Wie is's werelds beste hond?

Maar niet alle honden zijn gelijk geschapen. Dit zijn de 11 beste hondenrassen, gebaseerd op factoren zoals gezondheid, persoonlijkheid en algehele populariteit. Portugese waterhonden vinden het ook leuk om geaaid te worden en zijn vriendelijk tegen vreemden. Wees gewaarschuwd dat verveling, net als veel grotere honden, ervoor kan zorgen dat ze destructief worden.

Newfoundland-honden zijn ook sterke zwemmers, en het ras is getraind om mensen te redden van het verdrinken van één hond, zelfs beroemd redde Napoleon Bonaparte. Shutterstock Een van de oudste speelgoedrassen, Maltese honden werden gefokt om lief en aanbiddend te zijn voor hun baasjes. De Grieken richtten zelfs graven op voor hun Maltese honden, en in Elizabethaanse tijden werden ze „The Comforter” genoemd omdat men geloofde dat ze pijn konden verlichten en ziekten konden genezen. Maltese honden zijn ook extreem hypoallergeen, met zijdezachte vachten die niet afstoten.

Huskies zijn goedaardige honden die aanhankelijk zijn met kinderen. Ze werpen minimaal af, behalve twee keer per jaar wanneer ze hun vacht uitblazen, en hebben niet de typische „hondengeur” die grotere rassen vaak hebben. Huskies worden niet beschouwd als een geweldig ras voor beginnende hondenbezitters, omdat ze veel aandacht, lichaamsbeweging nodig hebben en erg goed zijn om te ontsnappen en weg te rennen. Poedels kunnen aandachtzoekers zijn, dus wees niet verbaasd als dit mensgerichte ras constant bij je is.

Tegenwoordig kun je kakapoos, whoodles en goldendoodles adopteren, om er maar een paar te noemen, maar fokkers houden van gewone oude poedels voor meer dan alleen hun hypoallergene eigenschappen. De cuties met gekrulde coating namen ook de zilveren medaille voor werkende intelligentie in het onderzoek van Coren. Duitse herders dienen graag als politiehonden, zien ooghonden, medische hulphonden en therapiehonden, dus het is geen verrassing dat consistente gehoorzaamheid standaard bij dit ras hoort. Met hun grote bruine ogen en smileygezichten is het onmogelijk om niet verliefd te worden op een Labrador Retriever, en je kunt garanderen dat het ook niet lang duurt voordat ze verliefd op je worden.

Deze lieve pups zijn loyaal en altijd blij om in de buurt van mensen te zijn. Poedels worden vaak verkeerd voorgesteld als snooty of afstandelijk, maar dit kan niet verder van de waarheid zijn. Dit aanhankelijke ras is buitengewoon liefdevol en brengt graag tijd door met hun baasjes. Ze zijn ook echt intelligent en vormen de perfecte metgezel voor elk gezin.

Een vriendelijke hond met een happy go lucky houding, de Ierse Setter is een geweldige gever van genegenheid. Deze honden hebben veel energie, maar ze zijn altijd in voor een leuke tijd en hun liefde voor lichaamsbeweging maakt ze tot een geweldige wandelmetgezel voor zowel volwassenen als kinderen. Als u erover denkt om een hond voor uw gezin te kopen, wilt u ervoor zorgen dat u een ras kiest dat perfect is voor uw gezin. Dit zijn onze top 10 hondenrassen voor gezinnen.

Ontdek waar de jouwe tot de 10 slimste rassen behoort - en of slimmere honden betere huisdieren zijn. Een border collie wordt gefokt om de hele dag te werken, dus als hij geen kans heeft om te werken of te sporten, zal het ellendig zijn, zegt Chris Redenbach, een in Atlanta gevestigde hondentrainer die het trainingsprogramma The Balanced Dog runt. Meestal komt het uit op andere gebieden, zoals destructiviteit, wegrennen, naar kinderen knijpen. Tot op de dag van vandaag is het Lab een van de meest herkenbare en geliefde rassen in bijna alle delen van de wereld.

Hiermee kunt u een eenvoudige vergelijking maken tussen hoe populair elk ras in de Verenigde Staten is, vergeleken met de wereld als geheel. Beroemd om zijn gigantische grootte, is de grootste levende hond ter wereld een Duitse Dog genaamd Freddy, van 103,5 cm. Dus of je nu samen de wereld ontdekt of nieuwe vrienden maakt, je hebt alle informatie die je nodig hebt over de activiteit van je hond binnen handbereik. De Labrador Retriever is sinds 1991 door de AKC gerangschikt als het meest populaire ras in de Verenigde Staten; het staat echter pas op de derde plaats over de hele wereld.

De hond is een nationaal icoon in Engeland, en tijdens de Tweede Wereldoorlog werd de uitdagende houding van premier Winston Churchill - om nog maar te zwijgen van zijn uiterlijk - vergeleken met die van de Bulldog. Dit middelgrote ras is zeer loyaal aan zijn eigen familie, hoewel het in veel delen van de wereld het doelwit is van rasspecifieke wetgeving. De Bulldog neemt de kroon voor het populairste hondenras ter wereld, volgens gegevens van Google Trends - het verslaan van de Duitse herder en Labrador Retriever ternauwernood. Hoewel de Duitse herder na de Eerste en Tweede Wereldoorlog in populariteit daalde als gevolg van anti-Duits sentiment, staat hij regelmatig op lijsten van de meest populaire hondenrassen over de hele wereld.

De afscheidsmannen van de hondenwereld, deze herders namen de eerste plaats in de inlichtingenranglijst van Stanley Coren, wat betekent dat de meesten een nieuw commando kunnen leren in minder dan vijf herhalingen en het minstens 95% van de tijd kunnen volgen. .