Wat is het meest voorkomende hondenras op aarde?

Volgens gegevens van Google Trends is de Bulldog het populairste hondenras ter wereld. De Labrador Retriever is's werelds populairste hond. Een van de vele redenen voor de populariteit van de Labrador is de grote variëteit waarin de hond langskomt. Labradors kunnen sterk verschillen in vachtkleur, pigmentatie en zelfs grootte.

Vanwege hun vriendelijke en extraverte karakter zijn Labradors fantastische gezinshonden en worden ze tegenwoordig in de eerste plaats als zodanig beschouwd. Ze worden echter ook gebruikt als werkhonden, voornamelijk in de hulp van gehandicapten en voor therapiewerk. De Duitse herdershond is een directe afstammeling van de Continentale Herdershond van Europa die gewend was om, niet verwonderlijk, schapen te hoeden en boeren te helpen bij andere werken. Ergens in de jaren 1800, tijdens de industriële revolutie, vond de Duitse variant vervolgens steeds meer zijn weg naar stedelijke gebieden, waar hij de favoriete hond was die werd gebruikt voor huisbescherming.

Tegenwoordig wordt de Duitse herder zowel als huisdier- of gezinshond als werkhond gebruikt in de landbouw of, bijvoorbeeld, in politiewerk. Eigenaren waarderen de grote loyaliteit die Duitse herders tonen aan hun meesters en hun menselijke families. Duitse herders vertonen ook aantoonbaar een ruim boven het gemiddelde intelligentieniveau voor honden. Dit fijne en welverdiende algemene beeld maakte de Duitse herder het op één na populairste hondenras ter wereld.

Als ultieme hond zijn poedels de afgelopen decennia over de hele wereld aanzienlijk aan populariteit gewonnen. Poedels kunnen sterk variëren in uiterlijk, niet alleen door de kleur van hun vacht, maar ook in hun grootte. Hoewel ze er misschien niet altijd zo uitzien, behoren poedels tot de meest intelligente hondenrassen. Dit maakt ze tot een heel sociaal, maar tegelijkertijd ook erg aardig en onderhoudsarm ras.

Geen wonder dat zoveel gezinnen over de hele wereld verliefd werden op hun poedels. Het zijn misschien wel de kleinste honden ter wereld, maar Chihuahua's behoren ook tot de oudste nog bestaande hondenrassen ter wereld. De oude beschavingen van het moderne Mexico waren al bekend met de kleine, schattige hond. De Chihuahua is daarom ook een van de weinige nog levende hondenrassen die niet in Europa zijn oorsprong vond.

Chihuahua's worden meestal als honden gehouden en worden vaak beschreven als de „katten onder honden”, omdat ze in veel situaties katachtig gedrag vertonen. Tegelijkertijd staan Chihuahua's ook bekend om hun grote loyaliteit aan hun eigenaar. Ondanks hun kleine omvang kan dit niet zelden leiden tot overbezorgd gedrag in waargenomen gevarensituaties. De Golden Retriver is een genetisch familielid van de Labrador en deelt de meeste eigenschappen van de Labrador.

Er is echter minder variatie tussen de individuele honden van dit ras in vergelijking met Labradors. Alle Golden Retrievers zijn blond tot geelachtig bruinachtig goud. Golden Retrievers behoren ook tot de intelligentste honden op aarde en staan net als de Labradors bekend om hun vriendelijkheid en gezelligheid. Ze hebben daarom de voorkeur als therapiehond of hulphond voor mensen met een handicap of speciale behoeften.

Natuurlijk worden ze ook veel gebruikt als huisdier en gezinshond. Weet jij welke hondenrassen het populairst zijn? Van retrievers tot Duitse herders, bekijk deze verrassende Top 10-lijst van de meest populaire hondenrassen. De American Kennel Association heeft hun statistieken vrijgegeven over de meest populaire hondenrassen in de Verenigde Staten, en het is niet verrassend dat sommige favorieten aller tijden bovenaan de lijst stonden. Van klassieke pups zoals de Golden Retriever en de Duitse herder, tot enkele verrassingen zoals de Bulldog en Rottweiler, hier zijn de 10 meest populaire hondenrassen.

Ondanks een groot en soms intimiderend uiterlijk, zijn Duitse herders vaak zachtaardige, intelligente honden met de reputatie hardwerkende en loyale huisdieren te zijn. Het hoge niveau van intelligentie, nieuwsgierige aard en scherpe zintuigen van de Duitse herder maken ze tot een populaire waakhond, en ze staan erom bekend dat ze hun familie en territorium zeer beschermend zijn. Net als de Labrador Retriever staat de Golden Retriever bekend om zijn vriendelijke karakter, slimheid en vaardigheden als werkhond. Vaak gebruikt als geleidehond, maakt de loyale en speelse instelling van de Golden Retriever ze een populaire keuze voor gezinnen met kleine kinderen.

Schattig, compact en gelijkmatig gehumeurd, Beagles werden oorspronkelijk gefokt als jachthonden, dankzij hun vermogen om prooien van grote afstanden op te snuiven. Beagles staan ook bekend om hun vermogen om snel op te warmen voor vreemden, waardoor ze minder dan ideaal zijn als waakhonden, maar geweldig voor sociale eigenaren. Over het algemeen gehoorzaam en ontspannen, is een van de aantrekkelijkste eigenschappen van de Bulldog het gebrek aan ruimte en zware lichaamsbeweging die ze nodig hebben. Volgzaam en vriendelijk, Bulldogs zijn ideaal voor mensen met kleine huizen en werven.

Klein en schattig, de Yorkshire Terrier is een populaire hond voor mensen met allergieën (hun jassen, hoewel niet hypoallergeen, zijn minder vatbaar voor afstoten). Yorkshire Terriers, een zeer actief pup ras, zijn een relatief gemakkelijke hond om te trainen, maar soms onstuimig en luid. De Duitse Dog staat bekend om zijn grootte. Door deze aparte functie werden ze gerangschikt als een van de meest populaire hondenrassen ter wereld.

De Bulldog werd in Engeland gefokt uit Mastiff-honden met het oog op stierenaas, wat een bloedige, wrede sport was waarbij de hond in de neus van een stier bijt en hem schudde. Elaine Gewirtz, inwoner van Californië en hondenschrijver, zegt dat haar corgi, Midge, een personage is, net als de meeste corgi's die je zult ontmoeten. Deze neurologische aandoening gebeurt met voldoende periodiciteit, vooral in het ras, om aan te geven dat het er vatbaar voor is. Dus als je erover nadenkt om een puppy van dit ras te krijgen, is het essentieel om geïnformeerd te worden over enkele van de typische gezondheidsproblemen van het ras.

Dit hondenras is over het algemeen zwart met roest tot mahoniekleurige strepen en verschijnen op hun wangen, benen, borst, over de ogen, elke kant van de snuit en onder de staart. Het is belangrijk op te merken dat Siberische Huskies geen hond zijn voor iemand die onervaren is met het bezitten van een hond. De roofdierpopulatie begon af te nemen naarmate grote, geïndustrialiseerde steden in Duitsland groeiden, waardoor herdershonden overbodig werden. Bovendien is een Franse Bulldog of Labrador Retriever ook een goede keuze als u de voorkeur geeft aan een gezinsvriendelijke hond die matige lichaamsbeweging en weinig verzorging nodig heeft.

Volgens de AKC-standaard zou de Franse bulldog gespierd moeten zijn, met een zijdezachte, losse vacht die rimpels vormt. Toch werden poedels gefokt als honden die water ophalen en de volledige vacht beschermde hun interne organen tegen de kou, merkte hij op. Maar de hond „van de enge films van gisteren is nog steeds beschermend, maar nu ook een vrolijke atletische hond en „veeleisende metgezel”, volgens de Doberman Pinscher Club of America. Bovendien kunnen honden eenzaamheid verlichten, stress, depressie en angst verminderen, speelsheid en lichaamsbeweging aanmoedigen en zelfs uw cardiovasculaire gezondheid verbeteren.

Het kiezen van een hond die perfect bij uw levensstijl past, is van cruciaal belang, omdat de gevarieerde hondenrassen verschillende hoeveelheden lichaamsbeweging, activiteit en aandacht vereisen. Raadpleeg voor de zekerheid uw dichtstbijzijnde dierenartspraktijk voor informatie over rasgerelateerde gezondheid, levensstijlvereisten en temperamentcompatibiliteit voor uw levensstijl. De meest populaire hondenrassen ter wereld zijn te vinden in hondenshows, in huizen en gezinnen, en zelfs als harde werkers op allerlei gebieden. .