemaal af van het tijdstip van de dag. Boston-terriers zijn levendig en beminnelijk, dus zorg er altijd voor dat ze voldoende aandacht krijgen, zodat ze geen verlatingsangst ervaren. Met een naam deze vorstelijke, zou je kunnen verwachten dat de Cavalier King Charles spaniel een beetje aan de snooty kant is. Maar die perceptie kan niet meer verkeerd zijn.

Vriendelijk met katten, kinderen en andere honden, passen Cavs meestal precies in elk gezin en elke levensstijl. Besteed je veel tijd aan lezen op de bank? Een Cavalier sluimert graag op je schoot. Ben je meer buiten? Ze staat ook aan je zijde voor wandelingen en uitstapjes naar het park. Het maakt niet uit wie je bent, lieve en kalme cocker-spaniels zullen graag bij je kruipen.

Deze schoothondjes leven goed met kleine kinderen tot senioren, en ze kunnen ook goed overweg met andere viervoetige familieleden. Cockers kunnen een beetje gereserveerd zijn bij het ontmoeten van nieuwe mensen, maar het duurt niet lang voordat een vreemde een nieuwe BFF wordt (vooral als het om oorkrassen en traktaties gaat). De goldendoodle is een combinatie met krullend haar van twee van de vriendelijkste hondenrassen, de golden retriever en de poedle. Deze dubbele dosis aanhankelijke aard betekent dat goldendoodles zachte en vriendelijke metgezellen zijn, ideaal voor beginnende hondenbezitters.

En vanwege hun lage prooidrift hoef je je geen zorgen te maken dat je doodle opstijgt na katten of andere kleine dieren; ze zijn te geïnteresseerd in het maken van vrienden om achterna te jagen. Door Ashleigh Gibbs gepubliceerd 6 mei 22 De 18 vriendelijkste hondenrassen passen precies in uw huis Met hun zachte houding en kalmerende energie, Golden Retrievers zijn een geweldig huisdier om toe te voegen aan het gezin. Natuurlijk hebben ze deze lijst gemaakt, omdat de Golden meestal een van de eerste honden is waar je aan denkt als je de vriendelijkste hondenrassen overweegt. Als ras zijn ze over het algemeen uitstekend met kinderen en staan ze bekend als bijzonder loyaal, groothartig en lief.

Met hun schattige gezichten en brede grijns kun je niet anders dan glimlachen als je een mopshond ziet. Deze vriendelijke honden houden van mensen, knuffels en genegenheid, en kunnen hilarisch ondeugend zijn. Mopshonden zullen je zeker vermaken, omdat ze speels, vrolijk en aanhankelijk zijn. Ze zijn uitstekende metgezellen en vinden het vaak heerlijk om nieuwe mensen te ontmoeten.

Loyaal en leergierig, de Border Collie houdt ervan om met mensen om te gaan. Dit maakt ze natuurlijk uitstekende werkhonden en staan vooral bekend om hun werk op de boerderij die schapen hoeden - maar Border Collies zijn ook ongelooflijk aanhankelijke honden die heel goed bij gezinnen passen. Alert en gracieus, met een hoog uithoudingsvermogen, zitten deze vrolijke hoektanden vol grenzeloze energie die graag nieuwe mensen begroet. Dankzij hun vriendelijke en liefdevolle karakter, schattige uiterlijk en hoge intelligentie is de Labradoodle een geweldige aanvulling op het gezin.

Ze zijn relatief gemakkelijk te trainen en zijn zowel super knuffelig als heerlijk vriendelijk voor iedereen die ermee in contact komt. Zorg ervoor dat je buiten voldoende ruimte hebt om ze rond te laten dwalen. Labradoodles hebben veel energie en hebben minstens een uur of twee lichaamsbeweging per dag nodig. De Franse Bulldog is een speels en energiek ras met een enorm lieve persoonlijkheid, in een schattig miniatuurformaat (waardoor ze geweldig zijn voor elk huis).

Deze aanhankelijke hoektanden zijn over het algemeen welkom voor vreemden die bij u thuis zijn uitgenodigd; ze houden van mensen en zijn geweldig met kinderen. Ze zijn ook goed in de buurt van andere huisdieren, vooral als ze er al op zeer jonge leeftijd aan zijn blootgesteld - goede socialisatie als puppy is daarom de sleutel. Wie kan met hun super donzige jas en ondeugende grijns de charme van de Pommeren weerstaan? Gelukkig krijgen deze schattige kleine honden graag alle aandacht die ze krijgen vanwege hun kenmerkende uiterlijk. Je kunt een Pommeren gemakkelijk zonder problemen begroeten en kloppen; hun nieuwsgierige geest wil vaak graag ontdekken wat er om hen heen gebeurt.

Ze zijn levendig, parmantig en houden ervan om hun mensen aan het lachen te maken, dus zijn ze de perfecte harige familievriend voor diegenen die op zoek zijn naar een pittige metgezel. Newfoundland-honden zijn absoluut enorm - ze kunnen overal van 100 tot 150 pond in omvang groeien - maar laat dit je niet afschrikken. Hoewel een hond van hun grootte, niet verwonderlijk, speciale zorg en veel ruimte nodig heeft om uit te gaan, zijn het echt zachtaardige reuzen; ze staan niet zonder reden bekend als 'oppashonden'. Boston Terriers vereisen regelmatige lichaamsbeweging en gedijen bij menselijk contact en zijn de archetypische volkshond, en het is een reputatie die ze in de loop der jaren goed en echt hebben verdiend.

Ze zijn vrij gemakkelijk in de omgang - verloochenen hun oorsprong uit het begin van de 19e eeuw als vechthond - en hun compacte formaat maakt ze gemakkelijk om mee te reizen. Toch vervelen ze zich snel, dus hebben ze veel aandacht en stimulatie nodig. Ashleigh is digitale redacteur op PetsRadar. Met meer dan 8 jaar ervaring in gedrukte en digitale media, trad ze op als redactieleider voor verschillende projecten, met dierenthema's een grote interesse.

Als fervent dierenliefhebber kun je Ashleigh vaak vinden om de nieuwste trends in dierenverzorging te bekijken of naar schattige kattenvideo's op TikTok te kijken. Voor gezinnen die graag groot denken, overweeg dan een zachtaardige reus zoals de Berner Sennenhond. Ze kunnen 100 pond overtreffen, maar onder al die pluisjes zit een lief, hartelijk huisdier dat bekend staat om zijn zachte karakter met kinderen. Dit is een van de meest vriendelijke hondenrassen die je kunt adopteren, omdat ze meestal niet agressief van aard zijn en graag in de buurt zijn van andere dieren en mensen.

Soft Coated Wheaten Terrier, zelden genoemd op lijsten, is een van de vriendelijkste honden ter wereld. Gezien hoe sociaal deze hond is en hoe acceptabel en tolerant ze zijn ten opzichte van kinderen, zijn ze weer een posterkind van de meest vriendelijke hondenrassen ter wereld. Als de ouders van een puppy extravert en vriendelijk zijn, zegt Nichols, is er een kans dat zij en haar broers en zussen dit voorbeeld zullen volgen. Nog een van de meest vriendelijke hondenrassen die erg actief is, de Cavalier King Charles Spaniel zou het beste passen bij een actieve eigenaar die graag veel tijd besteedt aan frisbee spelen met hun honden.

Dus of je nu samen de wereld ontdekt of nieuwe vrienden maakt, je hebt alle informatie die je nodig hebt over de activiteit van je hond binnen handbereik. Met hun zachte geest en vriendelijke houding zullen ze zeker genieten van de aandacht die aan hen wordt gegeven, of het nu van binnen het gezin is of daarbuiten. Met hun vriendelijke en aanhankelijke persoonlijkheden zijn deze honden geweldig met kinderen en vinden ze andere honden, katten en zelfs vee niet erg. En er zijn een paar van de meest vriendelijke hondenrassen die van nature zachtaardig en liefdevol zijn.

Ze zijn gefokt als metgezellen voor de heersende klasse van de Chinese elite, en ze zetten de traditie voort om loyale vrienden aan je zijde te hebben. Maar laat dat je niet voor de gek houden, want deze vriendelijke honden houden van niets liever dan spelen en in de buurt van mensen zijn. Verschillende van de meest populaire kleine hondenrassen staan ook op deze lijst, wat heel logisch is, aangezien die honden vaak worden gefokt om vriendelijk en knuffelig te zijn. Hoe u uw nieuwe pelsvriend kiest, hangt af van uw woonsituatie, schema, activiteitsniveaus en budget.

.